Barış Atay Mengüllüoğlu'nun darbedilmesine ilişkin 3 sanığın yargılanmasına başlandı - Son Dakika
Güncel

Barış Atay Mengüllüoğlu'nun darbedilmesine ilişkin 3 sanığın yargılanmasına başlandı

Barış Atay Mengüllüoğlu\'nun darbedilmesine ilişkin 3 sanığın yargılanmasına başlandı

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Barış Atay Mengüllüoğlu'nun darbedilmesine ilişkin tutuklanan 3 sanığın yargılanmasına başlandı.

04.11.2020 17:55  Güncelleme: 18:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Barış Atay Mengüllüoğlu'nun darbedilmesine ilişkin tutuklanan 3 sanığın yargılanmasına başlandı.

İstanbul Anadolu 46. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, müşteki Barış Atay Mengüllüoğlu katılmazken avukatları hazır bulundu. Tutuklu 3 sanık ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya bağlandı.

Savunmasını yapan sanık Ömür Canpolat, müşteki Barış Atay'ı tanımadığını iddia ederek, şunları söyledi:

"Olay kesinlikle müştekinin milletvekili sıfatı ile ilgili olarak meydana gelmemiştir. Olay günü Kadıköy'de dar bir sokakta yürüyorduk. Müşteki de arkadaşı ile önümüzde yürüyordu. Müştekiden yol vermesini istedim. Bu aşamaya kadar zaten yüzünü hiç görmemiştim. Bu yüzden kendisini görüp tanıma imkanım olmadı. Biz yol isteyince müşteki 'sen kim oluyorsun da benimle muhatap oluyorsun' tarzında bir şeyler söyledi. Ben de 'beyefendi sakin olun yol verin geçelim' dedim. Ancak müşteki yol vermediği gibi bize hakaret etti. Ayrıca yanımda bulunan arkadaşım Çağrı Hasan Çalışkan'a vurdu. Arkadaşım vurmanın etkisiyle yere düştü. Ben de bunun üzerine müştekiye müdahale ettim."

Sanık Çağrı Hasan Çalışkan da "Müşteki yanında arkadaşı ile yürüyordu. Ömür Canpolat kendisinden yol istedi. Müşteki bir şeyler söyledi ama tam anlamadım. Ömür Canpolat, 'sakin olun yol istedik sadece' dedi. Bunun üzerine müşteki hakaret içeren sözler sarf etti. Böylece arbede çıktı. Müşteki bir anda sırtıma tekme attı yere düştüm. Ben yerdeyken arbede bir süre devam etti. Bu olaylar yaşanırken müştekinin milletvekili olduğunu bilmiyordum. Suçsuzum beraatimi istiyorum." ifadelerini kullandı.

Sanık Çağlar Baştan da arbede sonrasında olay yerinden uzaklaştıklarını anlatarak, "Aramızdan herhangi birisi müştekiye hakaretlerde bulunmadı. Suçsuzum, beraatimi istiyorum." dedi.

Sanık Ömür Canpolat'ın avukatı Eda Kayacanoğlu, müvekkilinin hiçbir şekilde talimat üzerine siyasi olarak hareket etmediğini savundu.

Diğer sanıkların avukatı İbrahim Alper Kahraman da "Sanıkların tutuklu olmasının tek sebebi müştekinin milletvekili sıfatıdır. Sanıklar basit yaralama suçundan yargılanmakta olmalarına rağmen halen tutukludur. Gece o saatte müşteki kamu görevi mi ifa etmekteydi? Bu suç başkasına karşı işlenseydi kesinlikle tutuklu kalmazlardı. Bu nedenle tahliyelerine ve beraatlerine karar verilmesini talep ederiz." diye konuştu.

Müşteki Barış Atay Mengüllüoğlu'nun avukatı İsmail Demirci ise "Sanıkların üzerine atılı suçtan tutuklanmalarının tek sebebinin müvekkilimizin milletvekili sıfatı olduğuna dair savunmayı kabul etmiyoruz. Bunun en yakın örneği yakın zamanda tutuklanan Halil Sezai'dir. Sanıklar planlı bir şekilde ara sokakta iştirak halinde müvekkilimi darbetmişlerdir. Olay günü hiçbiri evine gitmemiştir. Evlerine yapılan polis baskınında hiçbiri evde yakalanmamıştır. Sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Ara kararını açıklayan mahkeme, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Duruşmaya gelmeyen müşteki Barış Atay Mengüllüoğlu'nun çağrı kağıdı ile bir sonraki celseye çağrılmasına karar veren mahkeme, suçtan zarar görme ihtimaline karşı Mengüllüoğlu'nun davaya katılan olarak kabulüne hükmetti. Duruşma ertelendi.

İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Barış Atay Mengüllüoğlu'nun 30 Ağustos'ta akşam saatlerinde Kadıköy'de faaliyet gösteren bir eğlence mekanına gittiği anlatıldı.

Mengüllüoğlu'nun gece yarısından sonra arkadaşı Pınar G. ile mekandan çıktığı belirtilen iddianamede, Dalga Sokak'ta yürürlerken şüphelilerden Ömür Canpolat'ın arkalarından koşarak Mengüllüoğlu'na bağırarak saldırdığı aktarıldı.

İddianamede, müşteki Mengüllüoğlu'nun kendisini korumaya çalıştığı esnada diğer şüpheliler Çağlar Baştan ve Çağrı Hasan Çalışkan ile kimliği belirlenemeyen bir kişinin daha gelerek saldırdıkları ve yaklaşık bir dakika boyunca vücudunun çeşitli yerlerine vurdukları, daha sonra da olay yerinden kaçtıkları ifade edildi.

Bu kapsamda şüphelilerden Ömür Canpolat'ın "kamu görevlisine karşı yaralama" ve "kamu görevlisine karşı hakaret" suçlarından 1 yıl 8 aydan 3 yıl 10 aya kadar hapisle cezalandırılması istenen iddianamede, diğer şüpheliler Çağlar Baştan ve Çağrı Hasan Çalışkan'ın da "kamu görevlisine karşı yaralama" suçundan 6'şar aydan 1 yıl altışar aya kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

Barış Atay Mengüllüoğlu'nun olay sonrasında alınan ifadesinde, yaşanan olayın bir örgüt faaliyeti kapsamında gerçekleştirilmiş olabileceğini belirterek yaptığı şikayet üzerine şüpheliler hakkında "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma" suçundan yürütülen soruşturmada ise takipsizlik kararı verilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Barış Atay Mengüllüoğlu'nun darbedilmesine ilişkin 3 sanığın yargılanmasına başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Antalya'da teleferik kazası sonrası Karadeniz Bölgesi'nde tatbikat yapıldı
    10:38 Antalya'da teleferik kazası sonrası Karadeniz Bölgesi'nde tatbikat yapıldı

    Antalya'da meydana gelen teleferik kazasının ardından Karadeniz Bölgesi'ndeki en uzun mesafeli teleferik tesisinde tatbikat gerçekleştirildi. Tatbikatta arıza durumunda mahsur kalan vatandaşların kurtarılması senaryosu uygulandı. İstasyon görevlisi, teleferik sistemlerinin güvenli olduğunu ve kurtarma işlemlerinin hızlı bir şekilde gerçekleştirilebildiğini belirtti.

  • Gaziantep'te 2 milyon lira değerinde sahte deterjan ele geçirildi
    10:36 Gaziantep'te 2 milyon lira değerinde sahte deterjan ele geçirildi

    Gaziantep'te jandarma ekiplerinin bir iş yerine yaptığı operasyonda piyasa sürülmeye hazır halde ve 2 Milyon 350 bin TL değerinde sahte deterjan ele geçirildi. Operasyon sonucunda 1 şüpheli gözaltına alındı. Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı ekipleri ve Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde kaçakçılıkla mücadeleye yönelik operasyon kapsamında Oğuzeli ilçesindeki bir iş yerine baskın yapıldı. Baskın sırasında yapılan aramalarda piyasaya sürülmeye hazır halde ve 2 Milyon 350 bin TL değerinde 10 bin 950 kilogram sahte markalı deterjan ve 66 bin 430 adet çeşitli markalara ait ambalaj ele geçirildi. Operasyon sonucunda iş yeri sahibi Y.I. isimli şahıs gözaltına alındı. Yakalanan Y.I. isimli şüpheli şahıs hakkında yasal işlem başlatıldı.

  • Başkan Büyükkılıç, Pınarbaşı'da KAYMEK kursiyerleri ve esnaflarla buluştu
    10:36 Başkan Büyükkılıç, Pınarbaşı'da KAYMEK kursiyerleri ve esnaflarla buluştu

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Pınarbaşı Sosyal Yaşam Merkezi'ni ziyaret ederek KAYMEK kursiyerleri ile bir araya geldi. İlçe esnafları ile de buluşan Başkan Büyükkılıç, Pınarbaşı'da çalışmaları süren park bahçe düzenlemelerini de yerinde inceledi ve çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

  • Belediye başkanı sular gelene kadar musluk başında bekledi
    10:35 Belediye başkanı sular gelene kadar musluk başında bekledi

    Deprem bölgesi Adıyaman'da, konteyner kentte yaşanılan su sorununu dile getirmek isteyen vatandaşların yaptığı eylem yerine gelen Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, sular gelene kadar muslukların başında bekledi.

  • Kırklareli'nde Jandarma Ekipleri Kaplumbağaları Doğal Yaşam Alanına Bıraktı
    10:34 Kırklareli'nde Jandarma Ekipleri Kaplumbağaları Doğal Yaşam Alanına Bıraktı

    Kırklareli'nde İl Jandarma Komutanlığı HAYDİ ekipleri, Kavaklı beldesi yakınlarında devriye faaliyeti sırasında karayolunda 2 kaplumbağa tespit etti. Ekipler, kaplumbağaları yol üzerinden alarak doğal yaşam alanlarına bıraktı.

  • Kargo firması şubesine operasyon: 120 binden fazla hap ele geçirildi
    10:34 Kargo firması şubesine operasyon: 120 binden fazla hap ele geçirildi

    İzmir'in Bornova ilçesinde bir kargo firmasının şubesine gerçekleştirilen operasyonda, 120 bin 800 yeşil reçeteye tabi uyuşturucu etkili hap ele geçirildi. İzmir Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, il dışından İzmir'e yüklü miktarda yeşil reçeteye tabi hap getirileceği bilgisi üzerine çalışma başlattı. Bir kargo firmasının Bornova ilçesindeki şubesine sevkiyatı gerçekleşeceği bilgisi üzerine bölgeye giden ekipler, sevkiyat esnasında 1 şüpheliyi suçüstü yakaladı. Yapılan incelemede 120 bin 800 adet yeşil reçeteye tabi uyuşturucu etkili hap ele geçirilirken, olayla ilgili gözaltına alınan şüpheli, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

  • Aydın-İzmir Otoyolunda Yağ Dökülmesi Nedeniyle Uzun Araç Kuyruğu Oluştu
    10:34 Aydın-İzmir Otoyolunda Yağ Dökülmesi Nedeniyle Uzun Araç Kuyruğu Oluştu

    Aydın-İzmir otoyolunun bir bölümüne bir kamyondan dökülen yağ nedeniyle trafik kapatıldı. Araçlar Aydın-İzmir karayoluna yönlendirilirken, otoban kavşağından İncirliova girişine kadar uzun araç kuyrukları oluştu. Temizlik çalışmalarının tamamlanmasının ardından otoyolun trafiğe açılacağı belirtildi.


Advertisement