Başbakan Davutoğlu; 'Bizde Hasan Tahsin Bilinci Var, Hiç Eğilmedik' (2) - Son Dakika
Güncel

Başbakan Davutoğlu; 'Bizde Hasan Tahsin Bilinci Var, Hiç Eğilmedik' (2)

Başbakan Davutoğlu; \'Bizde Hasan Tahsin Bilinci Var, Hiç Eğilmedik\' (2)

Başbakan'dan İZMİR'DE GECE MİTİNGİ Başbakan Ahmet Davutoğlu, kent merkezindeki mitingini Buca'da yaptı.

23.10.2015 21:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan'dan İZMİR'DE GECE MİTİNGİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, kent merkezindeki mitingini Buca'da yaptı. Miting alanı olarak belirlenen pazar yerinin etrafındaki sokaklar demir bariyerle kapatıldı. 15 bin kişilik pazar yeri alanı demir bariyerlerle diklemesine ikiye bölündü. Kadınlar alana sağ taraftan erkekler sol taraftan alındı. Güvenlik önlemlerinin alındığı mitinge katılanlar iki noktada arandı. Hem üst araması hem de çanta araması yapıldı. Havanın sağanak yağmurlu olması nedeniyle şeffaf naylon yağmurluk dağıtıldı. Pazar yerine Başbakan Davutoğlu'nun birinci ve ikinci bölge milletvekili adaylarıyla çekildiği fotoğraf brandaya bastırılıp, iki vincin ucuna asıldı. Platformun iki yanına led ekranlar kondu. Hava karardığı için aydınlatma spot lambalarla sağlandı. Başbakan Davutoğlu'nun konuşma yaptığı platform üç spot ışıkla aydınlatıldı. Alan kırmızı beyaz balonlar ve parti bayraklarıyla süslendi. Alanı çevreleyen evlerin balkonlarına üzerinde, 'Sayın Başbakanım, çeyiz hesabım hazır düğünüme beklerim', 'Dik dur eğilme Buca seninle', 'Yerli, milli Buca'da sonuç belli' pankartları açıldı. Miting 3 yayın kamerası, 3 emniyet kamerası ile alanın tamamına görecek yüksek yerlerden kayıt altına alındı. Mitinge katılanlara parti bayrakları ve Türk bayrakları dağıtıldı. Miting başlamadan önce Türk bayrağının yere atılmaması konusunda uyarı yapıldı. Davutoğlu eşi Sare Davutoğlu ile çıktığı platformda partilileri selamlarken, 'Bilge adam' şarkısı çalındı. Sunucu, 'Cep telefonlarınızın ışıklarını görmek istiyoruz' deyince alanda renkli görüntüler oluştu.

NE GÜZELSİNİZ?

Başbakan Ahmet Davutoğlu, konuşmasına şu sözlerle başladı: "Ufuk şehrimiz İzmir'in yiğit insanları. Bu akşam bu güzel tablo karşısında sizleri hasretle selamlıyorum. Ne güzelsiniz. Yağmur yağıyor siz terk etmiyorsunuz akşam karanlık basıyor 'biz buradayız' diyorsunuz. Ege sahillerinin kalbi İzmir. Bu kentin tüm insanlarını gençlerini kadınlarını çocuklarını yaşlılarını tüm İzmirliler'i gönülden selamlıyorum. Düşman çizmesine geçit vermeyen şehirdir. Bu mukaddes ülkenin bize yeniden vatan oluşunda İzmir'in hissesi büyüktür. İstikbalimiz Hasan Tahsin'in çocuklarında. Mustafa Kemal genç cumhuriyetin kalkınma hamlesini iktisat kongresi ile İzmir'de başlatmıştı. Akdeniz'i bir Türk gölü haline getiren Osmanlı levendlerine selam olsun. Akdeniz'in her bir köşesine selam olsun. Vatan işgal tehlikesi altına düştüğünde düşünmeden ilk kurşun sıkan Hasan Tahsin'e selam olsun. Efeleri zeybekleriyle ayağa kalkan Çakıcı Efelere selam olsun. İzmir dünya şehridir. Hem Akdeniz hem ege sahillerindeki güzelliklere aşina olan rüya şehirdir. 1 Kasım'da bu gür sesimizi İzmir'den Buca'dan yükseltiyor muyuz? İzmir hem Mustafa Kemal'i hem Adnan Menderes'i bağrına basmıştır. İzmir hem demokrasiyi hem cumhuriyeti kucaklamıştır. 30 Ekim'i tatil ilan ettik hayırlısı olsun. Cumhuriyet bayramı ile 1 Kasım demokrasi bayramı ile taçlandıracak mıyız? AK Parti kadrolarını tek başına iş başına diyerek destekleyecek miyiz?"

BİZ BU MEYDANLARI TERÖRİSTLERE BIRAKMAYIZ

Davutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:  "Bizden başka meydanları dolduran var mı, mertçe meydanlara çıkan var mı? 'Biz bu meydanları teröristlere bırakmayız' diyerek meydanları dolduran var mı? Hepsi kenara çekildiler. Kimsenin olmadığı yerde Ak Parti Türkiye'nin her yerinde olacak. İzmir'i dört başı mağrur küresel bir kent yapacağız. Vanlılar'dan selam var. Orada da bu al bayraklar dalgalanıyordu. Bütün Van Meydanı İstiklal Marşı ile inledi. Ne olursa olsun kim ne yaparsa yapsın hedeflerimizi ideallerimizi istikametimizi asla yitirmeyeceğiz. Her bir canımızı muhabbetle seviyoruz. Bugün muharrem'in 10'u. Kerbela şehitlerini andığımız gün. Hazreti peygamberin torunu Hazreti Hüseyin'i rahmetle anıyoruz."

ZALİMİN YANINDAYIZ GAFINI DÜZELTTİ

Başbakan Davutoğlu, dün akşam konuşmasında 'Zalimlerin yanındayız' gafını bugün Buca mitinginde şu sözlerle düzeltti:  "Dünyanın her yerinde zalimlere karşı dimdik ayaktayız, ayakta olacağız. Nerede bir zalim varsa o zalimin baskı altında tuttuğu mazlum varsa mazlumların yanında zalimlerin karşısında olduk olacağız. Bugün Van depreminin yıldönümü. 1999 yılında deprem olduğunda Ankara'daki devlet bölgeye ulaşamamış yaraları saramamıştı. Biz Ak Parti iktidarında Van'da deprem olduktan sonra bir gün içinde yeni bir Van inşa ettik. 17 bin 843 konut yaptık. Bu ne güzel aşk? Sizinle yol yürümek ne güzel bir his? Türkiye her geçen gün büyüyor güçleniyor. Çok büyük atılımlar hamleler yaptık. Durmak yorulmak nedir bilmiyoruz. Diğerleri yan gelip yatarken biz 25 saat çalışıyoruz. Bu başardıklarımızla yetinemeyiz. Çalışmaya devam edeceğiz. Bizde yavaşlamak durmak hiç yoktur. 1 Kasım'a kadar koşacak mıyız? Aşkla sandıkları dolduracak mıyız? Sandıkları sadece oylarınızla değil yüreklerinizden gelen muhabbetle dolduracak mıyız? Bizim zenginliğimiz insanlarımız vatandaşlarımız. Bu ülkenin en değerli hazinesi genç ve dinamik nüfusumuz. Biz insan zenginliğimize sahip çıkmak birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek zorundayız. Her zaman insanımızın yanındayız. 13 yıldır 78 milyon insanımızın her biri için hizmet ürettik üretmeye devam ediyoruz. Ak Parti hep hizmetinizde oldu. Koalisyonlarla çok zaman kaybettik. İstikrarsızlık günlere dönmemek için hepimiz çok çalışacağız."

Başbakan Davutoğlu, seçim vaatlerini şu sözlerle açıkladı:  "Türkiye her geçen gün büyüyor. Yeni ihtiyaçlar çıkıyor yeni çareler projeler geliştirmek gerekiyor. Seçim beyannamemizi masa başında hazırlamadık. Her vatandaşın derdini dinledik beklentisini ihtiyacını dikkate aldık. Reform üzerine reform yapacağız. Özgürlükçü katılımcı demokrasiyi esas alan yeni bir anayasa yapacağız. Seçim barajını temsilde adaleti gözden geçireceğiz. Belediye imar kanunu ve elektrik piyasası kanununda değişiklik yapacağız. İlçe belediyelerin kaynaklarını artıracağız. 1 Kasım ikinci hamle döneminin başlangıcı olacak. Ak Parti yeni ufuklarda sizlerle yürüme konusunda desteklemeye hazır mısınız? Mesele memleket meselesi. Bırakın onlar köşelerinde otursun bize oturmak yakışır mı? Hasan Tahsin, Mustafa Kemal Atatürk, Adnan Menderes oturdu mu? Anneler babalar yeni doğan bebeğinize devlet el uzatmaya başlıyor. Hemen doğum hediyesini veriyoruz. İlk çocuğa 300 ikinciye 400 üçüncüye 600 lira hediyesini veriyoruz. Çocuk doğduğu anda devletin müşfik eliyle karşılaşıyor. Belediyelere kreş açma izni. Anneler yarı zamanlı çalışıp tam zamanlı ücret alacak. Kadınlarımız isterlerle kısmi çalışacaklar mesleklerini de çocuklarını da terk etmeyecekler. Anneler bizimle gurur duyuyorsa biz annelerin ayaklarının altını öperiz. Çocuklar büyüyüp okul yaşına geldiğinde devlet yine şefkatini gösterecek."

'KATİL DEVLET' DEDİLER

Ankara'daki terör saldırısının ardından başlayan tartışmaları değerlendiren Başbakan Davutoğlu, "Ankara Garı'ndaki katliamdan sonra birisi çıktı. Eşbaşkan dedikleri, 'devlet katil' demeye cüret etti ya sonra Kılıçdaroğlu da gitti bunlarla konuştu. İşte biz onların 'katil' diye adlandırdığı devleti, en derin şefkatle yaklaşan devleti kuruyoruz. Biz devleti milletle buluşturduk devlete sahip çıktık. Çocuk okula gittiği zaman bedava kitabı devlet veriyor. Devlet ana devlet baba veriyor. Onlar yollara mayın döşer biz ise uzaya uydu fırlatırız hızlı internet için. KKTC bayrağı gördüm burada. Yavru vatana dünyada ilk kez gerçekleşene proje ile su getiriyoruz. İşte cumhuriyete sahip çıkmak, milliyetçilik bu cumhuriyetçilik lafla olmaz hizmetle izzetle olur" dedi.

HOCANIZ BURADA

Başbakan Davutoğlu seçim vaatlerini öğrencilere yönelik olarak şöyle sürdürdü: "Üniversiteye geçiş sınavlarını tek bir sınavla değil birkaç sınavla yapacağız. Bu çocuklar bir makine robot değil bunlar Anadolu'nun yiğit çocukları efeler bunlar. İnsani meziyetlerini geliştirmek için sporla kültürle iç içe olmalarını sağlayacağız. Kütüphanelerde ve müzelerde dersler yapacağız. Müze için kartlar vereceğiz. Genç bir adam olduklarında talep eden her gence bütün öğrencilere yurt imkanı sağlayacağız. Yarı zamanlı çalışmak isteyenin bursu devam edecek. Gençler yurtdışı seyahatlerinizde pasaport harcı sizden alınmayacak. THY yurtdışında yüzde 25, yurtiçinde yüzde 20 indirim. Hocanız burada bize ne gerekiyorsa öğrencilere ne gerekiyorsa boynumun borcu hepsini yapacağız. Her bir öğrencim benim için evlat gibidir. Öğretim hayatımda öğrencilerimle çocuklarımı bir an ayırmadım. Ücretsiz internet dışında gencimiz üniversiteye bitirip iş sahibi olmaya yöneldiği zaman iki yıl süreyle genel sağlık sigortası giderlerinizi biz ödeyeceğiz. İşin en kaymak tarafında geldik. Dünyada ilk kez uygulanan bir model. Okul bittikten sonra iş ve çalışma hayatı başlayacak. İş kuracağım ama sermayem yok. Hiç merak etme sermayen yoksa arkanda kapı gibi Türkiye Cumhuriyeti devleti var. Bir milletin devletinden büyük sermayesi olur mu? Annenin babanın imkanı yoksa işte devlet baba, devlet ana. 50 bin lira karşılıksız geri ödemesiz can suyu sermayesi. Bana daha fazlası lazım. 100 bin TL faizsiz kredi veriyoruz. Ben sermaye artıracağım vergi ödemek istemiyoruz. Üç yıl vergi muafiyeti var. Eğer bir gencimiz çiftçi ise ona diyeceğiz ki sen köyünü terk etme 30 bin lira sana karşılıksız ilk sermaye. Çiftliğini kur toprağını bereketlendir. Hasan Tahsin eğildi mi? Düşmanın karşısında biz eğilir miyiz? Bu bayrağın onurla dalgalanacağı yeni ve büyük Türkiye'yi kuracağız. İş bulundu eş bulmaya evlenmeye gelince annen baban ya da sen bir çeyiz hesabı açtırmışsan biriktirdiğin paranın yüzde 20'sini biz veriyoruz. İlk kez ev almak için para mı biriktiriyorsunuz. Peşinatınızın yüzde 15'ini biz karşılıyoruz. Asgari ücret bin 300 lira olacak. Taşeron uygulamasını yeniden düzenleyip kadro vereceğiz. TOKİ, asgari ücretlilere emeklilere uygun şartlarda ev imkanı sağlayacağız. Ayda 240 lirayla tüm vatandaşlarımızı ev sahibi yapacağız inşallah. Memurun işçinin gelirini enflasyonu ezdirmedik ezdirmeyeceğiz. Gübrede, yemde KDV almayacağız. Kırsal destekleri artıracağız. Lisanslı depoculukta kira desteği vereceğiz. Sera elektriğini ucuzlatıyoruz. Orman köylülerimizi ihya edeceğiz. Onlar konuşur, vaat eder Ak Parti yapar. Emeklilerimize yılda bin 200 lira ek gelir vereceğiz dedik Temmuz ayında ödemeye başladık. Emeklilerimize bin 200 lira daha ek gelir veriyoruz. Ak söz veriyoruz, hak söz veriyoruz."

DİĞERLERİ MEYDANDA YOK

Davutoğlu, muhalefete yönelik eleştirilerini şöyle sürdürdü:  "Diğerleri meydanlara yok. Çünkü onların iktidar olma ümitler yok. İktidar olma ümidini taşıyan tek parti Ak Parti Türkiye'de meydanı teröriste bırakmayan tek parti Ak Parti. Biz öyle bir Türkiye ve öyle bir yeni Türkiye kuracağız ki vatandaşları değil namerde merde dahi muhtaç olmayacak. Hasta ihtiyaç sahibi engelli olursan devleti her zaman yanında bulacaksın. (Gençlerin tezahüratı üzerine) Gençler söz veriyorum mitingin sonunda selfie çektireceğiz. Bu vaatlerden memnun musunuz? Biz bu vaatleri yapar mıyız? Biz sözümüzün eri miyiz? Hiç merak etmeyin Türkiye'nin tüm kazanımlarını koruyacağız. İlk günkü aşkla haydi bismillah diyoruz. Bizimle bu yolda yürümeye var mısınız? Hükümet kurabilmek için elimizden geleni yaptık. 7 Haziran'da milletin verdiği uzlaşın mesajını saygıyla karşıladık. Samimiyetle iyi niyetle tüm partilerin kapısını çaldık. Bizim gösterdiğimiz hassasiyeti onlar göstermedi. Bahçeli seçim sonuçları açıklanır açıklanmaz kapıları kapattı, kepenkleri indirdi. Yuhalamayın. MHP'li kardeşlerim onun notunu verir. 'Hayır' diyenlerden millete hayır olur mu? Siyaset düğümleri çözme sanatıdır. Biz bu düğümleri çözmek için geldik. Milletin verdiği sorumluluktan kaçılmaz. Bahçeli Bu fikirde değil. Gel seçim hükümeti kuralım, 'hayır'. Biz dağlarda teröristlere mücadele eden Mehmetçiğimizle çabalarken Bahçeli köşede oturmayı tercih etti. Kılıçdaroğlu'nun hali ise bir başka hikaye. Kılıçdaroğlu ise blok siyaseti yaptı. Ak Parti'yi dışlamak istediler. Biz yüzde 60'lık blokları çökertir miyiz? Cumhurbaşkanlığı seçiminde blok adayla çıktılar. Milletin destek verdiğini onlar engelleyebilir mi? 13 yıllık başarı hikayesini yok saydırmayız kusura bakmayın. Nice 13 yıllara devam edeceğiz."

ERGEN SİYASETİ

Davutoğlu, şöyle konuştu: "Ak Parti ile diğerlerinin arasındaki fark ortaya çıktı. Üç ay ülkeyi seçime götürmek için kurulan seçim hükümeti ile bile sorumluluktan kaçan zavallılar grubu. Sadece görevden değil meydanlardan da kaçıyorlar. Bu meydanlar milletin meydanları, demokrasi meydanları. Şanlıurfa'da da Trabzon'da da Samsun'da da, Mersin'de de. Türkiye'nin bütünü kucaklayan tek parti Ak Parti. Görevden kaçanlara 'hayır' diye tutturanlara meydanları bırakmayız. Kılıçdaroğlu, Bahçeli, 'hükümet hakkında ben neler biliyorum ama söylemem' diyorlar. Bunun adı ergen siyaseti, çamur at izi kalsın siyaseti. Er meydanından Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'ye söylüyorum: Ne biliyorsanız açıklayın. Bildiğini açıklamayan namerttir. Biz utanacak hiçbir şey söylemeyiz. Kursağımızda tek lokma haram yoktur. Zihnimizde millete aykırı fikir yoktur, olmamıştır olmayacaktır. Ne çekinecek bir şeyimiz var. Bu yaptıklarının siyasi ahlaka, devlet adamlığına sığan tarafı yok. Ana muhalefet lideri olarak sandık ki karşımızda sorumluluk sahibi bir devlet adamı var. Bundan sonra oturursak ya bir şahitle konuşacağız ya da devletin mahrem bilgilerini ona karşı da koruyacağız. Yabancı istihbarat örgütleri paralel çetelerin iftiralarını dillendiriyorlar. 'Oslo'da şu görüşülmüş', hepsini açıklayın. Bir tek sözden cümleden dahi çekinmeyiz. Biz milletin önünde ak alınla ak zihinle ak yürekle çıktık. Sizler karanlık piyonların oyuncağı oldunuz. Bütün bu kışkırtmalara gelmeyeceğiz. 1 Kasım'da akla karayı ortaya çıkaracak olan milletimize sığınacağız. Bu seçimin kazanın Türkiye olacak. Bu ülke için elini taşın altına koyamayan yüreksizler kaybedecek."

İZMİR'E NE İSTERSENİZ HEPSİNİ YAPACAĞIZ

Başbakan Davutoğlu, İzmir'e yönelik yatırım vaatlerini şöyle açıkladı: "EGEGEP ile 2019 yılı sonuna kadar 25 milyar liralık 4 bin 547 proje kazandıracağız. Çiftinin yüzü gülecek. Yılda 4 milyar Türk lirası gelir artışı sağlayacağız. Zorluklara engellemelere yerel yönetimlerin birtakım başarısızlıklarına rağmen 30 milyar lira yatırım yaptık. Üç OSB 46 arıtma tesisi 75 taşkın koruma, 42 baraj gölet ve sulama tesisi yaptık. Kılıçdaroğlu yerel yönetimlerde görev yapan CHP'liler bu rakamları arka arkaya telaffuz bile edemezler 276 kilometre bölünmüş yol 37 köprü ve viyadük yaptık. 3'ncü OSB'yi Aliağa'da kuruyoruz. İzmir'i denizden karaya havayolundan raylı sisteme kadar kavşak merkezi yapacağız. İzmir - İstanbul otoyolu ile 3.5 saate düşecek. CHP ve MHP'nin böyle bir derdi var mı? Onların tek derdi Ak Parti'yi iktidardan indirmek. Siz bu iktidarı verirseniz onlar bunu alabilir mi? Tek başına iş başına diyecek misiniz? İşte duymak istediğimiz ses bu. İzmir - Ankara Otoyolu ve hızlı trenini de yapacağız. İzmir uçan kuşun bile selam vermek zorunda olduğu kavşak şehir olacak. İzmir'e kendilerinin kalesi sananlar bundan ders alsın. İzmir demokrasinin, cumhuriyetin kalesidir. İzmir 1 Kasım'da Ak Parti'nin kalesi olacak inşallah. Kuzey Ege Çandarlı Limanı'nı yapıyoruz. Daha ne istersiniz? İzmir'e ne isterseniz hepsini yapacağız. İzmir'e başbakanlık ofisi açtık. İstanbul ve Ankara'dan sonra İzmir'de başbakanlık ofisi var. Ben de gönlümle kalbimle çalışma ofisimle İzmirli'yim artık. İzmir'de girilmedik sokak bırakmayın. Ev ev kapı kapı dolaşın. Bu kaos tüccarlarının gerçek yüzlerini anlatın. Oyunları boşa çıkarmaya var mısınız? Oyum namusumdur bilinciyle iradenize ipotek koymak isteyenlere karşı 1 Kasım'da en güzel haberi İzmir'den vermeye hazır mısınız?"

MİTİNG SELFİESİ

Başbakan Davutoğlu konuşmasını tamamlayınca boynunda Bucaspor atkısıyla miting alanının değişik noktalarından çubuğun ucuna takılı cep telefonuyla selfie çekti. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Büyük Birlik Partisi ve Alperen Ocakları'ndan bin kişiyi temsilen 6 kişiye Ak Parti rozeti taktı. Başbakan'a, 35 numaralı Bucaspor forması hediye edildi. Başbakan, ilk oynayacağı maçta bu formayı giyeceğini söyledi. İzmir milletvekili adaylarıyla poz verdi, partilileri selamladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başbakan Davutoğlu; 'Bizde Hasan Tahsin Bilinci Var, Hiç Eğilmedik' (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement