Barış Manço Coşku ve Hüzünle Anıldı - Son Dakika
Kültür Sanat

Barış Manço Coşku ve Hüzünle Anıldı

Barış Manço Coşku ve Hüzünle Anıldı

Barış Manço Derneği, Barış Manço'yu doğumunun 70. , ölümünün ise 14. yılında bir dizi etkinlikle anıyor.

04.02.2013 17:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

31 Ocak 2013 gecesi Moda Barış Manço Müzesi'nde gerçekleştirilen anma etkinliğinde duygu dolu anlar yaşandı.

Barış Manço'nun hayata veda ettiği, şimdi müze olan Moda'daki evinde her sene 31 Ocak gecesi Barış Manço'yu andıklarını belirten Barış Manço-İstanbul Derneği Başkanı Lale Manço Ahıskalı, bu seneki etkinliğin her zamankinden çok daha kalabalık, sürprizlerle dolu ve coşkulu geçtiği belirtti.

Ünlü heykeltraş Emel Vardar'ın yaptığı bronz Barış Manço büstünün açılışıyla başlayan anma etkinliği, Kurtalan Express'in gerçekleştirdiği canlı performans ile devam etti. Barış Manço'nun müzisyen arkadaşları ile birlikte O'nun unutulmaz şarkılarına eşlik eden ziyaretçiler hüzünlü anlar yaşadı.

Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi Korosu ve Keman Orkestrası'nın Barış Manço şarkılarını seslendirdiği gecede diğer bir sürpriz ise 1995 yılında Barış Manço'ya "Müsadenizle Çocuklar" şarkısında ve klibinde eşlik eden o dönemin genç şarkıcıları Burak Kut, Soner Arıca, Jale, Tayfun, Hakan Peker ve Özlem Yüksek'in 18 sene sonra bir araya gelerek aynı şarkıyı Manço ailesinin fertleriyle birlikte seslendirmeleri oldu.

Yağmurlu ve soğuk bir kış gününde binlerce insanın çocuklarını alarak anma etkinliği için müzeye gelmesinden büyük memnuniyet duyduğunu belirten Manço Ailesi fertleri "Bu sevgi ve ilgi, Barış Manço'nun ölümünü değil, ölümsüzlüğünü andığımızın en güzel kanıtıdır" dediler.

Barış Manço Vapuru Moda'dan Demir Aldı

Barış Manço sevenleri sanatçıyı mezarı başında anmak için vapurla Kanlıca'ya geçti.Geleneksel hale gelen Barış Manço vapuru bu yıl da Manço şarkılarıyla denize açıldı. Herkese açık ve ücretsiz olan vapurda sanatçının sevenleri yer aldı. Binlerce kişinin katılımıyla halkın yoğun ilgi gösterdiği yolculuk boyunca sanatçının şarkıları çalındı.

2013 yılı boyunca Barış Manço'nun anılacağı birçok etkinliğin hayata geçirileceğini söyleyen Dernek Başkanı Lale Manço Ahıskalı, bu etkinliklerin en önemlisi olan "Barış Çocukları" projesi hakkında bilgi verdi.

"Eylül ayında Filistin, Irak, Somali, Karabağ gibi dünyada savaş mağduru 7 ülkeden 77 çocuk Türkiye'ye getirilecek ve bu çocuklarla bir dizi etkinlik gerçekleştirilecek. Bu çocuklar ülkelerinin barış elçileri olarak Türkiye üzerinden dünyaya barış mesajları iletecekler. Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül ve eşi bu çocukları ağırlayacak. Bu proje ile 20. yüzyılın çağdaş Türk Ozanı Barış Manço'yu çok sevdiği çocuklarla birlikte anacak ve O' nun kalplerimizde var olan yerini ölümsüzleştireceğiz" dedi.

Barış Çocukları projesi, 7 Eylül 2013 tarihinde İstanbul'da düzenlenecek ve Barış Manço' nun unutulmaz şarkılarının seslendirileceği özel bir konser ile sona erecek. Konserde Barış Manço' nun sanatçı dostları O'nun unutulmaz şarkılarını seslendirirken, 77 Barış Elçisi de bu özel şarkılara eşlik edecek.

Barış Manço Derneği, ülkemizin kültür ve tarihinde derin izler bırakan sanatçının felsefe ve müziğini gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla farklı projeleri de hayata geçirmeye başladı. Özel yetenekli çocuklara yurt dışında müzik bursu temin edeceklerini aktaran Lale Manço Ahıskalı, ayrıca 2013 yılında Türkiye çapında dolaşacak bir Barış Manço Sergisi için de hazırlıkların sürdüğünü açıkladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Barış Manço Coşku ve Hüzünle Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement