Bartın Belediyesi 16. Kitap Fuarı - Son Dakika
Yerel

Bartın Belediyesi 16. Kitap Fuarı

Bartın Belediyesi 16.Kitap Fuarı düzenlenen törenle açıldı.

11.10.2012 22:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bartın Belediyesi 16. Kitap Fuarı düzenlenen törenle açıldı.

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Belediye Sosyal Tesisleri'nde kitap fuarının açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türk toplumunun kitabı okumasa dahi, kitabı kutsal sayan bir gelenekten, medeniyetten ve düşünce dünyasından geldiğini söyledi.

Okuyan insanla okumayan insan arasında farkı görmenin ve bunun sonuçlarını acı yada tatlı yaşamanın her zaman mümkün olduğunu anlatan Kaplan, şöyle konuştu:

"Kitabı kutsal sayan bir gelenekten, medeniyetten geliyor olmamıza rağmen eğitim sistemimizden kaynaklanan bir takım zorunluluklar nedeniyle neredeyse çocuklarımızı kitaptan soğutan ve uzaklaştıran bir yapıyla karşı karşıyayız. Umalım ve temenni edelim ki pek yakın bir zamanda sınav sistemimiz bugünkü yapısından uzaklaşmış olsun. Çocuklarımız daha çok oynasınlar, okusunlar ve çocuk olduklarının farkına varsınlar. Bizim bugün çocuklarımız, çocukluğun yaramazlığını yapacak psikolojik ortamlardan bile uzak kaldılar. Bu tabi bizim çocuklarımızın veya onları yetiştiren insanların suçu değil. Sistemle alakalı bir takım sıkıntılarımız var. Bunlar düzeltildiği zaman çocuklarımız zaten daha çok okumaya ve okudukları üzerinde daha çok düşünmeye fırsat bulacaklardır."

Bartın Valisi Bülent Savur da, genel olarak toplumun okuma alışkanlığı konusunda zafiyeti olduğunu ancak bu konuda son yıllarda değişme gösterdiğine dikkati çekti.

Belediye Başkanı Cemal Akın da, 1997 yılından bu yana aralıksız olarak yapılan fuarın Bartın için önemli bir kültür meşalesi olduğunu belirterek, fuara katılan yazar, şair, gazeteci ve yayın evlerine teşekkür etti.

Bu arada, fuar kapsamında düzenlenen, yurt içi ve dışından 36 kişinin 89 şiirle katıldığı "Hasan Bayrı Şiir Yarışması"nda Kocaeli'den Onur Çeğil

"Aysar" isimli şiiri ile birinci, Zonguldak'tan Gökhan Taner Günsan, "Ben Bir Soru İşaretiyim" adlı şiiriyle ikinci, Trabzon'dan Nihat Malkoç, "Terennüm Kıyamında" adlı şiiri ile üçüncü oldu. Denizli'den Saltuk Buğra Bıçak ise mansiyon ödülüne layık görüldü.

Yarışmada dereceye girenlere ödül ve plaketleri protokol tarafından verilirken, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan'a da fuar onur plaketi takdim edildi.

Fuar, 17 Ekim Çarşamba gününe kadar gezilebilecek.

Muhabir: Selim Bostancı/ Ferdi Akıllı

Yayıncı: Erdem Gültekin - BARTIN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bartın Belediyesi 16. Kitap Fuarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement