Yunanistan'dan Barış Pınarı Harekatı ile ilgili skandal çağrı: Son verin - Son Dakika
Politika

Yunanistan'dan Barış Pınarı Harekatı ile ilgili skandal çağrı: Son verin

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Suriye'de güvenli bölge oluşturmak için başlattığı Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin skandal bir açıklamada bulunarak, "Türkiye askeri eylemlerine derhal son versin." dedi.

10.10.2019 21:01  Güncelleme: 00:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin Suriye'de başlattığı askeri operasyonu kınadıkları ifade eden Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, küstah bir açıklamada bulunarak Türkiye'ye operasyona derhal son verme çağrısı yaptı.

"TEHLİKEYE ATIYOR"

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Yunanistan, Avrupa Birliği'nin duruşunu tamamen destekliyor, Türkiye'nin bağımsız ülkenin topraklarındaki yeni tek taraflı askeri eylemlerini kınıyor ve Suriye'nin kuzeydoğusundaki askeri eylemlerine derhal son verilmesi çağrısını yapıyor. Uluslararası hukuku ihlal eden operasyonlar bölgedeki istikrarı bozuyor ve Birleşmiş Milletler'in Suriye krizini çözme çabalarını tehlikeye atıyor." ifadelerine yer verildi.

"OPERASYON ULUSLARARASI SORUMLULUK TAŞIYOR"

Suriye topraklarında insanların zorla yerinden edilmesi ve demografik durumun zorla değiştirilmesinin doğrudan uluslararası hukukun ihlali olduğunu ve en üzücü anılara neden olduğunu kaydeden Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, "Türkiye, Suriye'deki operasyonunun olası insani sonuçlarından dolayı uluslararası toplum karşısında sorumluluk taşıyor" dedi. Açıklamada, "Suriye'deki çatışmanın kalıcı çözümüne askeri araçlarla varılamayacağının altını çiziyoruz." dendi.

Yunanistan\'dan Barış Pınarı Harekatı ile ilgili skandal çağrı: Son verin

Son Dakika Politika Yunanistan'dan Barış Pınarı Harekatı ile ilgili skandal çağrı: Son verin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement