Barış Pınarı Harekatı'na tepki gösteren İtalyanlara Cengiz Ünder'den asker selamlı cevap - Son Dakika
Spor

Barış Pınarı Harekatı'na tepki gösteren İtalyanlara Cengiz Ünder'den asker selamlı cevap

Türkiye'nin Suriye sınırında gerçekleştirdiği Barış Pınarı Harekatı'na İtalyanlar tepki göstermişti. Juventuslu futbolcu Merih Demiral'in Marchisio'ya verdiği cevap sonrasında Roma forması giyen Cengiz Ünder'den de İtalyanlara yanıt gecikmedi. Milli futbolcu Twitter'dan asker selamı verdiği gol sevincini paylaştı.

11.10.2019 15:25  Güncelleme: 10:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı İtalya'yı rahatsız etmişti.

İTALYANLAR RAHATSIZ OLDU

İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio sosyal medyada yaptığı açıklamada, "İtalya, Ankara'nın girişimini kınamaktadır ve bu nedenle Türk büyükelçinin Dışişleri Bakanlığı'na çağrılması için talimat verdim" dedi.

CENGİZ ÜNDER'DEN CEVAP GECİKMEDİ

İtalya'dan gelen bu küstah açıklama sonrasında futbol yaşantısına Roma'da devam eden Cengiz Ünder'den bir paylaşım geldi. Milli yıldız, Twitter hesabından asker selamı verdiği fotoğrafı paylaşarak İtalyanlara da net bir cevap vermiş oldu.

Barış Pınarı Harekatı'na tepki gösteren İtalyanlara Cengiz Ünder'den asker selamlı cevap

MERİH DEMİRAL DA MARCHISIO'YA CEVAP VERMİŞTİ

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde başlattığı Barış Pınarı Harekatı ile ilgili Juventus'un eski futbolcularından Marchisio'dan bir paylaşım gelmişti. İtalyan futbolcu, Türkiye'yi suçlayan bir metinle operasyona tepki göstermişti. Marchisio'ya yanıt milli futbolcumuz Merih Demiral'den geldi.

"YURTTA SULH, CİHANDA SULH"

Juventus'un eski oyuncusu Marchisio, Barış Pınarı Harekatı ile ilgili Türkiye'yi suçlayan bir paylaşım yaptı. Merih Demiral ise Atatürk'ün, "Yurtta sulh, cihanda sulh" sözüyle harekatın sebeplerini İngilizce bir metinle anlatarak karşılık verdi.

Milli futbolcumuz paylaştığı metinde, "Türkiye ile Suriye sınırında terörist koridor oluşumu var. PKK/ YPG kadınlar, çocuklar ve bebekler dahil 40 bin kişinin ölümünden sorumludur. Türkiye'nin misyonu, güney sınırımızda terör koridoru yaratılmasını engellemek ve 2 milyon Suriyeli'yi güvenli bölgeye yerleştirmek." ifadelerini kullandı.

Barış Pınarı Harekatı'na tepki gösteren İtalyanlara Cengiz Ünder'den asker selamlı cevap
Barış Pınarı Harekatı\'na tepki gösteren İtalyanlara Cengiz Ünder\'den asker selamlı cevap

Son Dakika Spor Barış Pınarı Harekatı'na tepki gösteren İtalyanlara Cengiz Ünder'den asker selamlı cevap - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (16)

  • Yeter: Dünyanın heryanındaki türk kardeşlerimiz lütfen türkün kim oldugunu gösterin bayragımızı gözlerine gözlerine sokun 19 5 Yanıtla
  • Mustafa aydin havzali : Helal sana gardasim ne mutlu sana vatan aşki budur işte 16 5 Yanıtla
  • KERİM ŞAHİN: TÜRKÜN TÜRKTEN BAŞKA DOSTU YOKTUR HEP BAREBER BİRLİK OLMA ZAMANI 16 5 Yanıtla Kürt : Sadece bu konuda dürüstsünüz. Tüm dünya düşmanınız anladık ta putin Trump kimin dostu 1 0
  • TÜRK: ADAAAAAAMMMMMMM!!! 9 4 Yanıtla
  • .: Her türk asker doğar. Atalar'ı'nın kanı hala damarlarında. 10 2 Yanıtla
  • TÜRK: Ne Mutlu TÜRKÜM Diyene 10 2 Yanıtla
  • SEMIH: ADAMIN DIBISIN CENGIZ 10 0 Yanıtla
  • Kürt: Son Gülen iyi gülecek... 4 5 Yanıtla Bjkli: Şow yapma sokk piste alalım seni. 2 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement