Bartın'daki Fetö/pdy Davası - Son Dakika
Güncel

Bartın'daki Fetö/pdy Davası

Bartın'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, örgütle bağlantısı olduğu gerekçesiyle tutuklanan yurt çalışanının yargılanmasına devam edildi.

31.10.2018 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bartın'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, örgütle bağlantısı olduğu gerekçesiyle tutuklanan yurt çalışanının yargılanmasına devam edildi.

Bartın Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, "silahlı terör örgütü yöneticisi olmak" suçlamasıyla tutuklu yargılanan M.T, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla savunma yaptı.

Sanık avukatı ve yakınlarının hazır bulunduğu duruşmada 5 tanık dinlendi.

Tanıklardan A.K, söz konusu yurtta kendisinin danışman olarak çalıştığını ve M.T'yi de müdür yardımcısı olarak tanıdığını, örgütle bir bağının olup olmadığını bilmediğini söyledi.

G.H de sanığın yurttaki görevini bilmediğini ifade etti. Mahkeme başkanının, "Daha önceki ifadende 'Kendisi cemaatin bölge sorumlusuydu. Ev ablası olarak biliyorum.' demişsin. Hangisi doğru?" sorusu üzerine G.H, "Yurt müdürü bize öyle söylemişti." yanıtını verdi.

Tanıklardan N.K de yurtta kat görevlisi olarak çalıştığını, sanığı ev ablası olarak bildiğini, yurtta sohbet verdiğini, kendisinin de zorla öğrenci evlerine temizliğe götürüldüğünü belirtti.

Tanık E.D'nin "Sanığı yönetici memuru olarak tanıyorum." dediği duruşmada B.Ö de "M.T'nin abla olarak görev yaptığını biliyorum, bölge sorumlusuydu." ifadelerini kullandı.

Sanık M.T. de tanıkların aleyhteki beyanlarını kabul etmediğini ifade ederek, "Devlet, millet aleyhine bir davranışta bulunmadım. Yurtta sadece maddi kazanç sağlamak için çalıştım. Örgütle gönül bağım yoktur. Tahliyemi talep ediyorum." diye konuştu.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına hükmederek duruşmayı 14 Aralık'a erteledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bartın'daki Fetö/pdy Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement