Başakşehir'e 'ilk'leri yaşatan teknik direktör: Okan Buruk - Son Dakika
Güncel

Başakşehir'e 'ilk'leri yaşatan teknik direktör: Okan Buruk

Medipol Başakşehir'e kulüp tarihinin ilk şampiyonluğunu kazandıran, turuncu-lacivertlileri ilk kez Avrupa Ligi'nde gruptan çıkaran ve ilk Şampiyonlar Ligi deneyimini tattıran Teknik Direktör Okan Buruk ile yollar ayrıldı.

29.01.2021 15:18  Güncelleme: 15:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Medipol Başakşehir'e kulüp tarihinin ilk şampiyonluğunu kazandıran, turuncu-lacivertlileri ilk kez Avrupa Ligi'nde gruptan çıkaran ve ilk Şampiyonlar Ligi deneyimini tattıran Teknik Direktör Okan Buruk ile yollar ayrıldı.

Süper Lig'de 2019-2020 sezonu öncesinde yıllardır takımın başında bulunan Abdullah Avcı'nın, Beşiktaş'a gitmesinin ardından Başakşehir, 47 yaşındaki teknik adam Okan Buruk'u göreve getirdi. Başkan Göksel Gümüşdağ'ın, Buruk için düzenlenen imza törenindeki söylediği, 'Bu aileye 5 yıldır hasret duyduğu şampiyonluğu inşallah beraber sağlayacağız" sözleri de adeta sezon sonu için bir mesaj niteliğindeydi.

KULÜP TARİHİNİN İLK ŞAMPİYONLUĞU

Okan Buruk idaresindeki M.Başakşehir, aslında sezona istediği gibi başlayamadı. İlk 5 maçta 2 mağlubiyet, 2 beraberlik ve 1 galibiyet alan turuncu-lacivertliler, bu süreçten sonra adeta yükseliş dönemine girdi. İstanbul temsilcisi, beşinci haftadan sonra kalan 29 maçta sadece 3 yenilgi yaşadı. İstikrarlı grafiğini tüm sezon boyunca sürdüren Okan Buruk'lu Başakşehir, 2019-2020 sezonunda 20 galibiyet, 9 beraberlik, 5 mağlubiyetle 69 puan sonucu kulüp tarihinin ilk şampiyonluğunu elde etti.

'Yeni vizyon, aynı hedef' sloganıyla çıkılan sezonda Okan Buruk ile şampiyonluğa ulaşan Başakşehir, Süper Lig tarihinin 6. şampiyonu unvanının da sahibi oldu.

Ayrıca başarılı çalıştırıcı da lig tarihinde hem futbolculuğu hem de teknik adamlığı döneminde şampiyonluk sevinci yaşayan Şenol Güneş, Ertuğrul Sağlam, Aykut Kocaman ve Hamza Hamzaoğlu'nun arasına ismini yazdırmış ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından başlangıcı 1959 yılı olarak kabul edilen Süper Lig'de şampiyonluk kazanmış 12. yerli teknik direktör olmayı da başarmıştı.

İLK ŞAMPİYONLAR LİGİ DENEYİMİ

2019-2020 sezonunu şampiyon tamamlayan Medipol Başakşehir, gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde direkt gruplardan katılım hakkı elde etmiş ve tarihinde ilk kez bu deyimi yaşamıştı. Turuncu-lacivertliler, Devler Ligi'nde H Grubu'nda Paris Saint-Germain, Manchester United ve Leipzig ile eşleşti. İlk defa katılım gösterdiği bu turnuvada oynadığı cesur futbolla takdir toplayan Başakşehir, sahasında Manchester United'ı devirerek de dikkatleri üzerine çekti.

Okan Buruk'un takımı, grup maçlarını 3 puanla sonuncu sırada tamamlayarak Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk deneyimini böyle noktaladı.

AVRUPA LİGİ'NDE İLK KEZ GRUPTAN ÇIKTI

Okan Buruk, takımdaki ilk senesinde ise Avrupa Ligi'nde turuncu-lacivertlileri ilk kez gruptan çıkararak yine önemli bir başarıya imza attı. İlk 2 Avrupa maçına UEFA Şampiyonlar Ligi eleme turunda Olympiakos karşısında çıkan turuncu-lacivertli ekip, rakibine 2 mücadelede de kaybetti. Ardından UEFA Avrupa Ligi gruplarına dahil olan Medipol Başakşehir, Roma, Borussia Mönchengladbach ve Wolfsberger'in yer aldığı gruptan bir üst tura yükselerek, adını son 32 turuna yazdırdı. Buruk yönetimindeki Başakşehir, son 32 turu ilk maçında deplasmanda 3-1 mağlup olduğu Portekiz temsilcisi Sporting Lizbon'u, sahasında uzatmaya giden karşılaşmada 4-1 yenerek son 16 takım arasında yer almayı başardı.

Son 16 turu ilk maçında Fatih Terim Stadı'nda Başakşehir, Kopenhag'ı 1-0 yenmeyi başarsa da deplasmanda oynadığı maçı 3-0 kaybederek turnuvadan elendi.

Turuncu-lacivertli takım, Okan Buruk idaresinde çıktığı 18 Avrupa kupası müsabakasında 6 galibiyet, 1 beraberlik ve 11 yenilgi yaşadı.

-İHA-

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başakşehir'e 'ilk'leri yaşatan teknik direktör: Okan Buruk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TSKB, deprem bölgesindeki firmaların yeşil dönüşümüne destek oluyor
    12:04 TSKB, deprem bölgesindeki firmaların yeşil dönüşümüne destek oluyor

    Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), deprem bölgesindeki firmaların yeşil dönüşümüne destek olmak amacıyla kaynak anlaşmalarıyla çalışmalarını sürdürüyor. Banka, deprem bölgelerindeki yeniden yapılanma çalışmalarını yerinde inceleyerek iş insanlarıyla temaslarda bulunuyor. TSKB Genel Müdürü Murat Bilgiç, bölgenin ekonomik ve sosyal anlamda iyileşebilmesi için çalışmaların kapsamını her geçen gün büyüttüklerini belirterek, depremden etkilenen illerin kalkınması ve bölge ekonomisinin dayanıklı hale getirilmesi için tüm faaliyet kollarıyla çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

  • Türkiye'nin Hamsi İhracatı Yüzde 33 Arttı
    12:00 Türkiye'nin Hamsi İhracatı Yüzde 33 Arttı

    Türkiye'nin hamsi ihracatı bu sezon yüzde 33 artışla 9 milyon 477 bin 178 dolara ulaştı. İhracat miktarı ise yüzde 101 artışla 2 bin 745 ton olarak gerçekleşti. Hamsiye en çok talep ise Belçika, Fransa ve Almanya'dan geldi.

  • Türkiye'den Gazze'ye İyilik Gemisi Yola Çıktı
    11:59 Türkiye'den Gazze'ye İyilik Gemisi Yola Çıktı

    Türk Kızılay öncülüğünde temin edilen gıda, bebek malzemeleri ve uyku tulumu gibi acil ihtiyaç ürünlerinin yüklendiği 9. İyilik Gemisi, Mısır'ın El-Ariş Limanı'na ulaştı. Gemiden indirilecek olan 3 bin 774 ton insani yardım malzemesi, tır ve kamyonlarla Refah Sınır Kapısı'na taşınacak ve İsrail saldırıları altındaki Gazzelilere ulaştırılacak.

  • Kilis'te uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli tutuklandı
    11:58 Kilis'te uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli tutuklandı

    Kilis İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, uyuşturucu operasyonu düzenledi. Operasyonda gözaltına alınan 3 şüpheli tutuklandı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada sentetik uyuşturucu, tabanca, fişek ve 15 bin 615 TL ele geçirildi.

  • Adana Büyükşehir Belediyesi Portakal Çiçeği Karnavalı Etkinlikleri Başladı
    11:57 Adana Büyükşehir Belediyesi Portakal Çiçeği Karnavalı Etkinlikleri Başladı

    Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında Seyhan Nehri üzerinde tenis ve voleybol müsabakaları yapılıyor, konserler veriliyor. Amatör sporcuların da katıldığı etkinlikler, izleyenlere eğlenceli anlar yaşatıyor.

  • Tunceli Mazgirt'te CHP'li başkanın devraldığı belediyenin 45 milyon lira borcu var
    11:57 Tunceli Mazgirt'te CHP'li başkanın devraldığı belediyenin 45 milyon lira borcu var

    Tunceli'nin Mazgirt ilçesinde CHP'nin adayı Ümit Tayhava'nın belediye başkanlığını kazanmasıyla birlikte belediyenin 45 milyon lira borcu olduğu ortaya çıktı.

  • Bismilli Sporcular Okul Sporları Boks Müsabakalarında Başarı Elde Etti
    11:56 Bismilli Sporcular Okul Sporları Boks Müsabakalarında Başarı Elde Etti

    Diyarbakır'da düzenlenen okul sporları boks müsabakalarında Bismilli sporcular, toplamda 7 altın ve 3 gümüş madalya kazanarak ilçelerini gururlandırdı. Sporcular ve antrenörleri, kazandıkları madalyalarla birlikte Bismil Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Tekin Kaya'ya teşekkür ziyareti gerçekleştirdi. Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Tekin Kaya, sporcuları teker teker kutlayarak bu başarıların ilçedeki diğer gençlere de örnek teşkil edeceğini belirtti.

  • ZBEÜ, Sıfır Atık Politikası kapsamında en iyi performans gösteren birimlere teşekkür belgesi takdim etti
    11:55 ZBEÜ, Sıfır Atık Politikası kapsamında en iyi performans gösteren birimlere teşekkür belgesi takdim etti

    Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Sıfır Atık Politikası çerçevesinde en iyi performans gösteren akademik ve idari birimlere teşekkür belgesi verdi. Üniversite, Mart 2024 dönemi için altı farklı kategoride performans ölçümü yaparak sıfır atık ve sürdürülebilir çevre politikasına uygun adımlar atan birimleri ödüllendirdi. Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, törende birim yöneticilerine teşekkür belgesi takdim etti.


Advertisement