Bartın Üniversitesi Öğrencilerinin 11 Projesi Tübitak Tarafından Kabul Edildi - Son Dakika
Güncel

Bartın Üniversitesi Öğrencilerinin 11 Projesi Tübitak Tarafından Kabul Edildi

Bartın Üniversitesi Öğrencilerinin 11 Projesi Tübitak Tarafından Kabul Edildi

Bartın Üniversitesi öğrencileri tarafından hazırlanan 11 proje "TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destek Programı" kapsamında destek almaya hak kazandı.

22.04.2019 15:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bartın Üniversitesi öğrencileri tarafından hazırlanan 11 proje "TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destek Programı" kapsamında destek almaya hak kazandı.

Bartın Üniversitesi Fen Fakültesi'nden 5 öğrencinin, Mühendislik Fakültesi'nden 4 öğrencinin, Bartın Orman Fakültesi ve İslami İlimler Fakültesi'nden ise birer öğrencinin hazırladıkları projeler "TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destek Programı" kapsamında kabul edildi.

Bu kapsamda; Fen Fakültesi'nden Kazım Erdem Karaoğlanlı "Kemik Büyüme Faktörü 2 (Bmp-2)'Nin Hücre Kültürü Çalışmalarında Kullanmak için Rekombinant Olarak Üretilmesi", Gamze Gülden'in "Punisik Asidin C6 Sıçan Glioma Hücreleri Üzerine Etkisinin Araştırılması", Busenur Çelebi'nin "Kudret Narı (momordica charantia l.) ve Zeytinyağı Karışımının Yararlı Bakteriler Üzerine Etkisi", Gökhan Günay'ın "Malva Vulgaris (Küçük Yapraklı Ebegümeci) Bitkisinin İnsan Meme Kanseri Hücre Hattı (Mcf-7) Üzerine Sitotoksik Etkisinin Belirlenmesi" ile Melisa Beyhan ve Ecem Seçginli'nin "Drosophila Melanogaster'de Antidepresan (Sitalopram) Kullanılarak Oluşturulan Oksidatif Strese Karşı C ve E Vitamininin Koruyucu Etkisi" adlı projeleri desteklenmeye uygun görüldü.

Mühendislik Fakültesi'nden Aslıhan Atar'ın "Mekanik Alaşımlama Yöntemiyle Üretilen Cao-Mgo-Al2o3-Sio2 (Cmas) Tozlarının Yüksek Sıcaklıklarda Termal Bariyer Kaplamalar (Tbc) Üzerindeki Korozyon Davranışlarının İncelenmesi", Zeynepnur Baran'ın "Bazalt Fiber ve Pirinç Kabuğu Külünün Silindirle Sıkıştırılmış Beton (Ssb) Yol Kaplama Karışımlarının Tasarım Performansına Etkilerinin Araştırılması", Fadime Aydın'ın "Endüstriyel Atıkların Silindirle Sıkıştırılmış Beton (Ssb) Kaplama Karışımlarında Kullanılabilirliğinin Araştırılması" ve Gökhan Günay'ın "Malva Vulgaris (Küçük Yapraklı Ebegümeci) Bitkisinin İnsan Meme Kanseri Hücre Hattı (Mcf-7) Üzerine Sitotoksik Etkisinin Belirlenmesi" adlı projeleri de TÜBİTAK tarafından kabul edildi.

Desteklenecek projeler arasında Bartın Orman Fakültesi'nden Kübra Derin'in "Bartın A4 Karesinde Asteraceae Familyasına Ait Türlerin Teşhisi ve Herbaryuma Kazandırılması" ile İslami İlimler Fakültesi'nden Nursel Dağdelen'in "Değerler Eğitimi Açısından Rafadan Tayfa Çizgi Filminin Değerlendirilmesi" adlı projeler de yer alıyor.

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, projelerin kabul edilerek hayata geçirilecek olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Geleceğin bilim insanları olarak gördüğümüz öğrencilerimizi gösterdikleri gayret ve başarılarından dolayı tebrik ediyorum. Gençlerimizi geleceğe hazırlayan öğretim elemanlarımıza da öğrencilerimize olan destekleri ve özverilerinden dolayı kutluyorum. İnanıyorum ki öğrencilerimiz gösterdikleri gayretle ilerleyen tarihlerde daha birçok başarıya imza atacaktır. Bu düşüncülerle, ayrıca bu tür destek programları ile öğrencilerimize kendilerini kanıtlama imkanı sunan TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Sayın Hasan Mandal'a teşekkürlerimi sunuyorum." diye konuştu. - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bartın Üniversitesi Öğrencilerinin 11 Projesi Tübitak Tarafından Kabul Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.


Advertisement