Bartın'da Gönül Elçisi Projesi - Son Dakika
Yerel

Bartın'da Gönül Elçisi Projesi

Bartın\'da Gönül Elçisi Projesi

Bartın’da toplum kalkınmasında, Gönül Elçileri Projesi çerçevesinde Kadın ve Güçlenme ana temalı Kadınlar için Mesleki Eğitim Projesinin tanıtımı gerçekleştirildi.

13.12.2013 17:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bartın'da toplum kalkınmasında, Gönül Elçileri Projesi çerçevesinde Kadın ve Güçlenme ana temalı Kadınlar için Mesleki Eğitim Projesinin tanıtımı gerçekleştirildi.

Bartın'da Vali Ali Çınar ve eşi Elife Çınar'ın himayesinde yürütülen, "Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi" çerçevesinde "Kadın ve Güçlenme" ana temalı "Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi"nin tanıtımı gerçekleştirildi. Bartın Kültür Merkezi Toplantı Salonunda gerçekleşen etkinliğe Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz, Bartın Üniversitesi Rektörü Ramazan Kaplan, Vali Yardımcısı Osman Altın, Amasra Kaymakamı Mehmet Yıldız, Ulus Kaymakam vekili Fatih Kaşıkcı, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Alaaddin Karsavuran, İl Emniyet Müdürü Mehmet Altınok, daire müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Proje tanırım etkinliğinin kadınlarda öncelikli amaçlarının okuma yazma bilmeyenlere okuma ve yazma öğretilmesi olduğunu ifade eden Bartın Valisi Ali Çınar, "Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Tanıtım Projesi, İllerde de Vali eşlerinin himayelerinde yürütülecektir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımızın kendisinin de bir hanımefendi olması nedeniyle kalenin içten fethedileceğini bildiği için Valilerin bu konuda daha iyi çalışmasını amaçlayarak, bu görevi Vali eşlerinin himayelerine vermiştir. Biz bu konuda hem görevimiz olduğu için çalışıyoruz hem de eşimiz himayeyi üstlendiği için daha özenli oluyoruz. Eşim bana her akşam işlerin nasıl gittiğini soruyor. Eşim ile birlikte her akşam bu konuda daha iyi olabilmek adına neler yapabileceğimiz konusunda fikir alışverişi yapıyoruz. Amacımız özellikle eğitimi yarım kalmış ve açıköğretimde okuyan 15 ile 65 yaş arasındaki kadınlarımıza hitap eden bu projede, sadece meslek lisesine değil, tüm kadınlarımıza mesleki eğitim kursları da vererek faydalı olmaya çalışacağız. Öncelikle okuma yazma bilmeyenlere okuma ve yazma öğretilmesi, arkasından çeşitli meslek eğitim kurslarıyla kadınlarımızın bilgisini daha da geliştirilmesini amaçlamaktayız. Bu proje kapsamında şehir, köy demeden en ücra köşedeki kadınlarımıza dahi ulaşmak istiyoruz. Bunun için kurumsal bağlamda çeşitli yöntemler uyguluyoruz. Bu projenin başarılı olması için herkesin bilgisine, fikrine ve desteğine ihtiyacımız var. Sizlerle birlikte bilgilerimizi ve gücümüzü birleştirdiğimiz takdirde başarıya daha çabuk ulaşacağımıza inanıyoruz. Bunun için sizlerin bilgilerine, tecrübelerine ve desteklerine bizlerin, kadınlarımızın, toplumumuzun gerçekten ihtiyacı var. Biz ülke olarak kalkınacaksak eğer, öncelikle kadınlarımızın eğitimine önem vermeliyiz. Çünkü kazanmanın yolu kadının eğitiminden geçmektedir" dedi. - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bartın'da Gönül Elçisi Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement