Başakpınar'a Muhteşem Futbol Sahası - Son Dakika
Yerel

Başakpınar'a Muhteşem Futbol Sahası

Başakpınar\'a Muhteşem Futbol Sahası

Büyükşehir Belediyesi tarafından Talas Başakpınar’da yaptırılan futbol sahası ve spor kompleksi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

17.05.2015 09:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükşehir Belediyesi tarafından Talas Başakpınar'da yaptırılan futbol sahası ve spor kompleksi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Düzenlenen ikinci bir törenle de Belediye-Hayırsever işbirliği ile yaptırılacak olan İmam Hatip Lisesi'nin temeli atıldı.

Başakpınar halkının yoğun ilgi gösterdiği törene Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve bir önceki Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Adayı Mehmet Özhaseki'nin yanısıra AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden ve Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ile çok sayıda davetli ve spor dünyasından temsilciler katıldı. Kayserispor Teknik Direktörü Cüneyt Dumlupınar ve Genel Menejer Süleyman Hurma ile Kaptan Abdullah Durak ve bazı futbolcular da törende yer aldı.

Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş Genel Müdürü Ali Üstünel'in tesisler hakkında bilgi vermesininin ardından kürsüye gelen Başakpınar Spor Kulübü Başkanı Ramazan Uluçay da, kendilerine kazandırılan bu futbol sahası ve tesisler için Başkanlar Mustafa Çelik ve Mehmet Özhaseki'ye teşekkür etti.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu da konuşmasında Büyükşehir Belediyesi tarafından kazandırılan hizmet ve yatırımlara dikkat çekti. Palancıoğlu, "Verilen sözler gerçeğe dönüştü. 1 yıldan kısa bir sürede bu mükemmel tesisi Başakpınar'a kazandıran değerli başkanlarımız Mehmet Özhaseki ve Mustafa Çelik'e teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"KISKANILACAK TESİS"

Burada yaptığı konuşmada kıskanılacak kadar mükemmel bir spor tesisinin hizmete girdiğini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, bugün aynı zamanda hayırsever katkısıyla yaptırılacak okulun temelini atacaklarını ifade ederek, "Bugün burada, şehir merkezinde yaşayan gençleri kıskandıracak güzellikte bir spor tesisinin açılışını yapıyoruz. 1000 kişilik tribünü, tartan pisti, duşları, soyunma odaları ve sosyal tesisleriyle bu futbol sahası doğrusu Başakpınar'a yakıştı. Hayırlı uğurlu olsun, gençlerimiz böyle kaliteli tesislerde spor yapsınlar. Bununla birlikte biraz sonra, çocuklarımızın tam donanımlı bir binada eğitim almasını sağlayacak İmam Hatip Lisesi'nin de temelini atacağız. O da bölgede yaşanan önemli bir eksikliği gidermiş olacak inşallah. Her iki yatırımın toplam maliyeti 4 milyon lirayı geçiyor" dedi.

"GÖÇE ENGEL OLMA ÇABASINDAYIZ"

Konuşmasında, şehir merkezindeki asgari yaşam standartlarını, ilçelere ve beldelere taşımak için çaba sarfettiklerini söyleyen Başkan Çelik, şöyle devam etti: "İstiyoruzki herkes yaşadığı yerden keyif alsın, huzur bulsun. Kafasının bir kenarında büyük şehre göç etme duygusu oluşmasın. Çocuklarının eğitimi için şehre göçmek ya da çocuğunun okuluna yakın bir yerde yurt aramak derdinde olmasın. Şehir merkezindeki imkanlara iç çekerek bakıp kalmasın. Spor yapacaksa sporunu yapsın, eğitim alacaksa bulunduğu yerde alsın. Altyapı, ulaşım, sosyal-kültürel ortamlar gibi konularda sıkıntılar yaşamasın. İşte bunun için iki aydır ilçelerimizde düzenlediğimiz törenlerle bir yandan yapımı tamamlanan tesisleri hizmete açıyoruz, bir yandan da yenilerinin temelini atıyoruz."

Başkan Çelik, sözlerinin sonunda bir önceki Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Adayı Mehmet Özhaseki'ye Başakpınar ve çevre yerleşim yerlerine yaptığı katkılardan dolayı teşekkür etti.

"BÖYLE TESİS, BİRÇOK İLDE BİLE YOK"

Törende konuşan bir önceki Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Adayı Mehmet Özhaseki de 1,5 yıl önce gelip sözünü verdikleri tesisleri hizmete açmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, "Buraya geldiğimde kardeşlerimiz bizden futbol sahası ve lise binası istemişti. Biz futbolu çok seviyoruz, bölgede de belli bir potansiyel var' diye bizden futbol sahası isteyen gençlerimiz isteğini bugün yerine getirmiş oluyoruz. Lise binası için de biraz sonra, bir hayırseverimizin katkısı ile yaptıracağımız İmam Hatip Lisesi'nin temelini atacağız. Böyle bir spor tesisi birçok ilde bile yok. Başakpınar'a hayırlı olsun" dedi.

21 yıllık belediye başkanlığını bir cümle ile özetlemek gerektiğinde 'Çok Çalıştım' şeklinde ifade edebileceğini söyleyen AK Parti Kayseri Milletvekili Adayı Mehmet Özhaseki, "Siyaset dürüstçe yapılır, hizmet için yapılır. 3 ay önce belediye başkanlığından ayrıldım, her gittiğim yerde başım dik, alnım açık geziyorum ve verdiğim sözleri yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyorum. 21 yıllık belediye başkanlığımı tek cümle ile özetlemem gerekirse 'Çok çalıştım' diyebilirim. Gece gündüz, durmadan çalıştım. Sonuçta da işte böyle herkesin gıpta ile baktığı bir Kayseri çıktı" diye konuştu.

BAŞKANLARA FORMA VE PLAKET

Törende konuşmaların ardından Başakpınar Spor Kulübü Başkanı Ramazan Uluçay tarafından belediye başkanları Mustafa Çelik ve Mustafa Palancıoğlu ile bir önceki Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Adayı Mehmet Özhaseki'ye üzerinde adı yazılı birer forma hediye edildi ve teşekkür plaketi verildi.

İMAM HATİP LİSESİ'NE İLK HARÇ

Başakpınar'da düzenlenen ikinci törenle de emekli öğretmen çift Fatma-Yüksel Başbuğu'nun katkılarıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak olan İmam Hatip Lisesi'nin temeli atıldı. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başakpınar'a Muhteşem Futbol Sahası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti
    09 Nis Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti

    Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerinin düzenlediği hava saldırısında Maghazi Belediye Başkanı Hatem el-Ghamri ve 4 kişi hayatını kaybetti. Uluslararası topluma İsrail'e yönelik insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı soruşturma açılması çağrısı yapıldı.

  • AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı
    09 Nis AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı

    AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Kürt seçmenin tercihlerini ve AK Parti'nin durumunu değerlendirdi. Miroğlu, Kürt seçmenin, AK Parti ve DEM gibi partilere oy vererek, marjinal sokak siyasetinden kurtulup siyasetin merkezinde söz sahibi olmak istediğini belirtti.

  • Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı
    09 Nis Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Bugün öğle saatlerinden itibaren artarak akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle vatandaşlar sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

  • SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı
    09 Nis SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ecevit Keleş, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Sarıbıyık, bayramın manevi atmosferine vurgu yaparak, Filistin ve Doğu Türkistan'da yaşanan zulümlere dikkat çekti. Keleş ise bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi gerektiğini belirtti.

  • Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    09 Nis Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler başkanlığında, 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra 2024-2029 döneminin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Yeni dönem meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye daire müdürleri, basın mensupları ve Burhaniyeliler toplantıya katıldı. Toplantıda meclis başkan vekilleri, meclis katipleri ve encümen üyeleri seçildi. Ayrıca komisyon üyeleri belirlendi ve 2023 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

  • Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi
    09 Nis Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi

    31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Pazaryeri Belediye Meclisi ilk kez toplandı. Toplantıda encümen üyeleri, başkan vekili ve plan bütçe komisyonu belirlendi. Belediye Başkanı Zekiye Tekin, yeni dönemin Pazaryeri ilçesine hayırlı olmasını temenni etti.

  • TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı
    09 Nis TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı

    Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil edilen coğrafi işaretli ürün sayısı geçen yıl sonunda 1512 olurken, Gaziantep ürünü tescillenen iller sıralaması, Hatay da en fazla coğrafi işaret başvurusu yapan iller arasında ilk sırada yer aldı. Türkiye'nin coğrafi işaret tescilli ürün sayısı 2023 sonu itibarıyla 1512 oldu. Kuruma geçen yıl 371 ürün için başvuru yapıldı ve bunlardan 209'u coğrafi işaret tescili aldı.

  • Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu
    09 Nis Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu

    Akyazı Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında Belediye Başkanı Bilal Soykan, Akyazı'nın güzelleştirilmesi ve değer katılması için çalışacaklarını belirtti.

  • Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor
    09 Nis Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor

    Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde halk, Türkiye'nin çabalarıyla sağlanan huzur ve güven ortamında beşinci Ramazan Bayramı'na girecek. Buna rağmen ekonomik zorluklar yaşayan halk, pazarda alışveriş yaparak bayrama hazırlanıyor.

  • Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    09 Nis Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından Zeytinburnu'nun 5 yıllık yeni yönetiminde söz sahibi olacak belediye meclis üyeleri, Belediye Başkanı Ömer Arısoy'un başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

  • Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı
    09 Nis Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, atla safari yaparak gelen Ceylan Kırca ve Sümmani Yılmaz tarafından beklenmedik bir ziyaretçi grubuyla karşılaştı. Başkan ve vatandaşlar bu ilginç ziyaret karşısında hayrete düştü.

  • Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi
    09 Nis Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi

    Meksika'nın başkenti Mexico City'de yaşayanlar, 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulmasını izlemek için sahillere ve Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi'nin kampüsüne akın etti. Tutulma, Meksika'nın kuzeyindeki bazı şehirlerde net şekilde izlendi. Meksikalılar ve turistler, tarihi anlara tanıklık etmek için tutulmanın görüldüğü kentlere akın etti.


Advertisement