"Barış Güvercini Melike"Ye Başbakan Erdoğan Desteği - Son Dakika
Güncel

"Barış Güvercini Melike"Ye Başbakan Erdoğan Desteği

"Barış Güvercini Melike"Ye Başbakan Erdoğan Desteği

Dünyaya, 19 dilde söyledikleri şarkılarla barış, kardeşlik mesajları veren "Doğu Yorum Medeniyetler Korosu"nun ortopedik engelli üyesi Melike Onay, yarım kalan tedavisine Başbakan Erdoğan'ın desteğiyle yeniden başladı İstanbul'da özel bir hastanede tetkikleri yapılan Onay'ın, tedavisinin uzun sürmesi halinde yatılı bir okula yerleştirilerek eğitimini burada sürdürmesi planlanıyor

27.07.2013 11:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

YILDIZ AKTAŞ - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 19 dilde seslendirdikleri şarkılarıyla dünyaya barış, kardeşlik ve sevgi mesajları veren  "Doğu Yorum Medeniyetler Korosu"nun ortopedik engelli üyesinin tedavisi için talimat verdi.

Bitlis'in Güroymak ilçesinde 50 öğrencinin oluşturduğu ve yurdun çeşitli yerlerindeki konserlerde 19 dilde şarkılar seslendirerek dünyaya barış mesajları veren "Doğu Yorum Medeniyetler Korosu", Başbakan Erdoğan'ın da katıldığı AK Parti 6. Geleneksel Büyükelçiler İftarı'nda dinleyenleri adeta kendilerine hayran bırakmıştı.

Konserden sonra çocuklarla yakında ilgilenen Başbakan Erdoğan, isteklerinin olup olmadığını sordu. Erdoğan, ayağındaki ortopedik problemle ilgili yardım isteyen lise öğrencisi Melike Onay'ın (16) tedavasi için hemen talimat verdi.

Önce Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kalan Onay, daha sonra İstanbul Özel Medipol Hastanesi'ne sevk edildi.

-"Melike bugüne kadar 13 ameliyat oldu"

Geç kızın babası Ersin Onay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, işsiz olduğunu, şoförlük yaparak, inşaatlarda çalışarak ailesini geçindirmeye çalıştığını söyledi.

Onay, 10 çocuğundan biri olan Melike'nin tedavi masraflarını karşılamakta zorlandığını anlatarak, "10 yıldır tedavi için kızımı gezdiriyorum. Kimi zaman kızımı sırtımda taşıyorum. Melike, bel açıklığıyla dünyaya geldi. Durumu biraz ağırdı. Bugüne kadar Melike 13 ameliyat oldu. Bu ameliyatları olmasaydı belki ayağını bile kaybedebilirdi" dedi.

Kızının bir bacağının diğerinden yaklaşık 5-6 santimetre kısa olduğunu ve diz kapağının altının gelişmediğini ifade eden baba Onay, onu okutmak ve tedavi ettirmek için elimden geleni yaptığını vurguladı.

-"İnşallah her şey iyi olur"

Önemli olan tek şeyin kızının sağlığına kavuşması olduğunu dile getiren Onay, "Şimdi hastanede yatıyor. Doktorlar tetkiklerini yapıyor. Durumu biraz riskli. Doktorları ne yapılacağına karar vermeye çalışıyor. Melike de biz de onların vereceği cevabı bekliyoruz. İnşallah her şey iyi olur. Başbakan Erdoğan'dan Allah razı olsun" diye konuştu.

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Murat Bülbül ise bel açıklığının (Spina Bifida) doğuştan omurganın kapanmaması sebebiyle oluştuğunu belirterek, Melike'nin hastalığı nedeniyle geçirdiği ameliyatlara ilişkin raporları değerlendirdiklerini söyledi. Değerlendirmelerden sonra ameliyatın kesinlik kazanacağını belirten Bülbül, sürecin sıkıntılı olduğunu ifade etti.

Melike'nin tedavisinin uzun sürmesi durumunda kardeşlerinden birinin de yanına getirilerek yatılı bir okula yerleştirilmesi ve eğitimlerine İstanbul'da devam etmelerinin planlandığı öğrenildi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Barış Güvercini Melike'Ye Başbakan Erdoğan Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement