Barış Bloku'ndan Barış Mitingi Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Barış Bloku'ndan Barış Mitingi Açıklaması

Barış Bloku\'ndan Barış Mitingi Açıklaması

'barış Bloku', pazar günü Bakırköy Halk Pazarı'nda 'Barış Mitingi' düzenleyeceklerini açıkladı.

06.08.2015 14:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'barış Bloku', pazar günü Bakırköy Halk Pazarı'nda 'Barış Mitingi' düzenleyeceklerini açıkladı.

Barış Bloku adına konuşan Barış Bloku sözcüsü Gençay Gürsoy, miting için İstanbul Valiliği'ne başvuru yaptıklarını belirterek, "Son dönemde alışmaya başladığımız toplantı yasakları, eğer son dakikada önümüze bir engel çıkarmaz ise Pazar günü saat 17.00'da Bakırköy Halk Pazarı'nda bu barış mitingini yapacağız" dedi.

Barış Bloku'nun Beyoğlu'ndaki Makine Mühendisleri Odası(MMO)'nda düzenlediği basın toplantısına HDP İstanbul Milletvekili Beyza Üstün, CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, KESK, DİSK, TMMOB, TTB gibi emek ve meslek örgütleri adına DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu ile Barış Bloku sözcüsü Gençay Gürsoy katıldı.

"BARIŞ MİTİNGİNİ BAKIRKÖY'DE YAPACAĞIZ"

Barış Bloku adına konuşan Gençay Gürsoy, 'AKP savaş istiyor. Barışı biz inşa edeceğiz' sloganıyla pazar günü düzenleyecekleri 'Barış Mitingi' için İstanbul Valiliği'ne başvuruda bulunduklarını söyledi. Gürsoy, miting ile ilgili olarak "Son dönemde alışmaya başladığımız toplantı yasakları, eğer son dakikada önümüze bir engel çıkarmaz ise Pazar günü saat 17.00'da Bakırköy Halk Pazarı'nda bu mitingi yapacağız" diye konuştu.

"SAVAŞ YAPTIRMAYACAĞIZ"

Gürsoy, "Biz Barış Bloku'u olarak bu konuda bütün duyarlılığı olan, barıştan yana siyasi partiler ile emek ve meslek örgütleri yan yana gelip uzun vadeli barış mücadelesinin başlangıcını yaptık. Önümüzdeki pazar günü bu toplumsal tepkiyi, tepkinin boyutlarını kendi dilleriyle iktidara anlatmaya çalışacağız. Barış isteğini toplumsallaştırma konusunda elimizden geleni yapacağız. Ayrıca bunu Türkiye boyutunda gerçekleştireceğiz ve bunlara savaş yaptırmayacağız" dedi.

"BARIŞA İHTİYAÇ VAR"

Gençay Gürsoy'un ardından konuşan CHP Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı ise Türkiye'de bugün gelinen noktada daha önceye göre daha fazla barışa ihtiyaç olduğunu söyledi. "Barış için, barış isteyen, barış içinde yaşamak isteyen içeride ve dışarıda barış isteyen tüm emek kesimleriyle, siyasi partilerle ya da bireylerle beraber olmaya devam edeceğiz" diyen Salıcı, "Pazar günü yapılacak olan barış mitinginde de Türkiye'nin ne kadar barışa ihtiyacı olduğunu ve bu ihtiyacın toplumsal kesimler açısından zorunluluğunu hep beraber ifade etmeye çalışacağız" ifadelerini kullandı.

HDP Milletvekili Beyza Üstün de barıştan yana olduklarını ve bunda da kararlı olacaklarını belirtti. Üstün, herkese çağrı yaparak "Biz bu saldırılara 7 Haziran'da yaptığımız gibi yine dayanışma ile barışı toplumsallaştırarak karşı duracağız. Bizim dayanışmamız budur, barıştan yanayız" diye konuştu.

EMEK VE MESLEK ÖRGÜTLERİ ADINA KONUŞTU

Toplantıda DİSK, KESK, TMMOB ve TTB adına konuşan Arzu Çerkezoğlu ise Türkiye'de yaşanan olaylardan ve siyasi atmosferin ortaya çıkardığı sonuçlardan kaygılı olduklarını dile getirdi. Savaşa karşı sonuna kadar barışı savunacaklarını kaydeden Çerkezoğlu, "Bu anlayışla emek ve meslek örgütleri olarak ilk günden itibaren Barış Bloku içerisinde yer alıyoruz. Türkiye'nin dört bir köşesinde örgütlü bulunduğumuz her yerde en küçük işyerimizden, fabrikamızdan, hastanemizden, okulumuzdan alanlara taşıyacağımızı ve bu ülkenin tüm barış mücadelesini yapanlarla buluşacağımızı ifade etmek istiyoruz" ifadesini kullandı.

MİTİNG KARARLILIĞI

Toplantının sonunda basın mensuplarının soruları yanıt verildi. Bir gazetecinin, "Valilik izin vermez ise nasıl bir yol izleyeceksiniz" şeklindeki sorusuna Gencay Gürsoy, "Biz valiliğe başvurumuzu yaptık. Henüz bir cevap gelmedi. Biliyorsunuz, yasak söz konusu olduğu takdirde cevap gelir. Fakat bugüne kadar uygulanan taktik son dakikada yani yeni bir eylem hazırlığı yapmaya fırsat vermeyecek bir zaman dilimi içinde yasaklama gelir. Henüz gelmedi. Fakat geldiği takdirde ona göre bir tavır alacağız. Biz mitingimizi yapmaya kararlıyız" dedi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Barış Bloku'ndan Barış Mitingi Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement