Baro Başkanı Er: "Anamur ve Erdemli'ye Ağır Ceza Mahkemeleri Açılmalı" - Son Dakika
Güncel

Baro Başkanı Er: "Anamur ve Erdemli'ye Ağır Ceza Mahkemeleri Açılmalı"

Baro Başkanı Er: "Anamur ve Erdemli\'ye Ağır Ceza Mahkemeleri Açılmalı"

Mersin Barosu Başkanı Ali Er, vatandaşların ve avukatların yoğun talepleri üzerine, ilçelerin nüfus yoğunluğu, suç oranı ve dosya sayısı dikkate alınarak adliyeye ulaşımın kolaylaştırılması için Anamur ve Erdemli ilçelerine ağır ceza mahkemelerinin ivedilikle açılması için Adalet...

27.03.2018 12:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Barosu Başkanı Ali Er, vatandaşların ve avukatların yoğun talepleri üzerine, ilçelerin nüfus yoğunluğu, suç oranı ve dosya sayısı dikkate alınarak adliyeye ulaşımın kolaylaştırılması için Anamur ve Erdemli ilçelerine ağır ceza mahkemelerinin ivedilikle açılması için Adalet Bakanlığı'na başvuruda bulunduklarını bildirdi.

Er, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, vatandaşların haklarını ararken, avukatların da savunma görevini daha etkin bir şekilde yerine getirirken, adliyelere ulaşımlarının daha kolay sağlanması gerektiğini söyledi. Bu nedenle Erdemli ve Anamur ilçelerine ivedilikle ağır ceza mahkemelerinin açılması gerektiğini vurgulayan Er, "Ülkemizde geçmişten günümüze kadar hukukumuzun en temel meselelerinden birisi, hak arama mücadelesinin doğru ve etkin yapılamaması nedeniyle adaletin gecikerek tecelli etmesidir. Geç gelen adalet, adalet değildir" dedi.

Erdemli ve Anamur ilçelerinde ağır ceza mahkemelerinin açılması için Adalet Bakanlığı'na başvurulmasının zaruri hale geldiğini belirten Er, "Mersin, Türkiye'nin gerek coğrafi yapısı gerekse karayolu ile ulaşımı en uzun ve en zor olan illerinin başında gelmektedir. Bilindiği gibi, Anamur ile Erdemli ilçemizde ağır ceza mahkemeleri bulunmamaktadır. Bu ilçelerimizin nüfuslarının yoğunluğunun giderek artması, merkeze karayolu ile ulaşımlarının zorluğu, suçların ve dosya sayılarının artışı ile iş yoğunluğu dikkate alındığında artık bu iki ilçemizde de ağır ceza mahkemelerinin kurulmasını zorunlu ve ivedi hale getirmiştir" diye konuştu.

Anamur'un, Mersin'in en batısında bulunan ve karayolu ile ulaşımı 5 saat süren ilçe olduğunu hatırlatan Er, "Anamur'da ağır ceza mahkemesinin bulunmaması nedeniyle bu yetki, Silifke Ağır Ceza Mahkemesine verilmiştir. Anamur'dan Silifke'ye karayolu ile ulaşım veya seyahat yaklaşık 3 saat sürmektedir. Yine, Erdemli ilçemizde de ağır ceza mahkemesinin bulunmaması nedeniyle, bu yetki Mersin Ağır Ceza Mahkemelerine verilmiştir. Erdemli 'den Mersin'e karayolu ile seyahat ise yaklaşık 1.5 saat sürmektedir" ifadelerini kullandı.

"Vatandaşların ve avukatların adliyelere ulaşımı kolaylaştırılmalıdır"

Geçmişten günümüze kadar hukukun en temel meselelerinden birisinin de hak arama mücadelesinin doğru ve etkin yapılamaması nedeniyle adaletin gecikerek tecelli etmesi olduğunu savunan Er, şöyle devam etti; "Hepimizce bilinmektedir ki, geciken adalet artık adalet değildir. Yine vatandaşlarımız haklarını ararlarken, avukatlarımız da savunma görevini daha etkin bir şekilde yerine getirirken adliyelere ulaşımlarının da daha kolay olması gerekmektedir. Bu iki ilçemizde ağır ceza mahkemelerinin açılması ile bir yandan yargılamaların daha seri ve etkin yürütülmesi sağlanacak, diğer yandan da hakim, savcı, avukat ve tarafların işlerini kolaylaştırarak yol ve zamandan tasarruf edilecek ve böylece adalete erişim de daha kolay sağlanmış olacaktır." - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Baro Başkanı Er: 'Anamur ve Erdemli'ye Ağır Ceza Mahkemeleri Açılmalı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement