Barış İçin İmza Topladılar - Son Dakika
Güncel

Barış İçin İmza Topladılar

Barış İçin İmza Topladılar

Bodrum Demokratik Düşünce Platformu, "Barış için bir imza ver" sloganıyla, imza kampanyası başlattı.

30.08.2011 21:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bodrum Demokratik Düşünce Platformu, "Barış için bir imza ver" sloganıyla, imaz kampanyası başlattı. Ramazan Bayramı süresince toplanacak imzların, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ve Genelkurmay Başkanlığı'na gönderileceği bildirildi. Savaşların ve akan kanın durması için Bodrum Demokratik Düşünce Platformu, İskele Meydanı'nda kurulan standa imza topladı.

Bayramı yaşamayanları da hatırlamak ve hatırlatmak için siyah renkli kıyafetler giyerek gelen platform destekçileri, kampanya ile ilgili bildiri de dağıttı. Barış için umutlarının tükenmediğini göstermek için pembe güneş şemsiyesi açan platform destekçileri, üzerine "Operasyonlar dursun silahlar sussun, müzakereler devam etsin", "Siz uyurken bu gece kaç kişi öldü", "Türkiye silah alımında 10. sırada", "Çocuklara kıymayın efendiler", "Türkiye'de 2000 yılından bu yana askeri harcamalar yüzde 50 arttı", "Dünyada savaş ve güvenlik için günde 4. 2 milyar dolar harcanıyor" ve "Savaş öldürür" yazılı dövizler asıldı. Patform üyeleri, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde yapılacak oturma eyleminin ardından 3 gün boyunca toplanan imzaların, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, TBMM ve Genelkurmay Başkanlığı'na gönderileceğini belirtti.

Gerçekte bayramın mutluluğunu yaşamayan, hissedemeyen insanların varolduğuna dikkat çekmek istediklerini belirten platform üyelerinden Şehbal Şenyurt Arınlı, "Bizler, savaşın sona ermesini istiyoruz. Barışın konuşarak, anlaşarak gelmesinde ısrar ediyoruz. Bizlerin ödediği vergilerin, silahlara yatırılmasını istemiyoruz. Herkes için barış istiyoruz ve bunun içinde bu kampanyayı başlattık. Barış yolunda sonuç alana kadar, eylemlerimizi çeşitli şekilde sürdüreceğiz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Barış İçin İmza Topladılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement