Barış Manço Sevenleri Vapurda Buluştu - Son Dakika
Güncel

Barış Manço Sevenleri Vapurda Buluştu

Anadolu rock müziğinin efsane ismi, şarkıcı, besteci, söz yazarı ve televizyon programcısı Barış Manço, vefatının 19. yılında, "Barış Manço Vapuru" ve Kanlıca'daki mezarı başında anıldı.

04.02.2018 19:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu rock müziğinin efsane ismi, şarkıcı, besteci, söz yazarı ve televizyon programcısı Barış Manço, vefatının 19. yılında, "Barış Manço Vapuru" ve Kanlıca'daki mezarı başında anıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Şehir Hatları AŞ düzenlenen etkinlik kapsamında şarkıları dillerden düşmeyen, dünyayı gezerek yaptığı programlarla sevgi köprüsü kuran Barış Manço'nun sevenleri, Kadıköy'deki Beşiktaş İskelesi'nde buluştu. Barış Manço Vapuru ile Beşiktaş'a, oradan da Kanlıca'ya geçen katılımcılar, yol boyu sanatçının sevilen şarkılarını dinledi.

Vapurda, Madame Tussauds İstanbul'dan getirilen balmumu Barış Manço heykeli ile katılımcılar bol bol fotoğraf çektirdi.

Kanlıca Kabristanlığı'na yapılan ziyarete katılanlar, Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardında dua etti. Mezarlıktaki anmanın sonunda katılımcılara tatlı ikram edildi.

Katılımcılar, daha sonra tekrar vapura geçti. Burada, İzmirli Barış Manço severlerin kurduğu İzManço, sanatçının sevilen şarkılarını seslendirdi.

Yolculuk sırasında yolculara simit, peynir ve çay ikramının da yapıldığı etkinlik, sırasıyla Beşiktaş ve Kadıköy iskelelerine uğrayarak sona erdi.

Barış Manço Vapuru'na sanatçının manevi babası Muhittin Kocataş, kardeşi İnci Manço, Lale Manço Ahıskalı, oğulları Doğukan ve Batıkan Manço, Eskişehir, Ankara, İzmir gibi İstanbul dışından da çok sayıda Barış Manço severleri katıldı.

"Manço sevgisi, nesilden nesile akmaya devam ediyor"

Vapurda gazetecilere açıklama yapan Barış Manço'nun eski eşi Lale Manço Ahıskalı, "Barış Ailesi"nin gün geçtikçe büyüdüğüne işaret ederek, "Eminim (Barış Manço) bizi görüyordur, ona duyulan sevginin hala nasıl devam ettiğini... Çünkü Barış gideli en az üç jenerasyon geçti. Barış sevgisi, şarkıları ve felsefesi aileler tarafından yeni nesle devamlı aktarılıyor. Seneye Barış Manço'yu kaybedişimizin 20. yılı, çok özel bir zaman ve anladık ki Barış Manço, Türkiye var oldukça, var olmaya devam edecek, bu sevgi de devam edecek." dedi.

Büyük oğlu Doğukan Manço da yaklaşık 15 yıldır düzenlenen vapur gezisinin gelenekselleştiğini belirterek, "Şehir Hatları'na ve bu sene özellikle anma etkinliğinde yolculuk, vapur, ikramlar ve Kanlıca Mezarlığı'ndaki her türlü çalışmalarda destek veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne çok teşekkür ederiz." dedi.

"Barış Manço Ailesi"nin gün geçtikçe büyüdüğüne dikkati çeken Doğukan Manço, şöyle devam etti:

"Bundan 4-5 sene önce hamile olanların şimdi çocuklarıyla birlikte geliyor. Barış sevgisi her geçen gün daha da büyüyor. Bizim en büyük hayalimiz, vapur etkinliğinin gelenekselleşmesiydi, zannediyoruz ki oldu. Barış Manço sevgisi, nesilden nesile akmaya devam ediyor ve ailemiz, Barış severler kalabalıklaşıyor. Bugün babamı tanımayan çocuklar bile aileleri sayesinde Barış Manço'yu daha iyi tanımaya başladı, ailemizi büyüten herkese teşekkür ediyor ve şükranlarımızı sunuyoruz. Onlar sayesinde ayakta kaldık ve onlar sayesinde yaşatmaya devam ediyoruz."

"Barış Manço Türk tarihine kazınmıştır"

Doğukan Manço, Türkiye ve dünyada her geçen gün büyümeye devam eden Barış Manço sevgisiyle gurur duyduklarını vurgulayarak, "Bu mutluluk ve gurur sadece kendi ailemize değil. Barış Manço Türk tarihine kazınmıştır. Vefatının 19. senesi fakat bırakın unutmayı, artmış bir özlem var." ifadelerini kullandı.

Babasının eğitim müfredatlarında da yer aldığını ve adının pek çok yere verilmesinden mutluluk duyduklarını aktaran Manço, şöyle devam etti:

"Barış Manço Türk kültürünü en iyi yansıtan insanlardan birisiydi. Türk kültürünü yurt dışında da en iyi taşıyan bir isimdi. Bu fikri babam olduğu için değil, kişisel olarak da böyle düşündüğüm için dile getiriyorum. O, çok sevip, sayıp, çok da sevilen ve sayılan bir insandır. Son zamanlarda enteresan bir şekilde, yurt dışından babamın yaptığı müziklerin yabancı coverlarını istiyorlar, yabancı albümlerde onun sample müziklerini kullanmak istiyorlar. Aradan 19 sene geçmiş... Babamın sağlığında bunları görmek normal olurdu ama aradan bunca sene geçtikten sonra taleplerin daha çok artıyor olması, Barış Manço'nun ne kadar evrensel olduğunu gösteriyor. Barış Manço çok evrensel bir insandı, dolayısıyla da herkese hitap ediyor."

"Bu etkinliği yaşatmak bizlerin görevi oldu"

Barış Manço'nun küçük oğlu Batıkan Manço da her sene vapur etkinliğinden sonra insanların "Seneye tekrar olacak mı?" sorularıyla karşılaştıklarını belirterek, gün geçtikçe büyüyen sevgiden mutlu olduğunu söyledi.

Etkinliğe destek veren herkese minnet duygularını ileten Manço, şunları kaydetti:

"Barış Manço Vapuru'nda zaman o kadar coşkulu geçiyor ki gelecek sene düzenlenecek vapur buluşması da yine aynı coşkuyla bekleniyor. Bu durum bizim, hava muhalefeti olmadığı sürece, Barış Manço sevenlerine verdiğimiz bir sözdür. Gelecek sene yine yerine getirmemiz gerekiyor çünkü onlar için ve hep birlikte Barış Manço için buradayız. Bu etkinliği yaşatmak da bizlerin görevi oldu."

Kardeşi İnci Manço ise etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, kardeşiyle arasında geçen anılarını anlattı.

Manço, "Eskiden Şehir Hatları, Şirket-i Hayriye olarak kurulmuş ve onun kurucusu da benim halamın kayınpederi Hüseyin Haki Efendi'dir. Yani bir tesadüf, yıllar sonra Şirket-i Hayriye Şehir Hatları oluyor ve Şehir Hatları'ndan bir vapura da Barış Manço adı konuluyor, bu çok güzel bir tesadüf. Sözü şöyle noktalamak istiyorum, Barış'ı çok seviyorum ve çok özlüyorum." dedi.

Barış Manço Sevenleri Vapurda Buluştu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Barış Manço Sevenleri Vapurda Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement