Barış Dalan'ın Cipini Çalan Kişiyi Öldüren Koruma İlk Duruşmada Tahliye Edildi - Son Dakika
Güncel

Barış Dalan'ın Cipini Çalan Kişiyi Öldüren Koruma İlk Duruşmada Tahliye Edildi

Yüksel KOÇ / İstanbul DHA- İSTANBUL'da Bedrettin Dalan'ın oğlu Barış Dalan'ın cipini çalan Cemil Özer'i öldürdüğü gerekçesiyle tutuklu yargılanan Cemal Güler, ilk duruşmada tahliye edildi.

22.05.2019 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yüksel KOÇ/ İstanbul DHA- İSTANBUL'da Bedrettin Dalan'ın oğlu Barış Dalan'ın cipini çalan Cemil Özer'i öldürdüğü gerekçesiyle tutuklu yargılanan Cemal Güler, ilk duruşmada tahliye edildi. Çalınan aracı başka bir araçla kovalarken elindeki silahın patladığını söyleyen tutuklu Cemal Güler, "İki araç çarpıştı. Dışarıda olan kolum iki aracın arsında kalmasın hızla içeriye çekerken tabanca patladı" dedi. Cemil Özer'in babası Besim Özer'e başsağlığı dileyen Güler, olaydan dolayı üzüntülü olduğunu söyledi. Cemil Özer'in babası Besim Özer de, "Benim oğlumun kabahati yok demiyorum ancak hukuk ve mahkemeler var. Suç işleyenin öldürülmesi mi lazım. O zaman mahkemelere ne gerek var. Şikayetçiyim, sanıkların cezalandırılmalarını istiyorum" dedi.

İstanbul Anadolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına, tutuklu sanık Cemal Güler, tutuksuz sanık Ergin Kerse ve avukatları katıldı. Cemil Özer'in babası Besim Özer de müşteki sıfatı ile duruşmaya katıldı.

TUTUKLU SANIK OLAY GÜNÜNÜ ANLATTI

Kimlik tespitinin ardından ilk olarak tutuklu sanık Cemal Güler'in sorgusu yapıldı. 20 yıldır özel güvenlik olarak çalıştığını söyleyen Cemal Güler, "Patronum Barış Dalan'dır. Diğer sanık Ergin Kerse iş arkadaşımdır. Patronumun kızını okula götürmek üzere aracı sabah 08.00'da ısınması için çalıştırıp kapının önüne çektim. Anahtar üzerinde ve çalışır vaziyetteydi. Arkadaşım Ergin ile çay içmek için güvenlik kulübesine yöneldiğimizde siyah renkli araç bizim aracımızın yanında durdu. İçinden bir kişi hızla inip bizim araca bindi. Ben peşinden koştum yetişemedim, Ergin şirketin başka aracıyla geldi. Bindim ve beraber aracın peşinden gittik" dedi.

'MAKTULÜN BABASINA BAŞSAĞLIĞI DİLERİM'

Önce aracı kaybettiklerini, dolaşırken birden aracın önlerinde olduğunu gördüklerini söyleyen Cemal Güler, "Ergin korna çalarak aracı durdurması için işaret etti. Bende camı açıp aracı durdurmasını söyledim ancak durmadı. Bir polis memurundan aldığım ruhsatlı silahı belimden çıkardım. Koruma olduğum için tabancam sürekli kuruludur ve mermi ağzında gezeriz. Korkutup aracı durdurmasını sağlamak için tabancamı hırsıza gösterdim, havaya doğru salladım, ateş etmedim. Ergin aracı durması için manevra yaptı, hırsız da manevra yaptı. İki araç çarpıştı. Dışarıda olan kolum iki aracın arsında kalmasın hızla içeriye çekerken tabanca patladı. Hırsızın kullandığı araç bir süre sonra bir araca çarparak durdu. Hırsızı indiren araç geldi, bize ateş edebileceklerini düşünerek havaya iki el ateş ettim. Onlar uzaklaştı. Ergin aracın yanına gitti, yakasından tuttuğu sırada vurulmuş olduğunu anladık. Kasıtlı olarak nişan alıp maktulü vurmuş değilim. Olay tamamıyla kazara olmuştur. Durmasını istedim, silah gösterdim. Yüzünde kar maskesi elinde eldiven vardı. Polis çağırdık, silahımı onlara teslim ettim. Olay sebebiyle üzgünüm, maktulün babasına başsağlığı dilerim. Suçsuzum, beraatime karar verilmesini istiyorum" dedi. Tutuksuz sanık Ergin Kerse sorgusunda olayın Cemal Güler'in anlattığı şekilde olduğunu söyledi. Önce çalınan aracı kaybettiklerini, dolaşırken birden önlerinde gördüklerini söyleyen Kerse, "Peşinden giderek durması için selektör yaptım, korna çaldım ancak durmadı. Cemal de silahını çıkarmıştı. Maktulün kullandığı araç birden kullandığım araca yaklaştı. Yan yana gelince birden bizim araca doğru direksiyonu kırdı ve sağ taraftan bize çarptı. Çarpışma anında silah patladı" dedi. Aracın bir süre sonra kavşakta servis aracına çarparak durduğunu söyleyen Kerse, "Yanına gittim,. Kafası sağa düşmüştü. Hemen polisi ve ambulansı aradık. Amacım maktulün öldürülmesine yardım etmek değildi" dedi.

'SUÇ İŞLEYENİN ÖLDÜRÜLMESİ Mİ LAZIM'

Söz alan Cemil Özer'in babası Besim Özer ise, "Benim oğlumun kabahati yok demiyorum ancak hukuk ve mahkemeler var. Suç işleyenin öldürülmesi mi lazım. O zaman mahkemelere ne gerek var. Oğlumun kullandığı aracın tekerleklerine ateş etmek varken oğluma ateş ederek öldürdükleri için şikayetçiyim. Sanıkların cezalandırılmalarını istiyorum" diye konuştu.

ADLİ KONTROL ŞARTI İLE TAHLİYE EDİLDİ

Mahkeme, suçun vasfının değişme ihtimalini gerekçe göstererek davanın tek tutuklu sanığı olan Cemal Güler'in tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi. Mahkeme Güler'in, her pazartesi günü ikametgahına en yakın karakola giderek imza vermesine hükmetti.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Barış Dalan'ın korumalığını yapan Cemal Güler'in 17 Ocak 2019 tarihinde sabah 08.00'da aracı çalıştırdığı, üzerinde anahtar bıraktığı aracın Cemil Özer tarafından çalındığı belirtiliyor. İddianamede, diğer koruma Ergin Kerse'nin kullandığı araç ile çalınan aracın takibe alındığı kaydedilen iddianamede, iki aracın trafikte karşılaştığı, iki aracın çarpıştığı, buna rağmen Cemil Özer'in kaçmaya devam ettiği, Cemal Güler'in haksız olayı durdurmak amacıyla çalınan araca bir el ateş ettiği, kurşunun Cemil Özer'in kafasına isabet ettiği kaydediliyor.

Şüpheli Cemal Güler'in, "Kasten adam öldürme" suçundan müebbet hapis, Ergin Kerse'nin de, "Kasten öldürmeye yardım etmek" suçundan 10 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını istemiyle hazırlanan iddianamede, bu suçların meşru müdafaa sınırları kapsamında işlendiği savunularak her iki sanığın da cezalandırılmamasını talep ediliyor. İddianamede, mahkemenin aksi kanaatte olması durumunda da şüpheli Cemal Güler için, "Meşru müdafaa sınırının aşılması suretiyle kasten öldürme", şüpheli Ergin Kerse için de, "Meşru müdafaa sınırının aşılması suretiyle kasten öldürmeye yardım" suçundan cezalandırılmaları talep ediliyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Barış Dalan'ın Cipini Çalan Kişiyi Öldüren Koruma İlk Duruşmada Tahliye Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık
    01:57 Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık

    Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar, Fenerbahçe ile oynadıkları zorlu maçta dayanma güçlerini sonuna kadar kullandıklarını belirterek, penaltı atışlarına kalmasının futbolcuların becerisine bağlı olduğunu söyledi. Mendilibar ayrıca, Avrupa kupalarında yarı finale kalmanın kendisini şanslı hissettirdiğini ve penaltılara bakmadığını ifade etti.

  • Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem
    01:09 Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de hissedildi. Depremde can kaybı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

  • Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar
    01:09 Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar

    Epic Games Store, her hafta ücretsiz oyunlar vermeye devam ediyor. Bu hafta ise strateji ve macera türündeki The Big Con ve Town of Salem 2 oyunları ücretsiz olarak sunulacak. Town of Salem 2, arkadaşlarınızla birlikte oynayabileceğiniz bir sosyal dedektiflik yapımı olarak öne çıkıyor. The Big Con ise Ali isimli bir karakterin hikayesini anlatıyor. Oyunları ücretsiz olarak almak için Epic Games Store'un web sitesine veya masaüstü uygulamasına giriş yapmanız yeterli.

  • Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri
    01:09 Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri

    Tecno, Camon 30 serisinin yeni modeli olan Camon 30 Premier 5G'yi piyasaya sürdü. Camon 30 Premier, şık tasarımı ve özellikleri ile dikkat çekiyor. 6,77 inç LTPO AMOLED ekran, 120Hz yenileme hızı, 50 Megapiksel selfie kamerası, MediaTek Dimensity 8200 işlemci, 12GB RAM, 512GB depolama alanı, 5000 mAh pil ve 70W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, silver ve black renk seçenekleri ile sunulacak.

  • Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu
    00:52 Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan hastanenin bahçesindeki trafoda çıkan yangın, paniğe neden oldu. Yangın, hızlı bir şekilde kontrol altına alınarak söndürüldü. Tedbir amacıyla hastanenin elektriği bir süre kesildi.


Advertisement