Barzani ve Perver Türkiye'ye 50 Araçlık Konvoyla Geldi - Son Dakika
Güncel

Barzani ve Perver Türkiye'ye 50 Araçlık Konvoyla Geldi

Barzani ve Perver Türkiye\'ye 50 Araçlık Konvoyla Geldi

Mesut Barzani ve Şivan Perver, Habur Sınır Kapısı'ndan saat 07.10 sıralarında yaklaşık 50 araçlık konvoyla Türkiye'ye giriş yaptı.

16.11.2013 11:48  Güncelleme: 11:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır programına davet ettiği Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani ve sanatçı Şivan Perver, Şırnak'ın Silopi ilçesi yakınlarındaki Habur Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaptı.

50 ARAÇLIK KONVOYLA GELDİLER

Silopi ilçesi yakınlarındaki Habur Sınır Kapısı'ndan saat 07.10 sıralarında yaklaşık 50 araçlık konvoyla Türkiye'ye giriş yapan Barzani ve Perver'i gümrük sahasında AK Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar, Şırnak Vali Vekili Mustafa Akgün, Şırnak Emniyet Müdürü Avni Usta ve AK Parti İl Başkanı Mehmet Demir karşıladı.

KÜRTÇE "HOŞ GELDİNİZ"

Milletvekili Dindar, Barzani'ye Kürtçe "Hoş geldiniz" dedi.

AK Parti Şırnak İl Başkanı Mehmet Demir, "Sayın başkanım hoş geldiniz Şeref verdiniz bizlere. Öyle ümit ediyor ve inanıyoruz ki bu ziyaretiniz Kürt ve Türk halkı arasında sevgi, barış ve kardeşliğin daha da güçlenmesine vesile olacaktır. Zatı alinizin biz Kürtler için çok büyük değer ifade ettiğini özellikle belirtmek istiyorum. Sizin şahsınıza dair bu milletin yüreğindeki umudun hiçbir zaman sönmemesini diliyor tekrar hoş geldiniz şeref verdiniz baş göz üstüne geldiniz" dedi.

SORULARI YANITSIZ BIRAKTILAR

Gazetecilerin sorularını yanıtsız bırakan Barzani ve Perver tekrar araçlarına binerek, Diyarbakır'a doğru hareket etti.

"LİDER BARZANİ HOŞ GELDİN"

Barzani posteri ve bölgesel yönetimin bayraklarını taşıyan bir grup vatandaş da Habur Sınır Kapısı girişinde "Lider Barzani Hoşgeldin" yazılı pankartı açtı.

DİYARBAKIR'DA BARZANİ PANKARTI

Mesut Barzani için Diyarbakır'ın merkez Yenişehir İlçesi'nde ise Kürdistan Gençlik Hareketi Derneği, Kuzey Irak'ta kullanılan Kürdistan bayrağı asarken, Devrimci Demokrat Kürt Derneği ise Kürtçe, 'Kürdistan bölgese sayın Mesut Barzani Kuzey'deki vatanınıza hoşgeldiniz' yazılı pankart astı.






Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Barzani ve Perver Türkiye'ye 50 Araçlık Konvoyla Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement