Kara Harekatının Başladığı Gülbaba, Böyle Görüntülendi - Son Dakika
Güncel

Kara Harekatının Başladığı Gülbaba, Böyle Görüntülendi

Başbakan Binali Yıldırım'ın "Kara harekatının başladığı nokta" dediği Kiliste'ki Gülbaba bölgesi böyle görüntülendi.

21.01.2018 14:08  Güncelleme: 15:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul'da medya temsilcileri ile bir araya geldi. Zeytin Dalı Harekatı'yla ilgili konuşan Yıldırım, 11:05'te Gülbaba mevkiinden kara harekatının başladığını açıkladı.

KARA UNSURLARI GÖRÜNTÜLENDİ

Kilis'in sınır bölgesinde yer alan Gülbaba bölgesi görüntülendi. Görüntülerde TSK'nın kara unsurlarının sevkiyatı yer alıyor.

BÖLGEYE GİRİŞLER YASAKLANDI

Harekatın başladığı karakol çevresinde onlarca tank, fırtın obüs, top ve zırhlı araçlar hazır bekliyor. Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı ve harekatın başladığı Gülbaba Hudut Taburu'na ait Çalkaya Sınır Karakolu, İHA tarafından görüntülendi. Karakol ve çevresi Özel Güvenlik Bölgesi ilan edilince basın mensuplarınını girişi de yasaklandı. Karakolun girişinde ve çevresinde onlarca tank, fırtına obüsler, toplar ve zırhlı araçlar Afrin'e geçiş için beklerken, bekleyen araçlara mühimmat ve ikmal yapılıyor

"ÖSO EŞLİK EDİYOR"

Başbakan Binali Yıldırım, "Harekat çok seri şekilde yapılacaktır. Medyayı kontrollü şekilde sınır ötesine götüreceğiz. Afrin'deki teröristlere yapılacak her destek bu operasyonun hedefi olur" dedi. Özgür Suriye Ordusunun Fırat Kalkanı Harekatı'nda önemli görevler yaptığını hatırlatan Başbakan, "Şimdi de gönüllü olarak bu birliklerden gelenler de kendi ülkelerini korumada gayret gösteriyorlar" diye konuştu. Yıldırım, Özgür Suriye Ordusunun Türk askerinin kontrolünde harekata iştirak ettiğini kaydetti.

Kara Harekatının Başladığı Gülbaba, Böyle Görüntülendi
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kara Harekatının Başladığı Gülbaba, Böyle Görüntülendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement