Barış İçin 1 Milyon Tohum - Son Dakika
Güncel

Barış İçin 1 Milyon Tohum

Barış İçin 1 Milyon Tohum

Çanakkale'ye Gelen İskenderunlu Barış Elçisi Edip Oral, Şehitler Anısına 1 Milyon Ağaç Tohumu Bıraktı.

22.03.2010 13:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'ye gelen İskenderunlu barış elçisi Edip Oral, Deniz Zaferi'nin 95'inci yıldönümü kutlamaları kapsamında şehitler anısına 1 milyon ağaç tohumu bıraktı.

Dünya barışına katkıda bulunmak için 20 yıldan bu yana çaba gösteren ve birçok farklı projeye imza atan İskenderunlu Edip Oral'ın son durağı Çanakkale oldu. Çanakkale Deniz Zaferi'nin 95'inci yıldönümü kutlamaları kapsamında kente gelen Oral, kovboy tiplemesi özel kıyafetiyle dikkati çekti. Oral, hedefinin, şehitler anısına palmiye, akasya, defne, ipek ve çam fıstığından oluşan 1 milyon ağaç tohumu dağıtmak olduğunu söyledi.

Çanakkale Savaşları sırasında Kumkale bölgesinde kullanılan ve halen Cumhuriyet Meydanı'nda sergilenen tarihi topun önünde stand açan Oral, barışın simgesi olarak da topun namlusuna bir zeytin dalı taktı. Barış elçisi Edip Oral, bir elinde üzerinde çiçekler olan dünya küresi diğer elinde namlunun ucunda çeşmesi olan bir silahla, ''Dünyamız yeşil olsun, haydi insanlar ağaç dikelim. Dünyada atom bomba denemelerine hayır' mesajını verdi.

20 yıldan bu yana ağaç tohumu dağıttığını belirten Oral, ''Amacım tüm dünya çocuklarına ağaç dikmeyi aşılamak. Dünyada silaha harcanan para insanlık adına, doğa adına harcansın. Biz bu dünyaya yaşamaya geldik savaşmaya değil. Çanakkale şehitleri anısına 4 günden bu yana ağaç tohumu dağıtıyorum. Hedefim 1 milyon tohum dağıtmak' dedi.

''BAŞBAKANA SİLAH NAMLUSUNDAN PORTAKAL İÇERECEĞİM'

İskenderunlu Edip Oral, elindeki silahı göstererek, ''Sayın Başbakanımıza, Deniz Baykal'a ve diğer liderlere dünyada bir ilke imza atarak bu silahın namlusundan canlı yayında portakal suyu içereceğim. Hangi televizyon kanalı kabul ederse bunu canlı yayında yapacağım' diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Barış İçin 1 Milyon Tohum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement