Barista en gözde mesleklerden biri oldu - Son Dakika
Güncel

Barista en gözde mesleklerden biri oldu

Son yılların en gözde mesleği halini alan baristalık, iş arayanların da ilk tercihi haline geldi. Türkiye'nin en tanınmış baristalarından Yunus Çakmak da bu duruma dikkat çekerek," Eğitim akademilerimize yoğun ilgi var. İşletmeler, kalifiye eleman ihtiyacı olduğunu belirterek sürekli bizden yetişmiş barista talebinde bulunuyor." dedi.

03.12.2021 15:52  Güncelleme: 15:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunus Çakmak, kahve ve kahve ekipmanları alanında Türkiye'nin lider konuma yükselebileceğini söyledi. Çakmak, " Kahve çeşitlerinde Avrupa'nın bilinen ülkelerinden geride değiliz. Ama kendimizi iyi tanıtamıyoruz. Üstelik kahve ekipmanları artık Türkiye'de de üretiliyor. Artık dışa bağımlı değiliz." İfadelerini kullandı.

EĞİTMLİ BARİSTA SAYISI ARTIYOR

Kahvemin Tadı Akademisi'ni kuran Çakmak, bugüne kadar binlerce yeni öğrenci yetiştirdi. Uluslararası geçerliliği olan kahve eğitimleri düzenleyen Çakmak, hedeflerini ise şöyle açıkladı: " En büyük hayalim sektörün profesyonelleşmesi. Bunu yeni baristalarımızla başaracağız. Bu sayede Türkiye, kahve sektöründe söz sahibi olacak. Ülkemizdünyadaki kahve piyasasından daha fazla pay alacak. Kahve sektörü çok büyük bir ekonomik pazar. Ülkemiz de hak ettiği değeri almalı."

KAHVE SEKTÖRÜNE GİRECEK OLANLARA TAVSİYELER

İşletmelere danışmanlık hizmeti de veren Çakmak, tavsiyelerini paylaştı:" Başarı olan kadar, hayal kırıklığı yaşayan da var. Bu noktada sektöre girecek olanların heyecanına yenik düşmemesi lazım. Kimse bir günde zirveye çıkamaz. Kesinlikle kaliteden ödün vermeyin. Yenilikçi olmak demek aklına esen her şeyi yapabilirsin demek değil. Bu noktada profesyonel isimlerden destek alınmalı."

Çakmak, son olarak Akademisi hakkında bilgi verdi. Çakmak, " Bizim eğitimlerimizin süresi yok. Kişi barista nilteliklerine kavuşmadan eğitimi bitirmiyoruz. Yoğun bir dönem yaşıyoruz ama barista olmak isteyen herkese yardımcı olmaya çalışıyorum." dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Barista en gözde mesleklerden biri oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çin'deki Kunming'deki Yangınlar Söndürüldü
    13:50 Çin'deki Kunming'deki Yangınlar Söndürüldü

    Çin'in güneybatısındaki Yunnan eyaletinin merkezi Kunming'de çıkan tüm yangınlar Pazartesi günü saat 21.56 itibarıyla söndürüldü. Jinning ilçesi orman ve çayır yangınlarını önleme merkezinden yapılan açıklamada, herhangi bir can kaybı olmadığı ve yangının nedeninin araştırıldığı belirtildi. Yangın Cuma günü Erjie kasabasının Diantou köyünde başlamıştı.

  • Artvin'de Genç, Çoruh Nehri'nde Mahsur Kaldı
    13:50 Artvin'de Genç, Çoruh Nehri'nde Mahsur Kaldı

    Artvin'in Borçka ilçesinde bir genç balık tutmak için gittiği Çoruh Nehri'nde baraj kapakları açılıp nehrin debisi yükselince köprü ayağında mahsur kaldı. Genç, çevredeki vatandaşların yardımıyla kurtarıldı.

  • Çin'de Yapılması Planlanan Tren Garı Tasarımı Hijyenik Pede Benzetildi
    13:49 Çin'de Yapılması Planlanan Tren Garı Tasarımı Hijyenik Pede Benzetildi

    Çin'in Nanjing kentinde yapılması planlanan tren garı için önerilen tasarım, internet kullanıcıları tarafından hijyenik pede benzetildi. Yetkililer, tasarımın erik çiçeklerinden ilham aldığını söylese de, sosyal medya platformlarında milyonlarca kez görüntülenen başlık, tasarımın hijyenik pede benzediği yorumlarıyla dikkat çekti. Garın inşası tahminen 20 milyar yuana mal olacak ve daha önce Çin'de bazı mimari tasarımlar da benzer şekilde dikkat çekmişti.

  • Eskişehir'de tramvay kazası: Polis memuru ağır yaralandı
    13:48 Eskişehir'de tramvay kazası: Polis memuru ağır yaralandı

    Eskişehir'de karşıdan karşıya geçerken tramvayın çarpması sonucu ağır yaralanan bir polis memuru tedavi altına alındı. Kazanın ardından olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralı polis memuru Eskişehir Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı ve hayati tehlikesi devam ediyor. Tramvayın sürücüsü gözaltına alındı. Eskişehir Emniyet Müdürü, yaralı polis memurunun sağlık durumunu öğrenmek için hastaneyi ziyaret etti.

  • Pursaklar Belediyesi 350 İşçi Alımı Yapacak
    13:48 Pursaklar Belediyesi 350 İşçi Alımı Yapacak

    Pursaklar Belediyesi, Toplum Yararına Programları (TYP) kapsamında 6 aylık dönem için çalışacak 350 erkek ve kadın işçi alımı yapıyor.


Advertisement