Barzani Sahaya İniyor! Yeni Kurulacak Hükümet İçin Çalışmalara Başladı - Son Dakika
Dünya

Barzani Sahaya İniyor! Yeni Kurulacak Hükümet İçin Çalışmalara Başladı

Mesut Barzani, yeni hükümet kurma görüşmelerine katılmak üzere Kürtleri temsil edecek heyet oluşturulması için çalışmalara başladı.

20.05.2018 22:14  Güncelleme: 22:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mesut Barzani başkanlığındaki KDP, yeni hükümet kurma görüşmelerine katılmak üzere Kürtleri temsil edecek heyet oluşturulması için çalışmalara başladı.

BARZANİ YENİ HÜKÜMET KURULMASI İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLADI

Irak genelinde yapılan seçimlerde 5. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) 1. sırada gelen, Mesut Barzani başkanlığındaki Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), yeni hükümet kurma görüşmelerine katılmak üzere Kürtleri temsil edecek heyetin oluşturulması için girişimler başlattığını açıkladı.

Barzani Sahaya İniyor! Yeni Kurulacak <a class='keyword-sd' href='/hukumet/' title='Hükümet'>Hükümet</a> İçin Çalışmalara Başladı

DİĞER KÜRT PARTİLERLE GÖRÜŞMELER BAŞLATILACAK

IKBY eski Başkanı Mesut Barzani'nin partisinden (KDP) yapılan açıklamada Bağdat'ta üst düzey bir heyet oluşturmak için Kürt partileriyle görüşme başlatacağı duyuruldu. Yapılan açıklamada Barzani'nin "Bağdat'ta Kürtleri temsil eden bir heyetin oluşturulması için diğer Kürt partilerle görüşmeler başlatılacak" ifadeleri kullandığı aktarıldı.

BAĞDAT VE ERBİL ARASINDAKİ SORUNLARI GİDERECEK

Açıklamada Bağdat'ta Kürtleri temsil edecek olan heyetin, Bağdat ile Erbil arasındaki sorunları gidermek için Iraklı siyasi taraflarla görüşmelerde bulunacakları vurgulandı.

Barzani Sahaya İniyor! Yeni Kurulacak Hükümet İçin Çalışmalara Başladı
Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Barzani Sahaya İniyor! Yeni Kurulacak Hükümet İçin Çalışmalara Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement