Barış İçin Toplanan İmzalar Ankara'ya Gönderildi - Son Dakika
Güncel

Barış İçin Toplanan İmzalar Ankara'ya Gönderildi

Barış İçin Toplanan İmzalar Ankara\'ya Gönderildi

Bodrum Demokratik Düşünce Platformu tarafından "Barış" için düzenlenen kampanyada toplanan 2 bin imza, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Türkiye Büyük Milet Meclisi'ne (TBMM) gönderildi.

26.09.2011 20:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bodrum Demokratik Düşünce Platformu tarafından "Barış" için düzenlenen kampanyada toplanan 2 bin imza, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Türkiye Büyük Milet Meclisi'ne (TBMM) gönderildi. Aralarında, genel seçimlerde Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) desteklediği bağımsız milletvekili adayı Şehbal Şenyurt Arınlı'nın da bulunduğu Bodrum Demokratik Düşünce Plaformu üyeleri, geçen 30 Ağustos'ta, "Barış İçin İmza Kampanyası" düzenledi.

İskele Meydanı'nda kurulan stantta üç gün boyunca 2 bin imza toplandı. Platform üyeleri, toplanan imzaları ilgili yerlere göndermeden önce Belediye Meydanı'nda basın açıklaması yaptı. Platform adına açıklamayı okuyan Şener Macit, ülkenin girdiği çatışma sürecine müdahale edilmesi ve tek tek bireylerin tavır alması gerektiğini öne sürdü. Hükümetin, muhalefet partilerinin, milletvekillerinin, barıştan yana tavır alması gerektiğine inandıklarını belirten Macit, "1 Ekim'de toplanacak TBMM'den bu süreci değiştirecek yasal değişiklikleri ve girişimleri gerçekleştirmelerini talep ediyoruz. Masum insanların kurban edildiği her türlü eylemi, bu eylemleri düzenleyen kim olursa ve hangi amaçla olursa olsun şiddetle kınıyoruz. Savaşa karşı, barışın sözü hiçbir zaman bitmez. 2 bin imzamızla barış, barış, barış diyoruz" diye konuştu.

Açıklamanın ardından PTT'ye gidilerek, "Barış için ısrar ediyoruz. Silahlar sussun, savaşa karşı barışın sözü-sesi duyulsun diye. Bizler başta iktidar partisi olmak üzere tüm militarist sivil ve askeri güçleri barış için, halkların en meşru talepleri için adım atmaya davet diyoruz. Yanaşmayanları da bu savaşın sorumluları olarak görüyoruz. Bir tek canımızı dahi kaybetmek istemiyoruz. Meclisi bir an önce toplanmaya ve barışı sağlayacak bütün adımları atmaya davet ediyoruz" yazılı metne destek veren 2 bin kişiden toplanan imzaların aslı TBMM, kopyaları ise Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlığa gönderildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Barış İçin Toplanan İmzalar Ankara'ya Gönderildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement