Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, kulübün satışı için açık kapı bıraktı: Bizi büyütecek bir partnerle birlikte olabiliriz - Son Dakika
Spor

Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, kulübün satışı için açık kapı bıraktı: Bizi büyütecek bir partnerle birlikte olabiliriz

Süper Lig'de 2019/20 sezonunu şampiyon tamamlayarak tarihi bir başarıya imza atan Medipol Başakşehir'de başkan Göksel Gümüşdağ, katıldığı canlı yayında önemli açıklamalar yaptı. Kulübün önümüzdeki dönemde satılabileceğinin sinyallerini veren Gümüşdağ, Fatih Terim Stadı'nın isminden memnun olduklarını dile getirdi.

21.07.2020 09:23  Güncelleme: 09:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Süper Lig şampiyonu Başakşehir'in başkanı Göksel Gümüşdağ, TRT Spor'a açıklamalarda bulundu. Gümüşdağ şampiyonluk, gelen teklifler, kulübün satılması ve daha birçok kritik konuda önemli ifadeler kullandı.

İşte Gümüşdağ'ın sözleri;

Türkiye'de şampiyon olan takımın, Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan gidebilmesi için toplanan puanlarda bizim katkımız yüzde 45.

"AİLE YAPISINI KURDUK, İNANDIK"

Bizim de zor günlerimiz oldu. 8 puandan şampiyonluğu verdikten sonra başımızı yastığa koyduğumuzda 'Ne oldu, neyi yanlış yaptık' diye çok düşündük. Bu kollektif bir çalışma, sadece benim başarım değil. Aile yapısını kurduk, inandık.

"İMKANSIZA İNANMADI, İMKANSIZI BAŞARDI"

Bu takım imkansıza inanmadı ve imkansızı başardı. Başakşehir'in şampiyonluğunun, çok Anadolu takımı için önemli olduğunu düşünüyorum. İbrahim başkan, Bursa'da bir şampiyonluk yaşattı. Bu çok önemli bir şampiyonluktu, kalıcı olamadı. Kalıcı olsa, Başakşehir bu kadar geç kalmazdı, çok Anadolu takımı arkadan gelirdi. 6 yıldır istikrarımız, şampiyonluk kadar kıymetli.

"YAKLAŞIK 4 BİN KİŞİ ALACAĞIZ"

Kasımpaşa maçı için federasyona başvurduk, maçı 17:00'ye aldık. 6. yılımızda, 21:00'da 6. şampiyon olarak kupamızı kaldıracağız. Stada yaklaşık 4 bin kişi alacağız

"VISCA, KUPAYI GÖTÜRMEK İSTEDİ"

Visca'ya geçen sezon devre arasında teklif geldi. Konya maçında Visca ile konuştum, 'Başkan, kupayı Bosna'ya aileme götürebilir miyim' dedi. Aleksic ile birlikte kupayı onlarla Bosna'ya yollayacağız. Caiçara da babasına götürecek. Hepsi inanmıştı, maçlar oynanmadan bir gün eve götürebilir miyim konusunu bile görüşmüştük.

"EMRE'DEN ÇOK FAYDALANDIK"

Emre Belözoğlu 4 yıl takım kaptanlığı yaptı, Başakşehir'de belki de kariyerinin en güzel günlerini yaşadı, biz de ondan çok faydalandık. Arda belki sportif olarak çok başarılı olamadı ama o da bu duyguları yaşamış bir oyuncuydu. Hepsinin uluslararası tecrübeleri vardı, hepsi olumlu izler bıraktı.

"KARARI ARDA İLE ALDIK"

Arda Turan ile oturduk, konuştuk ve teşekkür ettik. Arda ile beraber bu kararı aldık. Gerisini Arda'ya sormak lazım.

"DEVRE ARASINDA TRANSFER YAPMADIK"

Süper Lig'de Başakşehir haricinde 17 takım transfer yaptı devre arasında, sadece biz yapmadık. İçerideki oyuncuya 'Ben sana inanıyorum' duygusunu vermek de önemlidir.

"HAKEM HATALARINDA ART NİYET ARAMADIM"

Hiçbir zaman hakem hatalarının arkasında art niyet aramadım. MHK başkanını da futbol camiası tanır, dürüst biridir. VAR olmasaydı, lig nasıl biterdi, onu bilemiyorum. Hakemlerin art niyetli olmadığını düşünüyorum ve hataların arkasında art niyet aramıyorum.

"GEÇMİŞTE ÇİN'DEN TEKLİF GELDİ, BİZİ BÜYÜTECEK PARTNERLE BERABER OLABİLİRİZ"

Başakşehir ilçesinin, İstanbul'un bir takımı. Biz bu kulübü büyütecek bir partnerle olabiliriz ama şu anda böyle bir şey yok. Geçmişte Çin'den bir teklif geldi ama biz erken olduğunu düşündük, şimdi bir hikayemiz var. Kulübümüzün ve Türk futbolunun geleceği için her şeyi yaparız.

"HER ŞEYİMİZ AÇIK"

Başakşehir 6 yıldır ilk 4'ün dışına çıkmadı, UEFA gelirleri var, oyuncu satışları var. Biz bir anonim şirketiz, her şeyimiz açık ve net.

"AZİZ YILDIRIM DOSTUMDUR"

Aziz Yıldırım dostumdur, zaman zaman görüşüyoruz. Türk futboluna da çok ciddi katkıları olmuştur.

"STADIMIZIN ADINDAN MEMNUNUZ"

Başakşehir Fatih Terim Stadı'nın adını sayın Cumhurbaşkanımız ve biz kulüp olarak verdik. Sayın Fatih Terim, UEFA Kupası kaldırmış, Türk futbolunun başarılı bir teknik adamıdır. Stadımızın adının Başakşehir Fatih Terim Stadı olmasından memnunuz.

"AVRUPA İLE MÜCADELE ETMEK İSTİYORSAK YABANCI KURALI OLMAMALI"

Gümüşdağ yaptığı açıklamada, "Biz 14 yabancıyı yarın 5'e indirdik diyelim, tek problemimizin bu olduğuna inanıyor muyuz? Bırakın ben Avrupa'da oynuyorsam, 13-14 taneyi kullanayım. Hepimiz milli, yerliden yanayız ama gerçekler var. Avrupa ile mücadele etmek istiyorsak yabancı kuralı olmamalı. Yabancı oyuncu alamazsın, yerli al deniyor. 3 Tümer varsa, 18 talip var, Tümer 5 alıyorsa, bu sefer 15 alıyor. Bu sistemin yerinde olduğunu düşünmüyorum, tekrar değerlendirmek lazım. Tahkim'e başvuran takımlardan biriyiz. Uluslararası tecrübesi olan kıymetli hocalarımız var, onların fikirlerini de değerlendirmek lazım. Milli Takım hocası da benimle aynı kanaatte. 14 yabancı konusunda serbest olalım, isteyen kullansın. Gerek altyapıda, gerek A Takım'da milli takım için teşvik olsun, kulüpler bunun mücadelesini versin." ifadelerini kullandı.

Şu anda kullanılan sistemin doğru olduğunu dile getiren Başakşehir başkanı, "Milli Takımlar teknik direktörü Fatih hoca döneminde çalışma yapıldı ve doğru bir çalışmaydı. Zaman içinde erozyona uğradı. Yeniden değerlendirmek lazım." dedi.

Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, kulübün satışı için açık kapı bıraktı: Bizi büyütecek bir partnerle birlikte olabiliriz

Son Dakika Spor Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, kulübün satışı için açık kapı bıraktı: Bizi büyütecek bir partnerle birlikte olabiliriz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (22)

  • Ali : Hukumet destek li ne kadar ahlaki ne dinimizde uygun ne etige uygun 5 8 Yanıtla
  • realist: Bence kulübün ismi siyasetspor olarak değiştirilmelidir trabzonspor da beratın yerine soyluyu transfer etmelidir başakşehir siyaset spora karşı ancak bir başka güçlü siyaset adamı ile şampiyon olunur berat ile olmaz bu işler trabzon kökenli soylu şart. 3 8 Yanıtla
  • serkan: bu senaryo taa geçen sene yazıldıydı zaten ama bu sene gerçekleşiyor futbola da siyaset karıştı ve katarlılara satılacağı zaten belliydi yazık yazık ne hale geldi ülke 5 5 Yanıtla
  • Ofli hoca: Dualarımız tuttu Trabzonspor un şampiyon olmasını istemiyordum bende Trabzon luyum ofli hoca 1 2 Yanıtla
  • Batuhan Urasoğlu: Bu değirmenin suyu nerden geliyor Gümüşdağ diye sormaya korkan bir TRT 3 0 Yanıtla
  • cevdet özen: KATAR LA 2 YIL ÖNCE PAZARLIĞI YAPILMIŞTI TİYATRO OYNAMAYA DEVAM EDİYOR. 2 1 Yanıtla
  • Ziyaaaaaaaaaaaa: 1 sene önce duydum. Katara satacaklar diye 2 1 Yanıtla
  • Bordo mavi: Bu takim son 6 yıldır ilk dört icinde bitirdi diger istanbul takimlari gibi fahis bonservisler maaslar odemedi nerde bosta bulunan yapisina uygun oyuncu var onlari aldi sampiyonlugu hak etti kimse kisura bakmasin dogrulari ornek alsin çamur atarak gelisemeyiz... 2 0 Yanıtla bordo beyaz: takımdaki futbolcu değerlerine bir bak anlarsın antin kuntini elindeki 100 tlye 10 lira değeri var dersen senin gibi bir tespit yapılabilir şu an türkiyenin en iyi en kaliteli en iyi top oynayan ve en pahalı takımı başakşehir 1 0
  • Ter: Galatasaray satılsa iyi olur,Fatih terimden kurtulmuş oluruz 1 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement