Bartın Kent Müzesi'ne Bir Ödül Daha - Son Dakika
Güncel

Bartın Kent Müzesi'ne Bir Ödül Daha

Bartın Kent Müzesi\'ne Bir Ödül Daha

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Tarihi Kentler Birliği tarafından bu yıl 2. kez düzenlenen Müze Özendirme Yarışması’nda Kent Müzeleri kategorisinde ödül kazanan ve Bartın Belediyesince 27 Ocak 2018’de açılan Bartın Kent Müzesi’nin ödülünü Kastamonu’da düzenlenen törende Kastamonu Valisi...

13.05.2018 16:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Tarihi Kentler Birliği tarafından bu yıl 2. kez düzenlenen Müze Özendirme Yarışması'nda Kent Müzeleri kategorisinde ödül kazanan ve Bartın Belediyesince 27 Ocak 2018'de açılan Bartın Kent Müzesi'nin ödülünü Kastamonu'da düzenlenen törende Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz'den aldı.

Tarihi Kentler Birliği'nin "2016 Yılı Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje Uygulamalarını Özendirme Yarışması"nda 61 proje başvurusundan ödül alan 8 proje içinde yer alan ve daha açılmadan geçen yılda ödül kazanan Bartın Kent Müzesi'nin ikinci ödülü de Tarihi Kentler Birliği'nden geldi. Bartın Belediyesi tarafından yapılan ve 27 Ocak 2018 tarihinde hizmete açılan Bartın Kent Müzesi ikinci ödülünü daha kazandı. Tarihi Kentler Birliği tarafından, Anadolu coğrafyasında müzeleri özendirmek ve geliştirmek amacıyla ilk kez 2016 yılında yapılan Müze Özendirme Yarışmasına, bu yıl 36 belediye farklı ölçeklerdeki 39 müze ile başvurdu. TKB Müze Özendirme Yarışması 2 aşamalı bir değerlendirme sürecinin sonunda; Yaşam Kültürü, Arşiv/Koleksiyon, Kent Müzesi, Milli Mücadele, Arkeopark ve Sanayi Müzesi olmak üzere 6 kategoride ödüllendirildi.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Belediye Başkanı Cemal Akın, "1885 yılında yapılmış ve 54 yıl belediye hizmet binası olarak hizmet vermiş tarihi binamızı uzun uğraşlar sonunda Kent Tarihi Müzesi olan projelendirdik ve yapım çalışmalarına başladık. Kısa bir süre sonra çalışmalarımızı tamamlayarak müzemizi halkımızın hizmetine sunduk. İlimizin tanıtımı açısından büyük önem arz eden bu projemiz Tarihi Kentler Birliği'nin düzenlediği "Özendirme Yarışması'nda" ödül kazandı. Bartın'da yaptığımız kültürel ve tarihsel miras eserlerimize verdiğimiz değerin, yaptığımız restorasyon ve düzenleme çalışmalarının ne kadar isabetli olduğunu bir kez daha göstermiştir. Bu ödülü kazanmamızda emeği geçen herkese ve ödüle layık gören jüri üyelerine teşekkür ediyorum. Bartın Kent Müzesi Ödülümüz, Bartın'ımıza hayırlı olsun" dedi.

Başkan Akın, daha sonra Tarihi Kentler Birliği'nin bu yıl 2.sini düzenlediği Müze Özendirme Yarışması'nda Kent Müzeleri kategorisinde ödül kazanan Bartın Belediyesi tarafından yapılan Bartın Kent Müzesi'nin görsellerinin de yer aldığı sergiyi Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Prof. Dr. Metin Sözen ve belediye başkanları ile birlikte gezdi. - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bartın Kent Müzesi'ne Bir Ödül Daha - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İbrahim Akdağ: Fenerbahçe maçını kazanarak taraftarı mutlu etmek istiyoruz
    10:59 İbrahim Akdağ: Fenerbahçe maçını kazanarak taraftarı mutlu etmek istiyoruz

    EMS Yapı Sivasspor'un orta saha oyuncusu İbrahim Akdağ, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında sahalarında Fenerbahçe ile oynayacakları maçı kazanarak taraftarı mutlu etmek istediklerini söyledi. İbrahim, ligde son 2 haftada doğru oynayarak galibiyetler aldıklarını belirtti ve defansın önemine vurgu yaptı. Fenerbahçe maçının zorlu olacağını dile getiren İbrahim, taraftar desteğinin önemli olduğunu ve rekabet ortamının takımda olduğunu ifade etti.

  • Giresun'da Polis Aracı Kaza Yaptı: 2 Polis Yaralandı
    10:59 Giresun'da Polis Aracı Kaza Yaptı: 2 Polis Yaralandı

    Giresun'un Espiye ilçesinde polis kontrolünden kaçan şüpheli aracı takip eden polis aracı kaza yaptı. Kazada 2 polis memuru hafif şekilde yaralandı. Yaralı polis memurları hastaneye sevk edildi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Ünye Limanı'nda çimento yüklü gemide yangın çıktı
    10:59 Ünye Limanı'nda çimento yüklü gemide yangın çıktı

    Ordu'nun Ünye ilçesinde demirleyen çimento yüklü bir geminin kaptan köşkünde çıkan yangında 1 kişi dumandan etkilendi. Yangın, itfaiye ekiplerinin yaklaşık bir saatlik çalışması sonucunda söndürüldü. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Altay, Trendyol 1. Lig'in 31. haftasında Manisa FK'yı konuk edecek
    10:58 Altay, Trendyol 1. Lig'in 31. haftasında Manisa FK'yı konuk edecek

    Altay, Trendyol 1. Lig'in 31. haftasında ligden düşmesi matematiksel olarak kesinleşen Altay, yarın Manisa FK ile karşı karşıya gelecek. Altay, son 6 haftadır kazanamamasına rağmen rakibini yenerek moral bulmayı hedeflerken, Manisa FK ise alt sıralardan uzaklaşmak istiyor. İki takım arasında oynanan sezonun ilk maçını Manisa FK 3-0'lık skorla kazandı.

  • İznik'te Define Aramak İçin Girdikleri Mağarada 3 Kişi Hayatını Kaybetti
    10:58 İznik'te Define Aramak İçin Girdikleri Mağarada 3 Kişi Hayatını Kaybetti

    Bursa'nın İznik ilçesinde define aramak için girdikleri mağarada gazdan zehirlendikleri değerlendirilen 3 kişi hayatını kaybetti. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler, mağarada bulunan cesetlere ulaştı ve çıkarmak için çalışma başlattı.

  • Sivas'ta düzenlenen U15 Erkekler Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası sona erdi
    10:57 Sivas'ta düzenlenen U15 Erkekler Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası sona erdi

    Sivas'ta Türkiye Güreş Federasyonu ile Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Ahmet Ayık U15 Erkekler Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası sona erdi. Şampiyonaya 56 ilden 175 kulüp ve 900 sporcu katıldı. Sivas Sporcu Eğitim Merkezi takım halinde şampiyon olurken, Çorum İl Milli Eğitim ikinci, Antalya Cengiz Elbeye ise üçüncü oldu.

  • Şanlıurfa'da Siverekli kadın girişimci mantar yetiştiriyor
    10:57 Şanlıurfa'da Siverekli kadın girişimci mantar yetiştiriyor

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, evinin önünde kurduğu serada mantar yetiştiren kadın girişimci Saadet Seray, yoğun talep ve siparişlere yetişemiyor. Saadet Seray, İlçe tarımın desteğiyle kurduğu 3 büyük çadır sera içinde işini büyüterek ilçe merkezi dahil, çevre il ve ilçelere mantar satışı yapıyor. Seray, daha fazla destek alarak işini daha da büyütmek istediğini belirtti.


Advertisement