Baro Başkanı Öztekin: Ali İsmail Korkmaz Davasının Eskişehir'den Gitmesi Sıkıntıydı - Son Dakika
Güncel

Baro Başkanı Öztekin: Ali İsmail Korkmaz Davasının Eskişehir'den Gitmesi Sıkıntıydı

Baro Başkanı Öztekin: Ali İsmail Korkmaz Davasının Eskişehir\'den Gitmesi Sıkıntıydı

Eskişehir Baro Başkanı Rıza Öztekin, kentte 2 Haziran 2013 tarihindeki Gezi Parkı protestoları sırasında polis ve sivil bazı kişilerin saldırısına uğrayıp 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz'ın öldürülmesiyle ilgili Kayseri Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararın Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi tarafından usul yönünden bozulduğunu söyledi.

04.02.2016 13:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Baro Başkanı Rıza Öztekin, kentte 2 Haziran 2013 tarihindeki Gezi Parkı protestoları sırasında polis ve sivil bazı kişilerin saldırısına uğrayıp 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz'ın öldürülmesiyle ilgili Kayseri Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararın Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi tarafından usul yönünden bozulduğunu söyledi. Öztekin, "Davanın buradan gitmesi zaten en büyük sıkıntıydı usul açısından. Ama, o noktaya temas etmediğini düşünüyoruz Yargıtay'ın" dedi.

Baro Başkanı Rıza Öztekin, Ali İsmail Korkmaz davasının Eskişehir'i yakından ilgilendirdiğini söyledi. Davanın güvenlik gerekçesiyle Kayseri'ye alındığı, buna karşı çıktıklarını anlatan Öztekin şöyle konuştu:

"Konu Eskişehir'i yakından ilgilendirdiği için evveliyatını herkes biliyor zaten. Davanın buradan gitmesi zaten en büyük sıkıntıydı, usul açısından. Bize gelen duyumlar Yargıtay tarafından kararın usul açısından bozulduğu noktasında. Sanık Mevlüt Saldoğan'ın avukatlarından birinin savunma yapmak için söz istediği ve verilmediği noktasında bir bozma var. Bir diğer konu, ek savunma hakkı verilmediği noktasında sanık Mevlüt Saldoğan'a. İddianame kasten adam öldürme şeklinde düzenlenmiş, fakat kendisine yaralama ile ilgili bir maddeden ceza verildiği için bundan dolayı ek savunma hakkı verilmeliydi noktasında bir bozma var. Tabii burada hukukçuların farklı görüşleri var. Çünkü lehine olduğu için yani verilen cezanın neticede iddianamede öngörülenden daha az bir ceza verildiği için zaten lehine olduğu için bir ek savunma hakkı verilmesine gerek yoktu noktasında tartışmalar var. Ama davanın Eskişehir'den götürülmesi noktasında en azından hukuka aykırı olduğuna dair bunlarla ilgili çok ciddi savunmalar yapılmıştı. O noktaya temas etmediğini düşünüyoruz Yargıtay'ın. Bundan sonraki süreci hep birlikte göreceğiz. Usulü eksiklikler giderildikten sonra mahkeme bir karar verecek. " - Eskişehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Baro Başkanı Öztekin: Ali İsmail Korkmaz Davasının Eskişehir'den Gitmesi Sıkıntıydı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement