Barroso 'Oyun'u Çok Beğendi - Son Dakika
Kültür Sanat

Barroso 'Oyun'u Çok Beğendi

Barroso \'Oyun\'u Çok Beğendi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın Brüksel'de sahnelediği Oyun'u seyreden AB Komisyonu Başkanı Barroso, "Muhteşem bir oyundu, uyum harikaydı ve son derece orijinaldi" dedi.

29.04.2013 14:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ve eşi Maria Margarida, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları'nın Brüksel Güzel Sanatlar Merkezi'nde (BOZAR) ikinci kez sahnelediği Oyun'u seyretti. Başarılı performansın ardından oyuncuları uzun süre alkışlayan ve tebrik eden Barroso ve eşi, ilk kez bir Türk tiyatrosu izlediklerini ve çok beğendiklerini belirtti.

Oyunun ardından konuşan Barroso, "Çok eğlendim. Muhteşem bir oyundu, uyum harikaydı ve son derece orijinaldi" dedi. Oyunu tercümeden takip ettiğini ve oyuncuların performansları ve genel konsepti başarılı bulduğunu kaydeden Barroso, İstanbul'a olan hayranlığını

gizlemedi. Barroso, "Daha önce Türk sineması seyrettim, bazı Türk yazarların kitaplarını okudum ama tiyatro açısından ilkti. Umarım son olmaz" ifadesini

kullandı. Barroso ve eşi, yönetmen Şahika Tekand ve oyuncularla uzun süre sohbet etti.

BOZAR'ın prestij serisinde yer verdiği Oyun, 2. Dünya Savaşı'nın ardından yaşanan değişim ve yeni toplumsal yapılanmalar sonucunda bireyin duyduğu yalnızlık ve çaresizliği, günümüz insanının değişmeyen ve günden güne çoğalan çelişkilerini sahneye taşıyor. Samuel Beckett'in yazdığı ve Şahika Tekand'ın yönettiği, çevirisini Levent Mollamustafaoğlu'nun, sahne tasarımını Esat Tekand'ın, kostüm tasarımını Ayşen Aktengiz'in, ışık tasarımını Şahika Tekand'ın yaptığı oyunda Ali Gökmen Altuğ, Aslı Aybars, Burçak Çöllü, Seda Fettahoğlu, Yeliz Gerçek, Ozan Gözel, Nurdan Kalınağa, Pelin Budak, Aslıhan Kandemir, Selen Kartay, Yeşim Koçak, Buket Yanmaz Kubilay, Mehmet Okuroğlu, Özge Özder, Özgür Tanık, Esin Umulu, Ali Mert Yavuzcan ve Yiğit Sertdemir rol alıyor.

Kaynak: Star

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement