Bartın'daki Cinayet Davası - Son Dakika
Güncel

Bartın'daki Cinayet Davası

Bartın\'daki Cinayet Davası

Bartın'ın Kozcağız beldesine bağlı Akağaç köyünde ağabeyini av tüfeğiyle öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan zanlının yargılanmasına başlandı.

03.01.2017 16:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bartın'ın Kozcağız beldesine bağlı Akağaç köyünde ağabeyini av tüfeğiyle öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan zanlının yargılanmasına başlandı.

Bartın Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Soner Pehlivan ve tanıklar katıldı.

Sanık Pehlivan, olayın gerçekleştiği sırada, ağabeyi Taner Pehlivan ve annesi Hatice Ünal ile evde olduğunu anlatarak, ağabeyinin alkollü olduğunu ve alacağı olan birileri ile telefonla konuşmasında sinirlendiğini daha sonra kendisine dönerek "Sen neden alacaklarımızı istemiyorsun" demesi üzerine tartışma çıktığını iddia etti.

Tartışmanın büyümesi üzerine ağabeyinin, annesine ve kendisine çakı bıçağı ile saldırdığını öne süren Pehlivan, "Ben olay anında tam takip edemedim zannedersem, annemin ayağına bıçakla vurdu. Daha sonra ben annemi dışarı çıkarttım. Bu tekrar elinde bıçakla bizi kovalamaya devam etti. Bahçeden aşağı doğru kaçmaya başladım. Evden kaçarken kendi telefonumu alıyorum diye ağabeyimin telefonunu almışım yanlışlıkla. Telefonla jandarmayı aradım, jandarmaya 'Ağabeyim elinde çakı bıçağı ile bizi kovalıyor.' dedim. Jandarmayı aradıktan sonra komşunun evine geçtim." diye konuştu.

"Anneme doğru elindeki bıçakla koşuyordu"

Savunmasında, annesiyle komşularında bir saat oturduklarını ve jandarmanın gelmesini beklediklerini ifade eden Pehlivan, şöyle devam etti:

"Anneme "En azından babaannemlerin evine geçelim, orada kalırız. Eve gidersek tekrar tartışma çıkacak.' dedim. Biz babaannemlerin evine geçtik. Biz de benim 6 yaşında olan Zonguldaklı yeğenim vardı, annem onu eve almaya gittiği esnada ağabeyim tekrar annemin eve doğru gittiğini görünce elindeki bıçakla üzerine doğru koşmaya başladı. Ağabeyim, anneme yaklaştığı için ben de korktum ve silahı aldım evden çıktım. Ağabeyime durmasını söyledim, durmadı. Yanında yeğenim de vardı 100 metre falan ilerisinde annem yeğenimi alacaktı. Ağabeyime 'dur' dediğimde bana küfürler saydı 'gel bakalım kim kimi öldürüyor' falan dedi. Hem benimle bu şekilde tartışıp hem de anneme doğru elindeki bıçakla koşuyordu. Benle ağabeyim arasındaki mesafe 50 metre vardı. Annemi yaralamasından korktuğum için bir el havaya ateş açtım. Ağabeyime 'dur' dedim gelme daha sonra nişan bile almadan bir el daha ateş ettim. Ağabeyimin yere düştüğünü gördüm, panikledim. Olay yerinden ayrıldım. Saat gece 00.00'a kadar okulun orada durdum. Daha sonra jandarma beni aradı, bana yerimi sordular bende yerimi söyledim."

Sanığın savunmasının ardından mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

Olay

Akağaç köyünde 2 Ağustos 2016'da Taner Pehlivan (22) ile ağabeyi Soner Pehlivan arasında tartışma çıkmıştı. Soner Pehlivan'ın av tüfeğiyle ateş etmesi sonucu yaralanan ağabeyi Taner Pehlivan, kaldırıldığı Bartın Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı. Olayın ardından gözaltına alınan Soner Pehlivan, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Olayla ilgili hazırlanan iddianamede sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması isteniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bartın'daki Cinayet Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Derin Tarih Dergisi 12. Yaşını Kutladı
    11:24 Derin Tarih Dergisi 12. Yaşını Kutladı

    Albayrak Medya bünyesinde yayın hayatını sürdüren Derin Tarih dergisi, İstanbul Rami Kütüphanesi'nde düzenlenen törenle 12. yaşını kutladı. Derginin genel yayın yönetmeni Taha Kılınç, Derin Tarih'in editoryal bağımsızlık, ekonomik güç ve çalışkan yazı işleri kadrosuyla seçkin bir konumda olduğunu belirtti. Dergi, Osmanlı'nın denizlerdeki hakimiyeti, Köprülü Ailesi, Osmanlı İmparatorluğu'nun hakim olduğu coğrafyalarda yaşananlar gibi birçok önemli konuyu dosya olarak işlemektedir. Ayrıca, dergi üç ayda bir özel sayı da yayınlamaktadır.

  • Diyarbakır'da Gasp ve Yaralama Olaylarına Karışan 6 Şüpheli Tutuklandı
    11:24 Diyarbakır'da Gasp ve Yaralama Olaylarına Karışan 6 Şüpheli Tutuklandı

    Diyarbakır'da gasp ve yaralama olaylarına karışan bir gruba yönelik düzenlenen operasyonda 6 şüpheli tutuklandı. Şüphelilerin kullandıkları suç aletleri ele geçirildi.

  • Muğla'da Fırtına Sonrası Enerji Nakil Hatlarındaki Patlamalar
    11:23 Muğla'da Fırtına Sonrası Enerji Nakil Hatlarındaki Patlamalar

    Muğla'nın Ula ilçesinde sabah saatlerinde başlayan sağanak yağış ve fırtına sonrası evlerin ve araçların yakınından geçen enerji nakil hatları birbirine temas etmesi sonrası şiddetli patlamalar yaşandı. Fırtına nedeniyle elektrik tellerinin birbirine temas etmesi ve yaşanan patlama sonrası ilçede elektrik kesintisi yaşandı.

  • Eskişehir'de Şiddetli Yağmur ve Rüzgar Etkili Oldu
    11:23 Eskişehir'de Şiddetli Yağmur ve Rüzgar Etkili Oldu

    Eskişehir'de sabah saatlerinde aniden bastıran şiddetli yağmur ve kuvvetli rüzgar nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Sürücüler ve yayalar yollarda güçlük çekerken, polis ve karayolları ekipleri önlem aldı.

  • İzmit Belediyesi Ücretsiz Mantar Dağıtımına Devam Ediyor
    11:23 İzmit Belediyesi Ücretsiz Mantar Dağıtımına Devam Ediyor

    İzmit Belediyesi, mantar üretim tesisinde yetiştirdiği istiridye mantarlarını vatandaşlara ücretsiz olarak ulaştırmaya devam ediyor. Son olarak Belsa A Blok önünde gerçekleştirilen mantar dağıtımıyla vatandaşlar memnuniyetini dile getirdi.

  • İran'ın İsfahan kentindeki askeri üslere saldırı düzenlendi
    11:22 İran'ın İsfahan kentindeki askeri üslere saldırı düzenlendi

    İran'ın İsfahan kentindeki askeri üslere yapılan saldırıda, insansız hava araçları ve füzeler hedef alındı. İranlı yetkililer saldırının sembolik önemine dikkat çekerken, İsrail'in İran'ın nükleer silah geliştirme programına gönderme yapmak istediği düşünülüyor. İran medyası ise üç patlamanın meydana geldiğini duyurdu. Rusya ise İsrail'e İran'ın gerilimi yükseltmek istemediği mesajını iletti.

  • Özgür Özel, Anıtkabir'i ziyaret etti
    11:22 Özgür Özel, Anıtkabir'i ziyaret etti

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Milletvekilleri, İl başkanları ve parti yöneticileriyle birlikte Anıtkabir'i ziyaret etti. Özel ve beraberindeki heyet Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine ulaştı. Özel ve heyet mozoleye çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulundu. Daha sonra Özgür Özel Misak-ı Milli Kulesi'ne geçerek Anıtkabir Özel Defteri'ni de imzaladı. Özel ve beraberindeki heyet, Anıtkabir avlusunda bulunan 2'nci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün kabrini de ziyaret etti.

  • Bursa'da istinat duvarının çöktüğü alan böyle görüntülendi
    11:20 Bursa'da istinat duvarının çöktüğü alan böyle görüntülendi

    Bursa'nın Gemlik ilçesinde yağmurun etkisiyle istinat duvarı apartmanın üzerine çöktü. Olayda 2 apartman hasar gördü, 2 kişi yaralandı ve 2 otomobil duvarın altında kaldı. İstinat duvarının çöktüğü alan dron ile görüntülendi. Apartmandakiler tahliye edildi.

  • Çin Halk Kurtuluş Ordusu, bir bilişim destek kuvveti kurdu
    11:19 Çin Halk Kurtuluş Ordusu, bir bilişim destek kuvveti kurdu

    Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Beijing'de düzenlenen kuruluş töreninde bilişim destek kuvvetine bayrak takdim etti. Xi, güçlü ve modern bir bilişim destek kuvveti inşa etme çabalarını vurguladı.


Advertisement