Bartın'da Neşet Ertaş Anıldı - Son Dakika
Yerel

Bartın'da Neşet Ertaş Anıldı

Bartın\'da Neşet Ertaş Anıldı

Türk Halk Müziğinin büyük ustalarından Neşet Ertaş ölümünün 2. yıl dönümünde Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan 2. Neşet Ertaş’ı Anma Gecesi’nde hatırlandı.

23.12.2015 17:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Halk Müziğinin büyük ustalarından Neşet Ertaş ölümünün 2. yıl dönümünde Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan 2. Neşet Ertaş'ı Anma Gecesi'nde hatırlandı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Fuat Dursun, anma gecesinde yaptığı konuşmada, Neşet Ertaş'ın Türkiye'nin en büyük ozanı olduğunu, Türk toplumunun ortak değeri olduğunu, çektiği bütün sıkıntılara rağmen toplumu ayrıştırmadığını, bunun için herkesim tarafından sevilen ve sayılan bir halk sanatçısı olduğunu söyledi.

Dursun açıklamasının devamında, "Ayrıca bağlama ile türküyü birbirine o kadar yakınlaştırmış ki adeta kendi potasında eritmiştir. Neşet Ertaş'ın en büyük sermayesini sazı, sözü, sevgisi, hayata bakışı, sevgi ve saygıyla beslen gönül zenginliği olduğunu, en büyük fakirliği ise; sevgiden ve saygıdan mahrum gönül yoksunluğu olarak ifade etmiştir. Kısaca, Neşet Ertaş deyince Anadolu'nun yanık ezgileri samimiyet ve içtenlik akla gelir" dedi.

Düzenlenen konseri Şef Yurdanur Topçu ve İbrahim Tolga Baydar yönettiler. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Korosu'na solo türküleriyle, Ecemnur Baydar, Banu Demirci, Hacer Hasdemir, Anıl Beştepe, Murat Esmeray, Mustafa Çelik, Öznur Kahya, Nagihan Azman eşlik ettiler. İzleyicilerin büyük beğenisini kazanan programı çok sayıda Türk Halk Müziği hayranı izledi. - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bartın'da Neşet Ertaş Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement