Bartın'da 368'inci Kısa Dönem Erler Yemin Etti - Son Dakika
Güncel

Bartın'da 368'inci Kısa Dönem Erler Yemin Etti

Bartın\'da 368\'inci Kısa Dönem Erler Yemin Etti

Bartın’da eğitimlerini başarıyla tamamlayan 24 kısa dönem er için düzenlenen yemin töreninde konuşan İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Selim Kapancı içilen andın asker olmanın kabul belgesi olduğunu belirterek “Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır” dedi.

25.08.2017 18:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bartın'da eğitimlerini başarıyla tamamlayan 24 kısa dönem er için düzenlenen yemin töreninde konuşan İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Selim Kapancı içilen andın asker olmanın kabul belgesi olduğunu belirterek "Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır" dedi.

Bartın İl Jandarma Komutanlığı'nda 368'inci kısa dönem askerler için yemin töreni düzenlendi. Törende 24 kısa dönem er yemin etti. İl Jandarma Komutanlığında gerçekleştirilen törene Bartın Vali Yardımcısı Gökhan Gürbüzerol, Garnizon Komutanı Vekili Deniz Albay Hakan Metinkişi, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Baro başkanı Ferhat Parlatır, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Selim Kapancı, İl Emniyet Müdürü Ogün Vural, Ülkü Ocakları İl Başkanı Bünyamin Özgüroğlu, daire müdürleri, İl Jandarma Komutanlığı personelleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve askerlerin aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törenin açılış konuşmasını İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Selim Kapancı gerçekleştirdi. Kapancı, temel eğitimlerini başarıyla tamamlayan 368'inci kısa dönem jandarma erlerin yemin edeceklerini belirterek "Değerli silah arkadaşlarım; birazdan, milletimizin ve bağımsızlığımızın sembolü olan, şanlı bayrağımızın gölgesinde, anne, baba ve yakınlarınızın huzurunda, silah arkadaşlarınızla omuz omuza vererek, gerektiğinde vatan, cumhuriyet ve vazife uğrunda, seve seve canınızı vereceğinize, namus ve şerefiniz üzerine and içeceksiniz. İçeceğiniz bu and; vatan ve millet sevgisi, vazife, namus ve şeref anlamında olup, dürüstlüğün, emirlere mutlak itaatin ifadesi, aynı zamanda, geçmişi şan ve şeref dolu kahraman Türk jandarmasına mensup bir asker olduğunuzun kabul belgesidir. İçeceğiniz kutsal askerlik andı ile vatan hizmeti görevini, sizden önceki büyüklerinizden devralacak, askerlik süresince bu kutsal nöbet hizmetini, en iyi şekilde yerine getirecek ve sizden sonraki kardeşlerinize gururla ve onurla devredeceksiniz" dedi. - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bartın'da 368'inci Kısa Dönem Erler Yemin Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement