Baro Başkanı Öztekin ve Avukat Beraat Etti - Son Dakika
Güncel

Baro Başkanı Öztekin ve Avukat Beraat Etti

Eskişehir 1. Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi tarafından tutulan tutanak sonrasında haklarında dava açılan Eskişehir Baro Başkanı Rıza Öztekin ve Avukat Tuğba Aksoy beraat etti.

03.06.2015 16:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir 1. Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi tarafından tutulan tutanak sonrasında haklarında dava açılan Eskişehir Baro Başkanı Rıza Öztekin ve Avukat Tuğba Aksoy beraat etti.

Eskişehir 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 5 Aralık 2015 tarihinde görülen bir dava sırasında Hakim Mualla Dündar U. ile Avukat Tuğba Aksoy arasında bilirkişi raporu okunduğu esnada 'ayağa kalkmama' meselesi yüzünden tartışma çıkmıştı. Tartışma sonucunda duruşma salonundan Tuğba Aksoy'un çıkarak durumu Baro Başkanı Rıza Öztekin'e anlattığı ve ardından Rıza Öztekin'in duruşma salonuna geldiği, avukata yapılan muameleye tepki göstererek duruşmaların aksamasına neden olduğu gerekçesiyle tutanak tutulmuştu. Avukat Tuğba Aksoy ve Rıza Öztekin hakkında tutulan tutanak sonrasında açılan davanın yargılanmasına devam edildi. Duruşmaya sanıkların yanı sıra, Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal ve yaklaşık 30 avukat katıldı. Trafik kazası geçiren mağdur hakim Mualle Dündar U. duruşmaya katılmadı.

Katılan avukatları sanıkların olayın oluşunu anlatmadıklarını iddia ederek, anlatmalarını talep etti.

Söz alan sanık avukatı Feyzioğlu, gerekli savunmayı yaptıklarını belirterek, "Müvekillerimiz savunma yapmak isterlerse en baştan anlatabiliriz. Sorulacak sorular o zaman soruldu. Biz artık bu davanın ilerlemesini istiyoruz. Mahkeme gerek görür ise, istediği soruları sorabilir" dedi.

Heyet, sanıkların dinlendiğinden dolayı talebin reddine karar verdi. Ardından tanıklar dinlendi.

Savcı, görülen duruşmada mütalaayı açıkladı. Savcı, iki sanığında beraatlarına karar verilmesini istedi.

Mahkeme heyeti ise, görülen son duruşmada kararını açıklayan iki sanığın beraatlarına karar verdi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Baro Başkanı Öztekin ve Avukat Beraat Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement