Bartın Üniversitesi pandemi nedeniyle uzaktan eğitime geçiyor - Son Dakika
Güncel

Bartın Üniversitesi pandemi nedeniyle uzaktan eğitime geçiyor

Bartın Üniversitesi pandemi nedeniyle uzaktan eğitime geçiyor

Bartın Üniversitesi tarafından 2020-2021 Akademik yılı güz dönemi derslerinin Koronavirüs pandemisinin son zamanlardaki seyrinden dolayı uzaktan eğitim sistemi aracılığıyla gerçekleştirileceği duyurdu.

05.09.2020 14:48  Güncelleme: 15:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bartın Üniversitesi tarafından 2020-2021 Akademik yılı güz dönemi derslerinin Koronavirüs pandemisinin son zamanlardaki seyrinden dolayı uzaktan eğitim sistemi aracılığıyla gerçekleştirileceği duyurdu.

Bartın Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada, Koronavirüs pandemisinin son zamanlardaki seyriyle birlikte 81 il ve 4 farklı kıtadan öğrencilerin seyahat, konaklama, sosyal koşullar, sürdürülebilir eğitim-öğretim süreçleri gibi tüm olası gelişmelerin değerlendirildiği ve bu değerlendirmeler sonucunda 2020-2021 Akademik Yılı Güz Dönemi derslerinin uzaktan eğitim sistemi aracılığıyla gerçekleştirilmesine karar verildiği belirtildi.

"Önceliğimiz sağlık ve güvenlik"

Uzaktan Eğitim yöntemiyle yapılamayacak uygulamalı dersler için pandeminin seyrine göre yeniden planlama yapılabileceği de kaydedildiği açıklamada, "Bartın Üniversitesi olarak, ülkemizi de etkisi altına alan küresel Covid-19 salgınıyla ilgili yerel, bölgesel ve ulusal gelişmeleri yakından takip etmekteyiz. Sürece dair gelişmeleri Sağlık Bakanlığımız ile Yükseköğretim Kurulumuz (YÖK) başta olmak üzere bölgemizdeki ve şehrimizdeki yetkili kurumların karar ve hassasiyetlerini dikkatle değerlendirmekteyiz. Önceliğimiz öğrencilerimiz başta olmak üzere toplumumuzun ortak sağlığı ve güvenliğidir. Bu doğrultuda çevresel faktörler başta olmak üzere her şeyin titizlikle ele alındığı değerlendirmeler yapılarak, en doğru kararı almak için gayret sarf edildi. Bu süreçte, iç ve dış paydaşlarımızın görüşleri ve pandeminin son zamanlardaki seyriyle birlikte ülkemizin 81 ilinin yanı sıra 4 farklı kıtadan öğrencilerimizin seyahat, konaklama, sosyal koşullar, sürdürülebilir eğitim-öğretim süreçleri gibi tüm olası gelişmeler göz önünde bulundurularak etraflıca değerlendirildi. Yapılan görüşmeler ve titiz değerlendirmelerin ardından 2020-2021 Akademik yılı güz dönemi derslerinin uzaktan eğitim sistemi aracılığıyla gerçekleştirilmesine Bartın Üniversitesi Senatosu tarafından karar verildi. Uzaktan eğitim yöntemiyle yapılamayacak uygulamalı dersler için pandeminin seyrine göre yeniden planlama yapılabilecektir. 12 Ekim 2020 Pazartesi günü başlayacak güz dönemi dersleriyle ilgili detaylar ise önümüzdeki günlerde açıklanacak akademik takvimi ile belirtilecektir." denildi.

Söz konusu kararların alımında Bartın Üniversitesi ailesinin her bir bileşeninin sağlığı öncelikler arasında en üstte tutulduğuna da değinilen açıklamada, "Unutmayalım ki bu kararlar alınırken Bartın Üniversitesi ailesinin her bir bileşeninin sağlığı öncelikler arasında en üstte tutulmuştur. Öğrencilerimize içinde bulunduğumuz süreç dahilinde güçlü alt yapımız ile alanında yetkin akademik ve idari insan kaynağımızla en iyi eğitimi vermek için artan bir gayretle çalışmaya devam edeceğiz. Alacağımız tedbirlerle bu zorlu süreci kısa zamanda geride bırakacağımıza yürekten inanıyoruz. Dün olduğu gibi bugün de Bartın Üniversitesi olarak öğrencilerimizin hep yanında olacağız ve birlikte başaracağız." ifadelerine yer verildi. - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bartın Üniversitesi pandemi nedeniyle uzaktan eğitime geçiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement