Başakşehir'den Çadır Kente Anlamlı Ziyeret - Son Dakika
Yerel

Başakşehir'den Çadır Kente Anlamlı Ziyeret

Başakşehir\'den Çadır Kente Anlamlı Ziyeret

İstanbul Başakşehir Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Ertemel, Şanlıurfa STK’lar Platformu Başkanı Osman Gerem, Yusuf Mert ve beraberindeki heyet, Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisleri’ni ziyaret etti.

28.02.2015 13:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Başakşehir Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Ertemel, Şanlıurfa STK'lar Platformu Başkanı Osman Gerem, Yusuf Mert ve beraberindeki heyet, Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'ni ziyaret etti.

Çadır kent yöneticilerinden bilgi alan heyet, Çadır Kent Koordinatörü Ahmet Alptekin, Çadır Kent Müdürü Hüseyin Ortaç, Müdür Yardımcısı Yasin Seyhan ve birim sorumlularını ziyaret etti. Heyeti, geçen yıl Başakşehir'in izci olarak ağırladığı Suriyeli gençler, kapta öğrendikleri selamlama temposuyla karşıladı. Başakşehir'den gelen heyete Hüseyin Ortaç, genel işleyiş ve yapılan çalışmalar hakkında misafirlere detaylı bilgi verdi. Ardından Seyhan gelen misafirlere çadır kentle ilgili brifing verdi. Heyet, Başakşehir Belediyesi'nin bu yıl Akçakale Süleyman Şah konaklama tesislerinde kalan 2 yüz öğrenciyi ağırlamak için bir çalışma başlattığı ve bunun alt yapısı için çadır kentti ziyaret ettiklerini ifade etti. Çadır kentteki kadın dikiş atölyesi, resim atölyesi, sergi salonu, kütüphaneyi de gezen heyet, çadırlarda kalan bir aileyi de ziyaret etti. Ziyaretçilere, Suriyelilerin çok sevdiği ve meşhur olan acı kahve diye bilinen 'mırra' ikram edildi. Ziyaret ile bilgi veren İstanbul Başakşehir Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Ertemel, "Bizim arkadaşların izci kampında Suriyeli öğrencilerle çok güzel ilişkileri olmuştur. Bizde bu vesileyle bizler ve diğer ilçe teşkilatlarıyla örnek olabilecek şekilde, AK Parti Başakşehir ilçe teşkilatı ve Deniz Feneri Derneği ile beraber 'genç iyilik projesi' başlattık İstanbul'da. Bizlerin büyük şehirlerde günlük koşuşturmalarda unuttuğumuz, iyilik çalışmalarını tekrar hatırlatmak oldu. Gerçekten bizlerde izcilik işiyle ilgilenen gençlik teşkilatımızdaki arkadaşlar, bizlere misafir gelen Suriyeli kardeşlerden çok şey öğrendiler. Onların genç yaşta savaş çocuğu olma tecrübelerini yan yana koyarak, aynı yatağı paylaşarak öğrendiler. İnanıyorum ki, Suriyeli genç kardeşler bizim izcilik kampındaki arkadaşlardan çok şey öğrendi. Bizim gençlerde kendi durumlarını gözden geçirerek ne kadar şanslı olduklarını, böyle bir duruma düşüldüğü takdirde, başlarına neler gelebileceğini yakından müşahede ettiler. Arkadaşlar bundan sonrada daha fazla çalışacaklar. Arkadaşlarımız burada gördüklerini, tecrübe ettiklerini gittikleri yerde anlatarak, daha fazla çalışmaları gerektiğini anlayacaklardır" dedi.

Başkan yardımcısı Ertemel'in de gelen heyeti, minik izcileri "Başakşehir" tezahüratı yaparak uğurladı. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başakşehir'den Çadır Kente Anlamlı Ziyeret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement