'Barış'ın Suçu Yok mu? ' - Son Dakika
Magazin

'Barış'ın Suçu Yok mu? '

Zonguldak'ta Geçen Temmuz Ayında Bodrum'da Geçirdiği Trafik Kazasında Yaşamını Yitiren Şarkıcı Barış Akarsu'nun Anısına Düzenlenen Konferansta, İlköğretim Öğrencisi K. K.'nın, "Barış Akarsu Kaza Yaptığı Akşam Hem Alkollü, Hem de Hızlı Gidiyormuş. O da Hatalı Değil mi" Sorusu Üzerine Annesi Gözyaşlarına Boğuldu.

26.05.2008 23:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ZONGULDAK'TA GEÇEN TEMMUZ AYINDA BODRUM'DA GEÇİRDİĞİ TRAFİK KAZASINDA YAŞAMINI YİTİREN ŞARKICI BARIŞ AKARSU'NUN ANISINA DÜZENLENEN KONFERANSTA, İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİSİ K. K.'NIN, "BARIŞ AKARSU KAZA YAPTIĞI AKŞAM HEM ALKOLLÜ, HEM DE HIZLI GİDİYORMUŞ. O DA HATALI DEĞİL Mİ?" SORUSU ÜZERİNE ANNESİ GÖZYAŞLARINA BOĞULDU.

Hatice Akarsu, "O gece arabayı Barış ağabeyiniz kullanmamıştı. İkincisi Barış ağabeyiniz asla içkili araba sürmezdi" dedi.

Karaelmas Üniversitesi'nce düzenlenen 'Barış Akarsu Günü' çerçevesinde ilköğretim okulu öğrencilerine, 'Türkiye'de Ulaşım ve Trafik Güvenliği' konulu konferans verildi. Prof.Dr. Hamit Hancı, Doç.Dr. Yeşim Yasak ve Yrd.Doç.Dr. Burcu Eşiyok'un konuşmacı olarak katıldıkları Atatürk Kültür Merkezi'ndeki konferansa Barış Akarsu'nun annesi Hatice ile babası Selahattin Akarsu da katıldı.

Doç.Dr. Yeşim Yasak'ın, trafik güvenliği ile ilgili öğrencilerin sorularını yanıtladığı sırada söz isteyen Fener İlköğretim Okulu 5'inci sınıf öğrencisi 11 yaşındaki K. K., "Barış Akarsu kaza yaptığı akşam hem alkollü hem de hızlı gidiyormuş. O da hatalı değil mi?" diye sordu. Salonda buz gibi hava esmesine neden olan soru karşısında şaşıran Doç.Dr. Yeşim Yasak, "Ben onu bilmiyorum. Hem alkollü hem de hızlı gidiyorsa zaten çok tehlikeli" diyerek, Barış Akarsu'nun annesi ve babasının da salonda olduğunu söyledi.

Bu sırada eşi Selahattin Akarsu ile birlikte ayağa kalkarak öğrencileri selamlayan Hatice Akarsu gözyaşlarına boğuldu. Öğrenciler de alkışlarıyla Akarsu çiftine moral vermeye çalıştı.

Konferans ardından öğrencinin sorusuna yanıt vermek için mikrafonu eline alan anne Akarsu, "Bir kere Barış ağabeyiniz o gece arabayı kullanmamıştı. Arkadaşı kullanmıştı. İkincisi Barış ağabeyiniz asla içkili araba sürmez. Ben her zaman onun yanındaydım. Ben onun arabasına bindiğim zaman, 'Anneciğim lütfen kemerini tak' der, beni uyarırdı. Barış ağabeyiniz siz o konuda yanlış tanımayın. O her zaman trafik kurallarına uyan biriydi" diye konuştu.

Öğrenciler de, 'Barış' diye slogan tempo tutarak Akarsu çiftini alkışlarken, Hatice Akarsu'nun etrafını sararak onu öptü.

Kaynak: Gecce

Son Dakika Magazin 'Barış'ın Suçu Yok mu? ' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement