Başak Koleji Matematik Dahilerine Ödüllerini Verdi - Son Dakika
Yerel

Başak Koleji Matematik Dahilerine Ödüllerini Verdi

Başak Koleji Matematik Dahilerine Ödüllerini Verdi

Aydın Özel Başak Kolejinin önümüzdeki yıl uluslararası olarak düzenleneceği ve bu yıl ise 2’.nsi düzenlenen Tales Matematik Festivalinde dereceye giren matematik dahileri ödüllendirildi.

06.06.2017 17:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın Özel Başak Kolejinin önümüzdeki yıl uluslararası olarak düzenleneceği ve bu yıl ise 2'.nsi düzenlenen Tales Matematik Festivalinde dereceye giren matematik dahileri ödüllendirildi.

Toplam 300 davetlinin yer aldığı, 37 farklı okul ve 17 farklı ilden öğrencinin ödül aldığı Tales Matematik Müzesi öncülüğünde düzenlenen 2. Ulusal Tales Matematik yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldılar.

Törende konuşan Okul Müdürü Nail Ergun gururla bitirdikleri bir yarışmanın ödül töreninde birlikte olduklarını belirterek, "Gönül isterdi ki tüm çocuklarımız buraya katılsınlar ama uzak yerlerden gelen çok öğrencimiz oldu. Umarım onların hediyelerini de ayrıca göndereceğiz. Ben kısaca kurumum adına buraya katılan herkesten ve bu sınavda emeği geçen, yazılılarda soru hazırlayan, soruları cevaplayan ve sınavın yapılmasında emeği olan herkese yürekten teşekkür ediyorum. İkincisini başardık, üçüncüsü, dördüncüsü, beşincisi arka arkaya büyüyerek devam edecek. Kalitemizi sürekli artararak dünya çapında bir sınav olma konusunda çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Tales Matematik Müzesi Müdürü Ahmet Akyol ise, "Geleceğin Cahit Arflarını, Aziz Sancarlarını bu salonda ağırlıyoruz. Çok güzel bir organizasyon sınavı geçirdik. Şunu biliyoruz ki sizler Türkiye'nin aydınlık geleceğisiniz. Biz iki yıl önce müzemiz açıldığında şunu gördük. Türkiye' ye baktığımızda matematik alanında maalesef uluslararası arenalardaki sınavlarda geri kalıyoruz. Biz bununla ilgili ne gibi çalışmalar yapabiliriz dedik. Bir matematik müzesini gerçekleştirdik. Buradan öğrencilerimizi, öğretmenlerini, anne ve babalarını tebrik ediyorum. Önümüzdeki yıllarda bu sınavın üçüncüsünü gerçekleştireceğiz. Uluslararası alanlarda da girişimlerde bulunuyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından, 2. Tales Matematik yarışmasında Üçüncü Sınıf Öğrenci Grubu'nda Salihli Bilim ve Sanat Merkezi'nden Yusuf Selim Adıyaman birinci, Özel Ege Atabey Koleji'nden Emre Gürdal Ahmet ikinci, Fenerbahçe Eğitim Kurumları'ndan Yavuz Ege Yetgin üçüncü, Dördüncü Sınıf Öğrenci Gurubu'nda Özel Bilgince Koleji'nden Ela Kılıç birinci, Eşrefbey İlkokulu'ndan Asuman Akkaya ikinci, Salihli Bilim ve Sanat Merkezi'nden Barfin AŞKA üçüncü, Beşinci Sınıf Öğrenci Grubu'nda İstanbul Öğretmen Akademisi'nden Ömer Hasanov birinci, İstanbul Öğretmen Akademisi'nden Furkan Gül ikinci, Özel Gebze Eğitim Kurumları'ndan Mehmet Durmaz üçüncü, Altıncı Sınıf Öğrenci Grubu'nda İstanbul Öğretmen Akademisi Barış Koyuncu birinci, Özel Bornova Ortaokulu Hüseyin Eren Özen ikinci, Özel Oğuzhan Özkaya Ortaokulu Yağmur Şenöztop üçüncü, Yedinci Sınıf Öğrenci Grubu'nda Mektebim Okulları'ndan Ahmet Taha Güneş birinci, Borusan Oto Zehra Nurhan Kocabıyık Ortaokulu'ndan Erdem Toruk ikinci, Özel Türk Koleji Salih Ege Yamanol üçüncü,

Sekizinci Sınıf Öğrenci Grubu'nda Denizli Özel Yüksekçıta Okulları Mehmet Koca birinci, Özel Ege Sınav Ortaokulu'ndan Zeynep Özgür ikinci, Yeni Çizgi İlkokul ve Ortaokul'undan Begüm Küçükeken üçüncü olarak ödüllerini aldılar. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başak Koleji Matematik Dahilerine Ödüllerini Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement