Bartın Ormanda Annesini Kaybeden Yavru Karaca 10 Gün Sütle Beslendi - Son Dakika
Güncel

Bartın Ormanda Annesini Kaybeden Yavru Karaca 10 Gün Sütle Beslendi

Ormanda annesini kaybeden yavru karaca 10 gün sütle beslendiKASTAMONU'nun Azdavay İlçesi'nde bir kadının ormanlık alanda bulup evinde 10 gün sütle besledikten sonra rahatsızlanması üzerine Küre Dağları Milli Parkı Müdürlüğü'ne teslim ettiği 20 günlük karaca, sağlık kontrolleri yapılarak...

17.06.2017 13:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ormanda annesini kaybeden yavru karaca 10 gün sütle beslendi

KASTAMONU'nun Azdavay İlçesi'nde bir kadının ormanlık alanda bulup evinde 10 gün sütle besledikten sonra rahatsızlanması üzerine Küre Dağları Milli Parkı Müdürlüğü'ne teslim ettiği 20 günlük karaca, sağlık kontrolleri yapılarak doğaya bırakıldı.

Azdavay'da ormana çilek toplamaya giden kadın, annesini kaybeden yavru karacayı yarı baygın halde buldu. Karacayı evine götüren kadın, inek sütüyle beslemeye başladı. Kaba konulan süt ile 10 gün beslenen karacanın ishal olması üzerine endişelenen kadın, Küre Dağları Milli Parkı'nı aradı. Milli Park görevlilerinin teslim aldığı karaca, müdürlük bahçesinde biberonla beslenip veteriner tarafından sağlık kontrolünden geçirildi. Sağlık durumu iyi olduğu anlaşılan yavru karaca, daha sonra bulunduğu bölgede annesini bulabilmesi için doğaya bırakıldı.

Küre Dağları Milli Park Müdürü Ahat Deliorman, yavru karacanın sağlık durumunun iyi olduğunu söyleyerek, "Şu anda karacaların üreme dönemleridir. Vatandaşlarımızdan rica ediyoruz. Sahipsiz başıboş hayvanları salmasınlar. Bu karacalar bunlardan çok korkup annelerini kaybediyorlar. Ayrıca vatandaşlarımız doğal ortamında buldukları karacaları kesinlikle evlerine götürmesin. Bakanlığın bu konuda kararları var. Vatandaşlarımız daha dikkatli ve duyarlı olsun" dedi.

Bartın Ormanda Annesini Kaybeden Yavru Karaca 10 Gün Sütle Beslendi
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bartın Ormanda Annesini Kaybeden Yavru Karaca 10 Gün Sütle Beslendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement