Bartın'da "Mefhumu Görmek, Mefhum ile Görmek" Konferansı - Son Dakika
Güncel

Bartın'da "Mefhumu Görmek, Mefhum ile Görmek" Konferansı

Bartın Üniversitesinde "Mefhumu Görmek, Mefhum ile Görmek" konferansı düzenlendi.

07.04.2018 18:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bartın Üniversitesinde "Mefhumu Görmek, Mefhum ile Görmek" konferansı düzenlendi.

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, üniversitenin konferans salonunda gerçekleştirilen konferansta yaptığı konuşmada, "Çeşm-i Cihan Sohbetleri" kapsamında düzenledikleri etkinliklerle bilimsel, sosyal ve kültürel zenginlik konusunda farkındalığı arttırmayı amaçladıklarını söyledi.

Üniversite olarak başlattıkları etkinlikler ile öğrencilerin akademik anlamda gelişimlerine katkı sağladıklarını belirten Uzun, "Şehrimizin bir bilim ve kültür şehri olmasına katkı sunmak gayretindeyiz. Medeniyet dairemizde süreç boyunca yaşanan zihni ve ameli faaliyetlerin evrensel anlamda bilimsel ilkelerin oluşmasına yaptığı katkıları bilirsek entellektüel bağlamda yerlilik anlayışını da yakalamış oluruz." diye konuştu.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu da insanların tasavvurlarında anıların önemli olduğunu ifade etti.

Türkçe'de anlamak kelimesinin "anı"dan geldiğini dile getiren Fazlıoğlu, şunları kaydetti:

"Anlamak kelimesi geçmişe yönelik bir durumdur. Bir insanın bir şeyi anlayabilmesi için anılarının olması gerekiyor. Hafızanız yoksa anlayamazsanız. Hafızamız ne kadar derinse o kadar daha iyi anlıyoruz. Türkçe'de maalesef 'hafıza' kelimesini 'bellek' kelimesinin karşılığı olarak kullanıyoruz. Bilişsel psikolojide bellek için 'hayal hane' ve 'hafıza' tanımları kullanılıyor. Hayal hane, resim olarak tabir edeceğimiz bir durumdur. Hafıza dediğimiz şey ise anı-anlam depolayan bir bellektir."

Etkinliğe, Bartın Cumhuriyet Başsavcısı Adnan Tosun, İl Emniyet Müdürü Ogün Vural, il müdürleri, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bartın'da 'Mefhumu Görmek, Mefhum ile Görmek' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement