Başbakan Davutoğlu, Alevi Kültür Dernekleri Temsilcileri ile Biraraya Geldi - Son Dakika
Politika

Başbakan Davutoğlu, Alevi Kültür Dernekleri Temsilcileri ile Biraraya Geldi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Alevi Kültür Dernekleri temsilcileri ile biraraya geldi.

12.01.2016 15:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Alevi Kültür Dernekleri temsilcileri ile biraraya geldi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çankaya Köşkü'nde Alevi Kültür Dernekleri temsilcileri ile biraraya geldi. Toplantıya, Alevi Dedesi Hüseyin Dedekargınoğlu, Alevi Dedesi Hasan Kılavuz, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Sekreteri Sadık Özsoy, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkan Yardımcısı Ali Başak, Alevi Kültür Dernekleri Genel Sekreteri Ali Arıkan, Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Sekreteri Fadime Türkyılmaz, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez, Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri Genel Başkanı Gani Kaplan, Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir ve Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Baki Düzgün katıldı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ ve Başbakanlık Başmüşavirleri Hatem Ete ve Başbakan Başdanışmanı Necdet Subaşı katıldı.

64. HÜKÜMET EYLEM PLANI'NDA ALEVİLERİ İLGİLENDİREN ÖNEMLİ MADDELER BULUNUYORDU

64. Hükümet Eylem Planı'nda Aleviler'i de ilgilendiren önemli maddeler bulunuyor. Buna göre, cemevlerinin bedava elektrik ve su kullanabilmesi için imar ve belediye kanunlarında değişiklik yapılacak. Alevi dedelerine maaş sağlanması da gündemde olan başka bir konuydu. Cemevlerinin statüsü için de çalışmaların yapıldığı biliniyor. Geleneksel irfan merkezleri ve cemeveleri diye bir sistem getirilecek. İsteyen cemevi isteyen ocak diyebilecek.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Alevi temsilcileri ile ilk buluşması Başbakanlık Resmi Konutu'nda olmuştu. Davutoğlu, burada Alevi temsilcileriyle yaklaşık 6 saat süren bir toplantı gerçekleştirmişti. Davutoğlu, 22 Mart 2015'te ise Alevi kanaat önderleriyle Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde biraraya gelmişti. Davutoğlu'nun Alevi kanaat önderleriyle yaptığı bir başka toplantı ise, 22 Ağustos 2015'teydi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Başbakan Davutoğlu, Alevi Kültür Dernekleri Temsilcileri ile Biraraya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement