Barış Treni'nin İlk Durağı Kocaeli Oldu - Son Dakika
Güncel

Barış Treni'nin İlk Durağı Kocaeli Oldu

Barış Treni\'nin İlk Durağı Kocaeli Oldu

Barışa Bak Derneği'nin başlattığı Batı'dan Doğu'ya, Doğu'dan Batı'ya Kardeşlik Mesajları projesi kapsamında, bugün İstanbul'dan yola çıkan ve 11 ili kapsayacak ziyaretlerde bulunacak olan Barış Treni, ilk durağı olan İzmit Garı'na geldi.

11.03.2015 16:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Barışa Bak Derneği'nin başlattığı Batı'dan Doğu'ya, Doğu'dan Batı'ya Kardeşlik Mesajları projesi kapsamında, bugün İstanbul'dan yola çıkan ve 11 ili kapsayacak ziyaretlerde bulunacak olan Barış Treni, ilk durağı olan İzmit Garı'na geldi. Tren, İzmit Belediye Başkanı Ak Partili Nevzat Doğan'ın da aralarında bulunduğu kalabalık bir heyet tarafından Türkçe ve Kürtçe 'Barışa Bak' yazılı pankartlarla karşılandı. Barış Treni'nde bulunanlar kent içinde yürüdü, barış fidanları dikti.

İçinde Prof. Dr. Atilla Yayla, İlhami Işık ve Cengiz Algan'ın da  bulunduğu kalabalık bir heyetle yola çıkan Barış Treni'nin ilk durağı Kocaeli'nin merkez ilçesi İzmit oldu. Barış Treni, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, Kocaeli Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Çevik ve bazı AK Parti milletvekili aday adayları tarafından İzmit Tren Garı'nda karşılandı. Tren garında dağıtılan Türkçe ve Kürtçe 'Barışa Bak' yazılı dövizleri taşıyan kalabalık daha sonra İzmit Belediye binası önüne kadar yürüdü.

Burada bir konuşma yapan Prof. Dr. Atilla Yayla, Türkiye'nin yok yere 30 yıl evlatlarını kaybettiğini belirterek, "Savaş bize çok şey kaybettirdi ancak barış bize kazandıracaktır" diyerek, barış sürecinin asıl sahibinin toplum olduğunu ve bunu göstermek amacıyla kurulduğunu söyledi. Yayla, Barış Treni'yle İstanbul'dan yola çıkıp 11 vilayeti ziyaret edeceklerini de hatırlattı.

İzmit'in Ak Partili  Belediye Başkanı Nevzat Doğan  da bir konuşma yaparak,  Kocaeli'nin ilklerin kenti olduğunu, Büyük önder Atatürk'ün de Cumhuriyet'in kurulacağının haberini 16 Ocak 1923'te yapılan basın toplantısında ilk kez İzmit'te verdiğini hatırlattı. "Bu ülkede bir ana ağlarsa, tüm yürekler ağlar. Bu ülkede artık analar ağlamasın, yavrusunun acısını yüreğinde taşımasın. Tüm dünyaya insanlığın ne olduğunu göstermiş bir milletin evlatlarıyız. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde başlatılan bu sürecin, ilimizde devam ediyor olmasından büyük mutluluk duyuyoruz" dedi. Daha sonra belediye binası önündeki Sabri Yalım Parkı'na sembolik olarak barış fidanları dikildi. Heyet daha sonra Barış Treni'yle Kocaeli'den ayrıldı.

- Kocaeli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Barış Treni'nin İlk Durağı Kocaeli Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement