Barış Atay: "Bir Oyu Kemal Kılıçdaroğlu'na Verip Erdoğan'ı Göndereceğiz. Bir Oyu da Tip'e Verip Tip'e Grup Kurduracağız" - Son Dakika
Güncel

Barış Atay: "Bir Oyu Kemal Kılıçdaroğlu'na Verip Erdoğan'ı Göndereceğiz. Bir Oyu da Tip'e Verip Tip'e Grup Kurduracağız"

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay, “14 Mayıs’a kadar yapacak çok işimiz var. Hiç korkacak, üzülecek, endişe edilecek bir şey yok. Bir oyu Kemal Kılıçdaroğlu’na verip Erdoğan’ı göndereceğiz. Bir oyu da TİP’e verip TİP’e grup kurduracağız” dedi.

16.04.2023 17:45  Güncelleme: 17:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay, "14 Mayıs'a kadar yapacak çok işimiz var. Hiç korkacak, üzülecek, endişe edilecek bir şey yok. Bir oyu Kemal Kılıçdaroğlu'na verip Erdoğan'ı göndereceğiz. Bir oyu da TİP'e verip TİP'e grup kurduracağız" dedi.

TİP, bugün Antalya'da milletvekili adaylarını tanıttı. Milletvekili adayı tanıtım töreninde konuşan TİP Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay, şunları söyledi:

"BİZLER, HAYAL KIRIKLIĞININ NE OLDUĞUNU ÇOK İYİ BİLEN İNSANLARIZ: Beni yakından tanıyanlar bilir ki ben, hayal gücü yüksek bir adamım ama hayalperest değilim. Boşa hayal kurmayı sevmem, çünkü Türkiye'de yaşayan yurttaşlar, ne yazık ki bizler, hayal kırıklığının ne olduğunu çok iyi bilen insanlarız ve insan hayal kırıklığına uğramayı istemez. Ama 2018 yılında, Türkiye İşçi Partisi'nin kuruluş sürecinde, 147 insanla Kadıköy Belediyesi'nin ufacık konferans salonunda, gerçekten bir şeylerin farklı olabileceğine inananlar olarak toplandık. 5 yıl sonra bugün, salonda 5 bin kişi, dışarıda buraya sığmayan binlerce insan. Bunu siz var ettiniz, sağ olun, var olun, emeğinize sağlık.

HELALLEŞMEYECEĞİZ, HESAPLAŞACAĞIZ: Hayalperest değiliz ama umudumuzu kaybeden inşalar hiç değiliz. Bize bu umudu veren, 8 Martlarda İstiklal Caddesi'nde o polislere direnen kadınlardır, bu ülkenin güzel bir geleceği olacağına inandıran çocuklardır. Bize umut veren, yüzlerce yıldır mücadelesini devam ettiren Kürt halkıdır mesela. Sosyal medyada köpürtülüyor; sorunlarımız var, acaba ittifak işlemiyor mu? Hayır. Emek Özgürlük İttifakı'yla ne kadar çok vekil çıkaracaksak o kadar çok vekil çıkarıp beraber gideceğiz. Bize vereceğiniz hiçbir oyun boşa gideceğini düşünmeyin. Çünkü biz, helalleşmeyeceğiz, hesaplaşacağız. Bugün, artık hesaplaşma zamanı.

BURADAN İKİ BAŞKANA SELAM GÖNDERELİM: TİP sizsiniz. TİP sizinse Meclis de sizin olacak, emin olabilirisiniz bundan. Bu umudu yükselterek, asla yere düşürmeden beraber mücadele edeceğiz. Ne zamana kadar? Bu ülkenin yeniden kuruluşunu, bütün renklerimizle beraber yapana kadar. Bakın, bu, kurtuluş değil, kuruluş mücadelesidir. Biz, bu ülkeyi kadınlarıyla, çocuklarıyla, LGBT artılarıyla, gençleriyle, işçileriyle işsizleriyle... Türkiye'nin ikinci yüzyılında sosyalistlerin de çok güçlü sözü olacak. Buradan iki başkana selam gönderelim. Biri, 'Seni başkan yaptırmayacağız' diyen Selahattin Demirtaş'a, biri de 'Lale Devri nasıl bittiyse sülale devri de öyle bitecek' diyen Erkan Başkan'a.

BİR OYU KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA VERİP ERDOĞAN'I GÖNDERECEĞİZ: 'AKP giderken bize bir enkaz bıraktı' diyorduk, gerçekten fiilen de bir enkaz bıraktı. Biz, her an etrafında devlet arayan insanlar değiliz. Fakat belki de yurttaş olarak, hayatımız boyunca bir kere devlete ihtiyacımız oldu, o da depremin sabahıydı ve yanımızda olmadıklarını gördük. Hiç önemli değil, daha güzel bir şeyi ortaya çıkardı. Biz, birbirimize sahipmişiz aslında, hiç yalnız değilmişiz. Orada insanlar ayaktaysa sizlerin sayesinde ayakta. 14 Mayıs'a kadar yapacak çok işimiz var. Hiç korkacak, üzülecek, endişe edilecek bir şey yok. Bir oyu Kemal Kılıçdaroğlu'na verip Erdoğan'ı göndereceğiz. Bir oyu da TİP'e verip TİP'e grup kurduracağız."

Barış Atay: "Bir Oyu Kemal Kılıçdaroğlu\'na Verip Erdoğan\'ı Göndereceğiz. Bir Oyu da Tip\'e Verip Tip\'e Grup Kurduracağız"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Barış Atay: 'Bir Oyu Kemal Kılıçdaroğlu'na Verip Erdoğan'ı Göndereceğiz. Bir Oyu da Tip'e Verip Tip'e Grup Kurduracağız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement