"Barışa Türkü" Etkinliği - Son Dakika
Güncel

"Barışa Türkü" Etkinliği

"Barışa Türkü" Etkinliği

Kocaeli’de prömiyeri yapılan etkinlikte yedi dilde Yunus Emre, Aşık Veysel, Necip Fazıl, Nazım Hikmet, İsmet Özel ve Ahmet Arif’e ait şiirler seslendirildi

19.11.2013 02:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli'de prömiyeri yapılan "Barışa Türkü" adlı etkinlikte, yedi dilde şarkılar eşliğinde Yunus Emre, Aşık Veysel, Necip Fazıl Kısakürek, Nazım Hikmet, İsmet Özel ve Ahmet Arif'in şiirleri seslendirildi.

Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Çevik'in projelendirerek yönetmenliğini yaptığı "Barışa Türkü" adlı ekinliğin prömiyeri yapıldı.

Etkinlikte, Çevik tarafından yedi dilde şarkılar eşliğinde Yunus Emre, Aşık Veysel, Necip Fazıl, Nazım Hikmet, İsmet Özel ve Ahmet Arif'e ait şiirler seslendirildi. Programın sonunda Çevik, orkestradan son bir türkü performansı isteyip tüm seyircilerden kardeşlik için el ele tutuşarak kendilerine eşlik etmesini istedi.

Programın ardından katılımcılar adına söz alan Yeni Şafak gazetesi yazarı Markar Esayan, "Lazlar, Zazalar, Ermeniler, Rumlar, kendi ülkelerinde uzun yıllar gurbette yaşayan insanlar gibiydik" dedi.

"Zengin dillerimizle söylenen türkülerle aslında ülkemize geri dönüyoruz" ifadesini kullanan Esayan, tekrar kardeşliğin keşfedildiğini söyledi.

Esayan, "Keşke geçmiş nesiller de bugünleri görebilseydi. O yüzden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır'da yaptığı gibi ben de naçizane barışın, kardeşliğin halka bizlere teslim edildiğini hiç aklınızdan çıkarmamanızı istiyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Sanatçı Perihan Savaş ile gazeteci ve yazarlar Nazlı Ilıcak, Ahmet Turan Alkan, Mümtaz'er Türköne, Ali Bulaç, Osman Özsoy, Markar Esayan, Hakan Çelik, Mehmet Gündem, Nuh Gönültaş, Ferhat Kentel, Fikri Akyüz ve Avni Özgürel'in de katıldığı etkinliğin, turne kapsamında ülke genelinde sahneleneceği bildirildi. - Kocaeli

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Barışa Türkü' Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement