Başbakan Yıldırım'dan İşçilere Müjde: Talimat Verdim Çözeceğiz - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yıldırım'dan İşçilere Müjde: Talimat Verdim Çözeceğiz

Başbakan Yıldırım, ''Gerek taşeron işçilerimiz gerek mevsimlik işçilerimizin sorunlarını çözmek için gereken talimatları verdim, çalışmalarını yapıyorlar'' dedi.

02.03.2017 12:48  Güncelleme: 14:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Binali Yıldırım 15 Temmuz temalı kongrede konuştu. Yıldırım, "Avrupa 15 Temmuz'da dik durmadı. 15 Temmuz artık takvimdeki günlerden biri değil. Bizim için demokrasi ve şehitlerimizi anma günüdür" dedi. Sorunları olduğun dile getiren binlerce işçiye müjde de veren Başbakan Yıldırım, "Talimat verdim çalışma yapılıyor sorunlarınızı çözeceğiz" diye konuştu.

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından satır başları şöyle;

15 TEMMUZ BİZİM İÇİN DEMOKRASİ ŞEHİTLERİMİZİ ANMA GÜNÜ

15 Temmuz bizim için demokrasi şehitlerimizi anma günüdür. O alçakça planın icra edildiği üsse akın etmiş ve orada bunların hayasızlıklarına karşı göğsünü siper etmiştir. 9 şehidimiz, 84 gazimizle Kazan, kahraman olmayı o gece hak etmiştir. Onun için biz demokrasimizi daha ileriye götürmek, özgürlükleri daha da genişletmek, vesayetleri, darbeleri, tarihin derinlikleri yok etmek adına çıktığımız bu yolda ilk durağımız Kahramankazan dedik ve mitingimizi oradan başlattık. Burada vermek istediğimiz mesaj şudur: Türkiye bir daha darbelerle, bir daha vesayet heveslilerin girişimleriyle muhatap olmayacak.

MİLLETİN VERDİĞİ MÜCADELE TÜM İNSANLIĞA ÖNEMLİ MESAJDIR

16 Nisan ile birlikte artık vesayetçilerin darbe heveslilerin yok olduğu bir Türkiye olacak. Sizler iş makinalarıyla, araçlarla bu hainlerin çıkmaya çalıştığı kışlaların önünü kapadınız ve bunların kirli emellerini akamete uğrattınız. Sizler 15 Temmuz'un kahramanlarısınız, sizlerle gurur duyuyorum. Bu alçakça darbe girişiminde yaptığınız bu çalışmayla daha fazla can kaybı yaşanmamasını siz sağladınız. Sağ olun, varolun. Siz emekçiler Türkiye'de demokrasi ve özgürlüklere hiçbir gücün asla halel getiremeyeceğini yedi düvele gösterdiniz. Bu mesaj bütün darbe heveslilerine çok ağır bir derstik. Milletin verdiği bu büyük mücadele bütün dünya halklarına, bütün insanlığa önemli bir mesajdır.

CUMHURBAŞKANIMIZ MİLLETLE BİRLİKTE FETÖ'CÜLERE DARBEYİ VURDU

Halka rağmen ortaya çıkan bu karanlık yapılar diz çökmeye mahkumdur. O gece darbecilerin ilk hedefi hem Cumhurbaşkanımızı alaşağı etmek, seçilmiş hükümeti devirmek, parlamentoyu kapatmak. Şükürler olsun ki, bunu başaramadılar. Milletine ve ordusuna layık bir Cumhurbaşkanı olarak, hükümet olarak darbecilere milletimizle omuz omuza durarak karşı koyduk, darbecilere darbeyi vurduk. FETÖ'cü hainler halktan gazbettikleri uçak. Helikopter ve tankları milli iradenin merkezi Meclis'in tepesinden bombalar yağdırdılar. O gece bombalara rağmen milletvekillerimiz Meclis'ten ayrılmadılar. Bu alçaklığa karşı kahramanca direndiler.

81 İLİMİZ VE 80 MİLYON İNSANIMIZ O GECE MEYDANLARDAYDI

O karanlık gecede okunan selalarla bütünleşen kalplerimiz hep bir ve beraber olacaktır. Bundan sonra bu asil millete hiç kimse, hiçbir girişim, hiçbir alçakça girişim provokasyon bizim kardeşliğimizi bozamayacak. 15 Temmuz'un ardından demokrasi, hukuk, istiklal, özgürlük için hükümet, muhalefet olarak bir olduk, beraber olduk. Yenikapı ruhunu yaşattık. Bütün siyasi partilerin genel başkanları, Cumhurbaşkanımız, Meclis başkanımız da aynı yerde saf tuttu. O gecede görsel ve yazılı basınımız da darbeye karşı çok ama çok önemli bir sınav verdi. 81 ilimiz, 80 milyon vatandaşımız o gece ayaktaydı. 27 gün boyunca bütün illerimizin meydanlarında vatandaşlarımız demokrasi nöbeti tuttu.

BİZ O GECE BİR OLDUK, DİRİ OLDUK, İRİ OLDUK TÜRKİYE OLDUK

Dünyanın dört bir yanından dost ülkeler desteklerini bize iletti. Acılarımızı paylaştılar. Bütün dostlarımıza bu vesile ile bir kez daha teşekkür ediyorum. Türkiye otoriterleşiyor diyenlere bu tabloyu iyi okumalarını öneriyorum. Milletin oylarıyla işbaşına gelen Cumhurbaşkanı'nı alaşağı etmek isteyenler, insafsızca eleştirenler verilen bu mesajı, bu kardeşlik ruhunu iyi değerlendirmelidirler. Bugün bu ülkede demokrasimiz ayaktaysa, Cumhurbaşkanımız, Hükümetimiz ve onun liderliğinde kahramanca direnen milletimizin sayesindedir. Biz o gece Hünkar Hacı Bektaş Veli'nin dediği gibi: Bir olduk, iri olduk, diri olduk, birlikte Türkiye olduk.

16 NİSAN'DA İNŞALLAH BİR BÜYÜK DEĞİŞİME İMZA ATACAĞIZ

O gece hainler kaybetti millet kazandı. Kurşun atan alçaklar kaybetti, demokrasi kazandı. Hep birlikte başardık. Tarihe geçen demokrasi destanı yazdık. Şimdi Allah'a şükür çok daha güçlüyüz. İnşallah 16 Nisan'da yine milletimizin evet oylarıyla büyük bir değişime imza atacağız.

BİR ÜLKENİN DEMOKRASİ KALİTESİ STK'LARLA ÖLÇÜLÜR

Bir ülkenin demokrasi kalitesi STK'lılarla doğru orantılıdır. STK'ların rolü büyüktür. İşverenle emek arasındaki dengeyi sizlerin adalet eksenli mücadeleniz sağlar. Sizler dünyanın en önemli örgütlerinden birisiniz. Çünkü gücünüzü emekten, alınterinden, akıl terinden alıyorsunuz. Onun için verdiğiniz mücadele kutsaldır. Türkiye'de ormancılığı gelişterme yolunda büyük bir gayret gösteriyor, önemli hedefleri gerçekleştiriyorsunuz.

İŞÇİLERE MÜJDE VERDİ

Beni sessizce dinleyin. Siz görevinizi yaptınız derdinizi anlattınız.Geçici orman işçilerin sorunlarının çözümü konusunda taleplerinizi sağır sultan bile duydu. Sorununuzu en açık bir şekilde, en yüksek perdeden burada ilettiniz. Siz görevinizi yaptınız. Şimdi, bize düşen sizin sorunlarınızı torunlara havale etmek değil, çözmek. Türkiye'de mevsimlik işçi, geçici işçi, taşeron işçisi vb. kamuda var olan önemli bir sorunumuz var. Sorunları çözerken asla popülizm yapmadık. Ümit verip, arkasını getirmek bizim en büyük hassasiyetimizdir. Bu konuyu biliyoruz, bunun çözümünün kolay olmadığını biliyoruz. Bunun bir şekilde çözülmesi gerektiğini biliyoruz. Herkesi mutlu edecek bir çözümü üretmek konusunda, bütün bu sorunları çözmek için gereken talimatları verdim, çalışmalar yapılıyor. İnşallah uygun bir çözüm mutlaka bulunacak. Biz hiçbir konuyu bugüne kadar çözümsüz bırakmadık, bundan sonra da bırakmayız.

Başbakan Yıldırım\'dan İşçilere Müjde: Talimat Verdim Çözeceğiz

Son Dakika Güncel Başbakan Yıldırım'dan İşçilere Müjde: Talimat Verdim Çözeceğiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement