Baro Genel Kurulu'nda Kavga - Son Dakika
Güncel

Baro Genel Kurulu'nda Kavga

Baro Genel Kurulu\'nda Kavga

İstanbul Barosu Olağanüstü Genel Kurulu'nda arbede çıktı.

17.03.2013 15:02  Güncelleme: 15:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haliç Kongre Merkezi'nde yapılan kurula Adana, Muğla, Edirne, İzmir , Ankara , Eskişehir, Bursa gibi bir çok baro da destek verdi.

Kurulun yapıldığı salona 'Susmayacağız', 'Tutuklu avukatlar serbest bırakılsın', 'Baroma dokunma' yazılı pankartlar asıldı. Ümit Kocasal ve baro yöneticileri alkışlar eşliğinde salona girdi.

Baro Başkanı Kocasakal dakikalarca ayakta alkışlandı. Kocasakal kürsüye çıkarak baro üyelerini selamladı. Daha sonra genel kurulun açılışı yapıldı. Avukat Köksal Bayraktar da Divan Başkanı olarak seçildi.

YENİ AKİT MUHABİRİYLE AVUKATLAR ARASINDA ARBEDE

Genel Kurulu'nda bir gazeteci ile avukatlar arasında arbede yaşandı. Divan Başkanı Köksal Bayraktar gazetecilerin kürsüden inmesini istedi. Bunun üzerine kürsedeki gazeteciler aşağı indirildi.

Yeni Akit gazetesi muhabiri Mehmet Özmen duruma itiraz etti. Gazeteci kürsüden inmek istemedi. Özmen ile görevliler arasında tartışma yaşanmasının üzerine Özmen, mikrofona doğru yöneldi. Konuşmak isteyen Özmen, görevliler tarafından kürsüden zorla indirildi. Yerine oturan Özmen ile avukatlar arasında önce tartışma sonra arbede yaşandı.

Salonda bulunan avukatlar "Dışarı" diyerek tempo tuttu. Özmen, avukatlar tarafından zorla salondan çıkarıldı. Solan dışına çıkarıldığı zaman Özmen fenalaştı. Bir süre yerde yatan Özmen'in kalp rahatsızlığı olduğunu belirtti.

Bu sırada bazı avukatların "Provakatör, numara yapıyor" dediği duyuldu. Özmen sağlık ekiplerince kongre merkezinden çıkarıldı. Sedyedeki Özmen, "Esas provakatör sizsiniz" diye bağırdı.

İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal'ın da aralarında bulunduğu 11 baro yöneticisi hakkında 'Yargı görevini yapanı etkilemeye teşebbüs' suçlamasıyla dava açılmasının ardından İstanbul Barosu yönetimi tarafından Genel Kurul kararı alınmıştı.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Baro Genel Kurulu'nda Kavga - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement