Bartın'da Kanatlı Sektörü Masaya Yatırıldı - Son Dakika
Yerel

Bartın'da Kanatlı Sektörü Masaya Yatırıldı

Bartın\'da Kanatlı Sektörü Masaya Yatırıldı

Bartın’da kanatlı sektöründe faaliyet gösteren üreticilerin sektörle ilgili sıkıntıları düzenlenen toplantıyla masaya yatırıldı.

18.11.2016 14:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bartın'da kanatlı sektöründe faaliyet gösteren üreticilerin sektörle ilgili sıkıntıları düzenlenen toplantıyla masaya yatırıldı.

Bartın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Bartın'da kanatlı sektöründe faaliyet gösteren üreticilere yönelik toplantı düzenlendi.

Toplantıya Bartın'da faaliyet gösteren kanatlı sektörü temsilcileri, Zonguldak Kanatlı Hayvan Eti Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Bayraklı, Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Güner, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulsetter Bayram, İl Müdür Yardımcısı Sadık Kelez, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü M. Engin Başbayrak, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Emine Sancar ve Veteriner Hekim Erol Aksoy katıldı.

Toplantıda bir sunum gerçekleştiren Osman Bayraklı kanatlı sektöründe yaşanan sorunlar, Bakanlığımızın bu sorunların aşılması için aldığı tedbirler ve ileriye yönelik atılacak adımlar hakkında bilgi vererek ülkemiz genelinde 16 adet Kanatlı Hayvan Eti Üreticileri Birliği olduğunu ifade etti. Bayraklı, en kısa sürede Bartın ilinde de kanatlı sektörü temsilcilerinin bir araya gelerek birlik kurmalarının üretici güçlerinin birleştirilmesi, üretici sorunlarının yetkililere daha hızlı iletilmesi ve üretici haklarının savunulması açısından önemli olduğunu belirtti. Ayrıca tek başına bireysel olarak taleplerini hiçbir yere duyuramayan üretici, örgüt çatısı altında bir bütün olarak taleplerini ilgili kuruluşa iletmesi ve çözüm bulması kolay olacağının altını çizerek Bartın'da da birlik kurmanın önemli olduğunu söyledi.

Toplantıda İl Müdürü Bayram da yaptığı konuşmada; güçlü ve kurumsal yapıya ulaşmış üreticilerin kendisi ile ilgili her koşul ve her alanda temsil yetkisi bulunduğu için söz sahibi olduğunu ayrıca kurumsal olarak güçlü bir yapıya sahip örgüt; üretici yararına olan her konudan haberdar olup, bunu üreticisine ileterek ortak akıl ve bilincin oluşmasına, sektörün gelişmesine katkıda bulunarak, ulusal düzeydeki üretim planlanması ve pazarlanması bilincini geliştireceğini kaydetti. - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bartın'da Kanatlı Sektörü Masaya Yatırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement