Barış Manço, Vefatının 19. Yılında Anıldı - Son Dakika
Güncel

Barış Manço, Vefatının 19. Yılında Anıldı

Anadolu rock müziğinin efsane ismi, şarkıcı, besteci, söz yazarı ve televizyon programcısı Barış Manço, vefatının 19. yılında başkentte kişisel eşyalarından oluşan sergi ve şarkılarının seslendirildiği konserle anıldı.

02.02.2018 22:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu rock müziğinin efsane ismi, şarkıcı, besteci, söz yazarı ve televizyon programcısı Barış Manço, vefatının 19. yılında başkentte kişisel eşyalarından oluşan sergi ve şarkılarının seslendirildiği konserle anıldı.

Next Level Alışveriş Merkezi'nde, Türkiye'de rock müziğin öncülerinden olan ve Anadolu rock türünün kurucuları arasında sayılan Barış Manço için düzenlenen anma etkinliği kapsamında Ankaralı müzisyenler, Manço'nun şarkılarını seslendirdi.

"Barış'la geçen 56 yıl" anma sergisinde ise yaşamı boyunca kültür ve sanatla ilgili anlamlı ve özel projelere imza atan Manço'nun hayat serüveninden izler barındıran kostümler, fotoğraflar, ödüller ve aksesuarları yer aldı.

Konsere katılan Manço'nun oğulları Doğukan ve Batıkan, kardeşi İnci Manço ile torunu Barış Manço, daha sonra serginin açılışını yaptı.

İnci Manço, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ankara'da üçüncü kez Barış Manço sergisi açıldığını belirterek, "İnsanların sevgisini görmek bizi mutlu ediyor. Barış için ben şöyle diyorum, 'Sanat yılının 40'ında bir zat vardı ama şu anda 59'uncu sanat yılı devam ediyor.' Barışın sanatı uzun yıllar daha devam edecek." dedi.

Oğlu Batıkan Manço ise her sene çeşitli etkinlikler düzenlediklerini ifade etti. "Etkinlikler neden hep İstanbul'da oluyor da başka illerde olmuyor?" eleştirisi aldıklarını aktaran Batıkan Manço, başka illerde de benzer etkinlikler düzenleyeceklerini ve süreci hızlandıracaklarını söyledi.

Mümkün oldukça babaları anısına düzenlenen bütün etkinliklere katılmaya çalıştıklarını dile getiren Doğukan Manço da Barış Manço'nun sadece babaları olmadığını, Türkiye'de yaşayan birçok insanın ailesinin bir parçası olduğunu vurguladı.

Manço'nun bıraktığı eşyaların da sadece kendilerine ait olmadığını belirten Doğukan Manço, şöyle konuştu:

"Vasiyetini yerine getirdik, yaşadığımız evi müzeye çevirdik. İnsanlar gelip ziyaret edebiliyorlar fakat herkes İstanbul'a gelip o evi göremiyor dolayısıyla biz bu sergilerin şehirleri dolaşmasına yardımcı olmaya çalışıyoruz, açılışlarına gitmeye çalışıyoruz. Bizler bu mirasın bekçileriyiz, gelecek nesillere taşımaya çalışıyoruz."

Manço'nun çok yönlü kişiliği ve kendine özgü tarzını yansıtan kişisel eşyaları, 1-5 Şubat tarihlerinde Next Art sergi salonunda ziyaret edilebilecek.

Barış Manço, Vefatının 19. Yılında Anıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Barış Manço, Vefatının 19. Yılında Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Adaylar Araçları Propaganda Amacıyla Kullandı
    11:39 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Adaylar Araçları Propaganda Amacıyla Kullandı

    Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin kampanya döneminde adaylar, römork, tır, minibüs ve kamyonet gibi araçları billboard gibi kullanarak propaganda yaptı. Ankara'nın işlek cadde ve sokakları ile şehirlerarası yollara park edilen araçlar, partilerin renkleri, logoları ve adayların fotoğraflarıyla giydirildi. Bu araçlar, seçim bölgelerinde billboard görevi görerek adayların vaatlerini ve sloganlarını seçmenlere ulaştırmaya çalıştı. Seçimlerin ardından ise bu araçlar tekrar aktif kullanılmaya başlanacak.

  • Manisa'da Kiraz Üreticileri Bereketli Bir Sezon Bekliyor
    11:37 Manisa'da Kiraz Üreticileri Bereketli Bir Sezon Bekliyor

    Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde, kiraz ağaçlarının çiçeklerinin bolluğu üreticileri yeni sezon için umutlandırdı. Üreticiler, zirai mücadele ve ağaç bakım çalışmalarını sürdürerek bereketli bir sezon bekliyor. Kirazın aromasının buraya özgü olduğunu belirten üreticiler, bu yıl daha iyi bir rekolte beklediklerini ifade etti.

  • Başakşehir'de Kedi Öldüren Sanığın Cezasına İtiraz Edildi
    11:35 Başakşehir'de Kedi Öldüren Sanığın Cezasına İtiraz Edildi

    Başakşehir'de sitenin asansöründe bir kedinin öldürülmesi suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası alan sanığın cezasının az olduğu gerekçesiyle savcılık tarafından itiraz edildi. Savcılık, sanığın eyleminin canavarca hisle ve eziyet çektirerek gerçekleştirildiğini belirterek, daha ağır bir ceza verilmesi gerektiğini savundu. İtiraz dilekçesinde, temel cezanın belirlenmesinde yanılgıya düşüldüğü ve sanığın tutuklanması talep edildi.

  • AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu ve Özkan Alp ile 'Odunpazarı Cumhur Yürüyüşü' gerçekleştirdi
    11:35 AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu ve Özkan Alp ile 'Odunpazarı Cumhur Yürüyüşü' gerçekleştirdi

    AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nebi Hatipoğlu, Odunpazarı Belediye Başkan adayı Özkan Alp ve partililerle birlikte 'Odunpazarı Cumhur Yürüyüşü' gerçekleştirdi. Hatipoğlu, yürüyüş sırasında vatandaşlarla buluşarak desteklerini istedi.

  • Bilecik'te vatandaşlar dolandırıcılık konusunda bilgilendiriliyor
    11:34 Bilecik'te vatandaşlar dolandırıcılık konusunda bilgilendiriliyor

    Bilecik Toplum Destekli Polislik ekipleri, dolandırıcılık ve iletişim yoluyla dolandırıcılık konularında vatandaşları bilgilendirmek için çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi. Ayrıca, ekipler Toplum Destekli Polislik hizmetleri hakkında da bilgi vererek, halkın yanında olduklarını ve güvenli bir gelecek için çalıştıklarını vurguladı.

  • Denizli'de motokuryenin ölümüne neden olan sürücü aranıyor
    11:33 Denizli'de motokuryenin ölümüne neden olan sürücü aranıyor

    Denizli'de siparişi teslim etmeye giderken hatalı sollama yapan otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden motokuryenin ölümüne neden olan sürücü, her yerde aranıyor. Kazanın ardından olay yerinden kaçan ve kısa bir süre sonra yakalanan araç sahibi kadının, kaza anında yolcu konumunda bulunduğu öğrenildi.

  • Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nde iftar yemeği düzenlendi
    11:33 Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nde iftar yemeği düzenlendi

    Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nde akademik ve idari personel bir araya gelerek iftar yemeği programı düzenlendi. Rektör Prof. Dr. Şükrü Beydemir, katılımcılara teşekkür ederek ramazanın birlik ve beraberlik içinde geçmesi dileğinde bulundu.

  • Elazığ'da yağışlarla birlikte istinat duvarı çöktü
    11:32 Elazığ'da yağışlarla birlikte istinat duvarı çöktü

    Elazığ'da sağanak yağışlardan dolayı istinat duvarı çökerken, çevrede yaşayan vatandaşlar yıkılan yerin bir an önce onarılmasını istedi.


Advertisement