"Başbakan Bile Kürtçe Konuşuyor, Siz Kürtçe Müzik Yapmıyorsunuz" - Son Dakika
Güncel

"Başbakan Bile Kürtçe Konuşuyor, Siz Kürtçe Müzik Yapmıyorsunuz"

"Başbakan Bile Kürtçe Konuşuyor, Siz Kürtçe Müzik Yapmıyorsunuz"

17 Aralık 2010'da halk müziği şarkıcısı Sarp Öztürk'ün çalıştığı barda öldürüldüğü cinayetle ilgili yürütülen soruşturmanın ardından iddianame hazırlandı.

13.04.2011 11:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

17 Aralık 2010'da halk müziği şarkıcısı Sarp Öztürk'ün çalıştığı barda öldürüldüğü cinayetle ilgili yürütülen soruşturmanın ardından iddianame hazırlandı. Savcı İbrahim Taner Özkeser'in hazırladığı iddianame, Mersin 3'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi, İddianamede, halen firarda bulunan olayın bir numaralı şüphelisi M.B tutuklu suç ortağı Ş.P. hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Cinayet sonrası şüpheli M.B'ı sakladıkları öne sürülen tutuksuz sanıklar katil zanlısının kardeşi M.B ile H.Ö ve B.A. hakkında ise "Suçluyu Kayırma" suçundan 6 ay ile 5 yıl arasında hapis cezası ile yargılanmaları da talep edildi.

'BENDE KÜRDÜM'

Hazırlanan iddianamede şüpheliler M.B.ve Ş.P'ın saat 23. 00 sıralarında bara geldikleri, bir süre sonra garson İ.B. aracılığıyla Kürtçe şarkı istedikleri belirtilerek, olay şöyle anlatıldı:

"Garsonun konsept gereği Kürtçe müzik çalamayacaklarını söylemesi üzerine aralarında tartışma çıktı. İşletmeci D.T., bunu fark edip şüphelilerin masasına oturarak, 'Sorun nedir?' diye sordu. Bu sırada şüpheli Ş.P.'ın kendisine, 'Neden Kürtçe müzik çalmıyorsun?' dediğinde D.T.nün 'Konseptimizde yoktur, ben de Kürdüm. Ama burada Kürtçe müzik çalmıyoruz, burası bizim ekmek kapımız' dediği, bunun üzerine şüpheli M.B.'ın kendisine, 'Sen Kürt'lerin yüz karasısın' dediği bu nedenle aralarında tartışma çıktığı anlaşıldı. Bu tartışmanın devamında Ş.P., D.T.'ye 'Sen bu memlekette fazla yaşamazsın, seni öldürürler' derken, D.T., 'Ben buradayım, kim öldürecekse gelsin' dedi, garsonların araya girmesiyle olay çıkması önlendi. Bu tartışmadan yaklaşık 5-10 dakika sonra şüpheliler yeniden bara geldiler. İşletmeci D.T., olay çıkmaması için, şüphelilerle birlikte bar dışına çıktığında, kendisine 'Bu memlekette Başbakan bile Kürtçe konuşuyor, siz burada Kürtçe müzik yapmıyorsunuz' diye bağıran zanlılarla yeniden tartışma çıktı. Şüpheliler, Tümüklü'ye küfür edip, 'Sen bu kafa ile fazla yaşamazsın' diye bir kez daha tehdit edip, ayrıldı. Zanlılar, gece saat 01. 30 sıralarında barın kapanışına yakın yeniden gelip, işyerine kurşun yağdırdı. Olayda sarkıcı Sarp Öztürk öldü, gitarist Göktay Okçu ile garsonlardan Ramazan Koç yaralandı. "

ALBÜM HAZIRLIĞINDAYDI

Kürtçe şarkı seslendirmediği iddiasıyla çıkan tartışmanın ardından öldürülen Sarp Öztürk'ün Facebook sayfasında binlerce kişilik hayran grubu oluşmuştu. Kişisel sayfasında Neşet Ertaş, Cem Karaca, Onur Akın, Latif Doğan, Haluk Levent, Kıvırcık Ali, Güler Duman gibi bir çok ünlü sanatçı ile birlikte çektirdiği fotoğrafları bulunan Sarp Öztürk'ün, albüm hazırlığı yaparken cinayete kurban gitmişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Başbakan Bile Kürtçe Konuşuyor, Siz Kürtçe Müzik Yapmıyorsunuz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement