Başarılı Öğrencilerden Başkan Kocadon'a Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Başarılı Öğrencilerden Başkan Kocadon'a Ziyaret

Başarılı Öğrencilerden Başkan Kocadon\'a Ziyaret

TEOG'da Bodrum genelinde dereceye giren kolej öğrencileri, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'u makamında ziyaret etti.

15.07.2014 10:21  Güncelleme: 10:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı'nda (TEOG) Bodrum genelinde dereceye giren kolej öğrencileri, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'u makamında ziyaret etti.

TEOG sınavına katılan Bodrum'daki okullar arasında birinci olan Özel Merter Koleji öğrencisi Emine Bensu Arı ve sınavda dereceye girerek başarı sağlayan kolejin diğer öğrencileri, kolej müdürü ve velileriyle birlikte Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'u ziyaret ederek mutluluklarını paylaştı. Ziyarette, kolej müdürü Osman Sargı, okul ve sınavlar hakkında Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'a bilgi vererek TEOG sınavında Bodrum genelini kapsayan derecelendirmede, ilk yirmi içerisinde on iki öğrencinin olduğunu ifade etti. Sargı ayrıca yeni sınav sisteminde Türkçe, Fen, Sosyal Bilgiler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Matematik ve İngilizce derslerinden de sınav yapıldığını belirtti.

"ÖĞRETMEN, VELİ İŞBİRLİĞİ, ÖĞRENCİYE OLUMLU YANSIYOR"

Sınavda dereceye giren öğrencileri başarılarından dolayı tebrik eden Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, başarılı öğrencilerin yetişmesinde büyük pay sahibi olan öğretmen ve velileri de tebrik ederek kendilerine teşekkür etti. Başkan Kocadon ayrıca Bodrum'da bulunan bütün okulların öğretmen ve müdürleriyle öğrenci velilerine de teşekkür ederek şunları söyledi: "Bodrum'da biz şu anda, dünyanın en medeni ilçesi, ili ya da ülkesinde yer alan okullardaki seviyeyi yakalamış durumdayız. Öğrencilerimiz başarılı ve bu başarılarında veli, öğretmen ve müdürlerimizin de payı büyük. Öğretmen - veli işbirliği, öğrenciye olumlu yansıyor. Bu işbirliğinde yapılan sosyal aktiviteler sayesinde öğrenciler, boş zamanlarını kaliteli bir şekilde değerlendirebiliyor. Böylece öğrencilerimizi sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal aktivitelere yönlendirerek kötü alışkanlıklardan da uzak tutuyoruz. Böyle bir yörenin belediye başkanı olarak da hem velilere hem de öğretmenlerimize bir kez daha teşekkür etmek istiyorum"

"SİZ GENÇLER, BİZİM GELECEĞİMİZSİNİZ, ONURUMUZ VE GURURUMUZSUNUZ"

Kocadon, Bodrum'un genellikle televole kültürü ile lanse edilmeye çalışıldığını ifade ederek, "Halbuki Bodrum'un bununla hiç bir alakası yoktur. Bodrum kendi içerisinde örf ve adetiyle, düzgün ve medeni ailelerle yaşayan bir yerdir esasında. Bodrum fazlasıyla aktif yaşanan bir yer olmasına rağmen burada yozlaşmayan medeni bir halk görüyorsunuz. Bunun altında yatan en büyük neden, veli ve öğretmenlerimizin çocuklarımıza sahip çıkmasıdır. Ayrıca biz yerel yöneticilerin en önemli görevi de böyle sağlıklı nesiller yetiştirmek. Eğitim benim için çok önemli. Eğitimin yaşını kaçırırsak, telafisi olmayan sonuçlarla karşılaşabiliriz. Öğretim demiyorum çünkü ilerleyen yaşlarda, mesela yabancı dil ya da başka bir şey öğretilebilir. Ama insana saygıdan trafik kurallarına, sağlıktan medeni yaşama kadar birçok konunun eğitimini küçük yaşlarda vermek gerekir. Ziyaretime gelen başarılı öğrencilerimizi, velilerimizi, öğretmen ve idarecilerimizi kutluyorum. Siz gençler, bizim geleceğimizsiniz, onurumuz ve gururumuzsunuz. Başarılarınızın devamını diliyorum" şeklinde konuştu.

Ziyaret sonrası Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, başarılı öğrencilere kalem seti hediye etti. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başarılı Öğrencilerden Başkan Kocadon'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement