Bartın'ın Turizmi Konuşuldu - Son Dakika
Güncel

Bartın'ın Turizmi Konuşuldu

Bartın\'ın Turizmi Konuşuldu

Bartın Üniversitesi ile Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından 42. Turizm Haftası kapsamında gerçekleştirilen “Ekonomik, Sosyal ve Çevresel Yönleriyle Turizm Sektörü” adlı panelde Bartın’ın turizmi konuşuldu.

17.04.2018 14:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bartın Üniversitesi ile Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından 42. Turizm Haftası kapsamında gerçekleştirilen "Ekonomik, Sosyal ve Çevresel Yönleriyle Turizm Sektörü" adlı panelde Bartın'ın turizmi konuşuldu.

Bu yıl 42.si düzenlenen Turizm Haftası Bartın Üniversitesi ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Ekonomik, Sosyal ve Çevresel Yönleriyle Turizm Sektörü" konulu bir panel ile kutlandı. Panelin açılış konuşmasını yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Fuat Dursun, "Bugün burada gerçekleştirdiğimiz etkinlikle en büyük dileğimiz ve hedefimiz ülkemizde turizm bilincinin oluşması ve ciddi bir ekonomik potansiyel olan turizm sektörünün bu tip kutlamalarla daha da gelişmesidir. Bartın doğal ve tarihi varlıklarıyla önemli bir turizm potansiyeli taşımaktadır. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzce yapılan çalışmalarla, bu potansiyeli daha da yoğunlaştırmak ve turizm sektörünün sürdürülebilir bir gelişme içerisinde büyümesini sağlayarak, İlimizin ekonomik gelişme ve kalkınma sürecindeki ivmesinin yükseltilmesi amaçlanmaktadır. Bu konuda üniversitemiz önemli bir paydaşımız olarak bu çalışmalarımızda yer almaktadır" dedi.

Öğrencilere tavsiyeler verildi

Bartın Üniversitesi İktisadi ve İdari bilimler Fakültesi (İİBF) Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Ayhan Karakaş'ın yönettiği panelde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Yiyecek İçecek Operasyon Müdürü Seyit Başkonak turizm sektöründe protokol servisinin önemi hakkında konuştu. Cumhurbaşkanlığı külliyesinde dünyanın birçok ülkesinden gelen misafirlere ülkemizin her yöresinin mutfağından menü oluşturduklarını söyledi. Öğrencilere turizm alanında kariyerleri ile ilgili tavsiyelerde bulunan Başkonak, "Bir tesiste staj amaçlı bile çalışacak olsanız yaptığınız işi küçümsemeyin. Ben de buralara bir anda gelmedim. Masa silmekten tuvalet temizlemeye turizm ve servis alanına giren her işi yaptım ve bununla gurur duyuyorum. Daha sonra Türkiye'de turizmin öncüsü olan otellerde çalıştım. 2010 yılından beri Cumhurbaşkanlığı Yiyecek İçecek Operasyon Müdürlüğü görevini yürütüyorum" diye konuştu.

"Tanıtım ajansı kurulmalı"

Bartın turizminin de masaya yatırıldığı panelde İİBF Turizm İşletmeciliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Hande Uyar Oğuz "Bartın'da Turizm Nasıl Geliştirilir" konulu sunumunda kentlerde turizm sektörünün sürdürülebilir bir şekilde gelişebilmesi, devletlerin desteği ile birlikte planlı bir yaklaşımla mümkün olacağını söyledi. Ülkelerin kalkınmasında önemli bir etken olan turizmde başarıyı yakalamak için uygun politikalar geliştirilmesi gerektiğini belirten Uyar, "Tüm paydaşlarla birlikte net bir turizm vizyonu oluşturulması oldukça önem taşımaktadır." dedi. Bartın turizminin kurulacak tanıtım ajansı ile tek elden yönetilmesi gerektiğini kaydeden Uyar, "Bir tanıtım ajansı hem iç hem de dış paydaşlarla çalışmalıdır" diye konuştu.

"Alışveriş köyleri kurulabilir"

Bartın'da alışveriş merkezi yerine alışveriş köyleri kurulmasını öneren Uyar, "Bartınlıların bile şikayet ettiği Bartın'da bulunmayan alışveriş merkezi yerine ben alışveriş köyü projesini öneriyorum. Merkeze yakın bir alanda kurulacak böylesi bir proje ile Bartın önemli bir alışveriş merkezi haline gelebilir. Dünyada bunun örnekleri mevcut. Eğer yatırımcılarımız bu profesyonellerle harekete geçerse neden Bartın Batı Karadeniz'de bir alışveriş köy merkezi olmasın" dedi.

"Bartın'ı farklılaştıracak çağrışımlar belirlenmeli"

Bartın'ın nasıl etkili tanıtılabileceğine dair bilgiler veren Bartın Meslek Yüksekokulu Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü Öğr. Gör. Cihangir Kasapoğlu, kent pazarlamasında dünyadan ve Türkiye'den örnekler verdi. Bartın'ın kent markası imajının Bartın'ı ön plana çıkaran, diğerlerinden farklılaştıran öğelerin tanıtım mesajlarında vurgulanması gerektiğini belirten Kasapoğlu, "Bu çağrışımların ne olduğunu ortaya çıkarmak için Bartın'da ve Bartın dışında algı araştırmaları yapılarak kenti tanımlayan ve farklılaştıran kavramlar ortaya çıkarılmalı. Daha sonra bu çağrışımlar doğrultusunda kent kimliğinin oluşması için logo, yazı karakteri gibi görsel kimlik unsurları oluşturulmalı" şeklinde konuştu.

"Bütünleşik bir iletişim olmalı"

Parça parça yapılan pazarlama; iletişimi çalışmalarının tüketiciye odaklanmadan boşa gittiğini belirten Kasapoğlu, "İlimizin tanıtımı için Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz ayrı, BAKKA ayrı, Belediyemiz ayrı mesajlar veren tanıtım etkinlikleri gerçekleştiriyor. Bu nedenle Bartın hedef kitlenin zihninde farklı kavramlarla konumlanıyor. Bunun için Bartın'ın tanıtımı tek bir birim tarafından yönetilmeli, profesyonel bir reklam ajansı tarafından tanıtım çalışmaları uygulanmalı ve bir ürün ya da hizmet için uygulanan tanıtım metotları kent için de uygulanmalıdır. Tüm tanıtım aktiviteleri birbirleriyle sinerji içerisinde olmalıdır çünkü farklı mesajlar algılanmada çelişkilere neden olacak ve karmaşa oluşturacak" dedi.

Açık yeşil alanların katkısını anlattı

Bartın Meslek Yüksekokulu Park ve Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Deniz Çelik Bartın'da kentsel peyzaj odaklı turizmde açık yeşil alanlara yönelik neler yapılabileceği konusunda önemli bilgiler verdi. Açık ve yeşil alanların kentin markalaşmasına önemli katkıları olduğunu belirten Çelik, açık ve yeşil alanlarda "Bartın ırmağı", "tarihi evleri", "su terazisi" sembolleri plastik obje olarak kullanılıp fotoğraf çekim noktaları oluşturulabilir. Çocuk oyun alanlarında ırmak temalı macera parkları yapılabilir. Zemin döşemesinde semboller "Irmaklar Kenti", "Doğa ile İç içe Şehir" ve "Amasra" sloganları yazılabilir." ifadelerini kullandı. Yeşil, mavi ve beyaz rengin temel alındığı bitkisel ve yapısal düzenlemelere ağırlık verilebileceğini kaydeden Çelik, "Renk, sembol ve kimlik bileşeniyle uyumlu kentsel donatı elemanları tasarımı geliştirilebilir. Bartın Irmağının taşımacılık potansiyeli değerlendirilebilir. Sokak sağlıklaştırma projeleri arttırılabilir" diye konuştu.

Toplumdaki Turizm Algısına değindi

"Toplumdaki Turizm Algısı Nasıl Dönüştürülür" konulu konuşmasını yapan İİBF Turizm İşletmeciliği Bölümünden Dr. Öğretim Üyesi Yusuf Bilgin, Turizmde kalifiye eleman yetersizliği gerek sektör temsilcileri gerekse işletme yöneticileri tarafından sıklıkla dile getirilmektedir. Oysaki ülkemizde turizm alanında eğitim gören mevcut öğrenci sayısı ve eğitim olanakları bu ihtiyacı karşılayacak yeterliliğe sahiptir. Ancak turizm eğitimi gören öğrencilerin birçoğu mezun olduktan sonra turizm alanı dışında çalışmayı tercih etmektedir." İfadelerini kullandı. Etkinlik İl Kültür ve Turizm Müdürü Fuat Dursun ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Ramazan Arslan'ın panelistlere teşekkür belgesini sunması ile sona erdi. - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bartın'ın Turizmi Konuşuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kızılay Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu
    00:51 Kızılay Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu

    Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Hatay Güzelburç'taki Kızılay Yaşam Merkezi'nde depremzedelerle iftar sofrasında bir araya geldi. Yılmaz, son depremzede yuvasına kavuşana kadar desteklerinin süreceğini belirtti.

  • Kayseri'de Silahlı Kavga: 3 Yaralı
    00:51 Kayseri'de Silahlı Kavga: 3 Yaralı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde Uğurevler Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan tartışma silahlı kavgaya dönüştü. Tartışmanın büyümesi üzerine kimliği belirlenemeyen şüpheli ya da şüpheliler tarafından tüfekle ateş açıldı ve E.Y, B.Y. ve F.S. yaralandı. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi ve yaralılar Kayseri Devlet Hastanesine kaldırıldı. Polis, kaçan zanlıları yakalamak için çalışma başlattı.

  • Burdur'da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı
    00:48 Burdur'da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı

    Burdur'da köy çeşmesinden su doldurma sırası nedeniyle çıkan tartışma sonucunda 1 kişi bıçaklanarak ağır yaralandı. Olayın ardından yaralı hastaneye kaldırılırken, polis ve jandarma ekipleri şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

  • Ümraniye'de İş Yerinde Çıkan Yangın İtfaiye Tarafından Söndürüldü
    00:47 Ümraniye'de İş Yerinde Çıkan Yangın İtfaiye Tarafından Söndürüldü

    Ümraniye Yamanevler Mahallesi'nde bir iş yerinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangının çıkış sebebi olarak elektrik kontağı gösterildi. İtfaiye ekipleri yangının söndürülmesinin ardından soğutma çalışmalarına başladı.

  • Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti
    00:43 Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti

    Anadolu Efes Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi 32. hafta müsabakasında deplasmanda İspanya temsilcisi Baskonia Vitoria-Gasteiz'i 97-76 yenerek galibiyet elde etti. Anadolu Efes, ligdeki konumunu 10. sıraya yükseltirken, Baskonia Vitoria-Gasteiz ise 9. sırada kaldı.

  • İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı
    00:42 İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında, Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen can salı içerisindeki 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak isteyen lastik bot içerisindeki 2 düzensiz göçmen ise yine Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı. Kurtarılan göçmenler sağlık kontrolleri ve işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezine sevk edildi.

  • Burdur'da Çeşme Kavgası: 1 Kişi Bıçaklandı
    00:39 Burdur'da Çeşme Kavgası: 1 Kişi Bıçaklandı

    Burdur'un Çendik Köyü'nde, köy çeşmesinden su doldurma sırası nedeniyle çıkan tartışma sonucunda bir kişi bıçaklanarak ağır yaralandı. Olayın ardından yaralı, Burdur Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve hayati tehlikesi bulunması üzerine Isparta Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Polis ve jandarma ekipleri, olay yerinden kaçan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

  • İstanbul'da boşanma aşamasındaki kadın eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldü
    00:39 İstanbul'da boşanma aşamasındaki kadın eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldü

    İstanbul'da boşanma aşamasındaki eşi tarafından bıçaklanarak öldürülen kadının cenazesi, Samsun'un Asarcık ilçesinde defnedilecek. Silivri'de yaşanan olayda, Osman Ö. ile eşi Emine Ö. arasında çıkan tartışma kavgaya dönüşmüş, Osman Ö. eşini bıçaklayarak kaçmıştı. Emine Ö. ise hastaneye kaldırılsa da kurtarılamamıştı. Şüpheli Osman Ö. ise polis tarafından yakalanmıştı.

  • Hatay'da çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu
    00:38 Hatay'da çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu

    Hatay'ın Antakya ilçesinde bulunan çöplük alanda çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek dumanların gökyüzünü kaplamasına neden oldu. Hatay Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü.

  • Türkan Şoray'dan Kadir İnanır'a Geçmiş Olsun Dileği
    00:35 Türkan Şoray'dan Kadir İnanır'a Geçmiş Olsun Dileği

    Yeşilçam'ın 'Sultan'ı Türkan Şoray, eski rol arkadaşı Kadir İnanır'ın hastaneye kaldırılmasının ardından geçmiş olsun dileklerini iletti. İnanır'ın sağ tarafının felç olduğu tespit edilmişti.

  • HRW: Rus güvenlik şirketi Wagner, Mali'de sivilleri hedef alıyor
    00:35 HRW: Rus güvenlik şirketi Wagner, Mali'de sivilleri hedef alıyor

    İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Rus güvenlik şirketi Wagner'in Aralık 2023'ten bu yana Mali ordusuyla sivilleri hedef aldığını öne sürdü. HRW tarafından yayınlanan raporda, Wagner'in Mali'de sivilleri hedef aldığına dikkat çekildi. Raporda, Aralık 2023'ten bu yana Rus güvenlik şirketi Wagner ile Mali ordusunun, ülkenin orta ve kuzey bölgelerinde aralarında çocukların da bulunduğu, çok sayıda sivilin ölümüne neden olduğu belirtildi.


Advertisement