Barodan 'Türkiye Adalet Arıyor' Yürüyüşüne Davet - Son Dakika
Güncel

Barodan 'Türkiye Adalet Arıyor' Yürüyüşüne Davet

Barodan \'Türkiye Adalet Arıyor\' Yürüyüşüne Davet

İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan, herkesi, avukat ve sivil toplum kuruluşlarının da katılımıyla 5 Nisan'da Bursa'da başlayıp 11 Nisan'da İzmir'de mitingle noktalanacak 'Türkiye adalet arıyor' adlı yürüyüşe katılmaya davet etti.

03.04.2015 20:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan, herkesi, avukat ve sivil toplum kuruluşlarının da katılımıyla 5 Nisan'da Bursa'da başlayıp 11 Nisan'da İzmir'de mitingle noktalanacak 'Türkiye adalet arıyor' adlı yürüyüşe katılmaya davet etti. Mitingde hiç bir siyasi argümanın kullanılmayacağını aktaran Başkan Özcan, savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesinin ardından avukatların zan altında bırakılmak istendiğini savundu.

İzmir Barosu'nda saat 18.30'da yapılan basın açıklamasına, Başkan Aydın Özcan, baronun yönetim kurulu üyeleri ve avukatlar katıldı. Çağlayan Adliyesi'nde görevli Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesi nedeniyle büyük üzüntü içinde olduklarını belirten Başkan Özcan, "Yargıya bir müdahale oldu, İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde Cumhuriyet Savcımız önce rehin alındı sonra da katledildi ve bir terör eylemiyle karşı karşıya kaldık. Bu eylem yargıya yapılmıştır, yargının üç unsurundan biri olan avukatlar olarak bu acı olay nedeniyle son derece üzgünüz. Allah'tan rahmet diliyorum kendisine ve ailesiyle Türk milletine sabır diliyorum. Bu olay ülke gündemini değiştirmiştir. Maalesef ki devlet yöneticilerimiz, bir kaç basın organı ve bir televizyon programcısı tarafından yapılan açıklamalarla özellikle biz avukatlar ve avukatlık mesleği zan altında bırakılmak istenmiştir. Bunu şiddetle kınıyoruz. Avukatlar olarak bu tür isnatları kabul etmiyoruz. Mesleğimize yönelik saldırılara karşı her türlü hukuki yola başvuracağımızı belirtmek istiyoruz" dedi.

AVUKATLARIN ARANMASINA TEPKİ

Çağlayan Adliyesi'nde avukatlarla polis arasında yaşanan arbedeye tepki gösteren Başkan Özcan, "Bazı kentlerde özellikle de İstanbul'daki Çağlayan Adliyesi'nde, meslektaşlarımızın üzerleri aranarak avukatlık kanunundan doğan haklarımız da ihlal edilmektedir. İzmir Adliyesi'nde çipli kartla girilen kapı var, hakim, savcı avukat ayırımı yapılmaksızın, kartı olmayanlar X-Ray'li kapıya yönlendiriliyor. Ayrım yapılmaması durumunda avukat arkadaşlarımızın X-Ray'li kapıya yönlendirilmesinde bir sakınca görmüyoruz. Ülkemizde maalesef son dönemde, bir hukuksuzluk almış başını gidiyor. İç güvenlik yasa tasarısı gündeme getirilip yargının elindeki yetkiler alınarak, siyasi iradenin emrinde olan Vali ve polise devredilmek istendi" diye konuştu.

YÜRÜYÜŞE DAVET

Türkiye Barolar Birliği, YARSAK, Yargıçlar Sendikası, Bursa Barosu ve İzmir Barosu'nun düzenleyeceği "Türkiye adalet arıyor" yürüyüşü hakkında bilgi veren Özcan, "Yaşanan hukuksuzluklara karşı kamu oyunun dikkatini çekmek için 5 Nisan'da Bursa'da bir miting yapmaya karar verdik. Oradan 'Türkiye adaletini arıyor' adı altında Bursa'dan İzmir'e bir yürüyüş düzenliyoruz. İzmir'de de 11 Nisan'da Cumhuriyet Meydanı'nda saat 14.30'da büyük bir miting yapacağız. Yaşanan hukuksuzlukların biran önce giderilmesi için açık hava toplantısı düzenliyoruz. İzmir'deki sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere İzmir halkının da yanımızda olacağına inanıyoruz. Hiç bir siyasi argüman kullanmaksızın, hiç bir siyasi partiye pirim kazandırmadan, evrensel hukuk normlarının yer aldığı dövizleri taşımak suretiyle bu mitingi gerçekleştirmek istiyoruz" dedi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Barodan 'Türkiye Adalet Arıyor' Yürüyüşüne Davet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement