Başbakan Davutoğlu: "İç Güvenlik Paketi'ni Engellemeye Kalkarlarsa Onların Hepsine Bonzai... - Son Dakika
Politika

Başbakan Davutoğlu: "İç Güvenlik Paketi'ni Engellemeye Kalkarlarsa Onların Hepsine Bonzai...

Başbakan Davutoğlu: "İç Güvenlik Paketi\'ni Engellemeye Kalkarlarsa Onların Hepsine Bonzai...

Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi eleştirerek, “İç Güvenlik Paketi’ni engellemeye kalkarlarsa onların hepsine bonzai taraftarları diyeceğiz.

14.02.2015 16:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi eleştirerek, "İç Güvenlik Paketi'ni engellemeye kalkarlarsa onların hepsine bonzai taraftarları diyeceğiz. Bonzai Bahçeli, bonzai Kılıçdaroğlu, molotof Bahçeli, molotof Kılıçdaroğlu. Unvanları bu olacak" dedi.

Partisinin Ordu İl Kongresi'ne katılmak üzere geldiği Ordu'da partililere seslenen Davutoğlu, İç Güvenlik Paketi'ni eleştiren, gençliği direnmeye çağıran CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'molotof' ile ilgili açıklamalarını hatırlatarak, "Kılıçdaroğlu'nun kafasındaki plan Türkiye'yi seçimden önce kaosa götürmek. Biz o planlara ne boyun eğeriz ne de fırsat veririz. Onun için çağrımı bir kez daha yapıyorum Kılıçdaroğlu kendine güveniyorsan, halkı sokağa çağırma, halkı bizim gibi sandığa çağır" diye konuştu.

Her iki parti liderinin İç Güvenlik Paketi'ni engellemeye çalışmaları halinde onlara unvan vereceklerini belirten Davutoğlu, "Meclis'te bu yasayı engellemeye kalkarlarsa onların hepsine bonzai taraftarları diyeceğiz. Bonzai Bahçeli, bonzai Kılıçdaroğlu, molotof Bahçeli, molotof Kılıçdaroğlu. Unvanları bu olacak. Neyi savunduklarını bilsinler" şeklinde konuştu.

"ALLAH BİR DAHA BU ÜLKEYE BİRKAÇ MİLYON DOLAR İÇİN BORÇ İSTEME ZİLLETİNİ YAŞATAN BAŞBAKAN GETİRMESİN"

Dünyanın gıpta ile takip ettiği ekonomik kalkınma hamlesi içerisinde olduklarını, büyük işlere imza attıkları gibi azla yetinmediklerini belirten Başbakan Davutoğlu, "Artık Türkiye 2001'in borç isteyen Türkiye'si değil. 2001'in aksine dünya da gayri safi milli hasılasına oranla en fazla yardım yapan ülke, mazlumlara en çok yardım eden ülke. Borç isteyen ülkeden borç veren ülkeye geçiş AK Parti hükümetleri ve AK Parti kadroları ile mümkün oldu. Allah devlete ve millete zeval vermesin. Bu milletin başına bir daha yabancı kuruluşlardan birkaç milyon dolar borç istemek zilletini yaşayan Başbakanlar getirmesin. Bizim gayretimiz bu yönde ve dünyanın öncü ülkelerinin arasına girmektir ve bizim gayretimiz devam edecektir" ifadelerini kullandı.

"ZULME KARŞI KARADENİZ DALGALARI GİBİ KARARLI, KARADENİZ DAĞLARI GİBİ DİK DURMAK BOYNUMUZUN BORCUDUR"

ABD'de 3 Müslüman gencin öldürülmesine karşı dünyanın suskun kalmasına tepki gösteren Başbakan Davutoğlu, "Dünyada herhangi bir olay olduğunda önce ses veren, adalet için önce sesini yükselten ülke Türkiye'dir. Amerika'da 3 Suriyeli Müslüman hunharca katledildiğinde ABD yetkilileri de Avrupalılar'da sustular. Ta ki biz sorgulayıp, Cumhurbaşkanımız sorgulayıp ses çıkar deyinceye kadar sustular. Buradan bir kez daha sesleniyoruz. Dünyanın neresinde bir zulüm varsa Karadeniz dalgaları gibi kararlı, Karadeniz dağları gibi dik durmak boynumuzun borcudur. Nasıl Gazze'ye karşı bombalar yağdığında İsrail'e karşı sesimizi yükselttiysek, nasıl Suriye'deki zalim Esad, kardeşlerimize zulümle kimyasal silahlarla saldırdığında sesimizi yükseltmişsek, nasıl Arakan'da Müslümanlar zulüm gördüğünde sesimizi yükseltmişsek, nasıl Somali'de Müslümanlar açlık içinde olduğunda sesimizi yükseltmişsek Amerika'da ya da Avrupa'da dünyanın neresinde olursa olsun, İslam karşıtlığına karşı da sesimizi yükseltmeye karşıyız" dedi.

ORDULULARDAN 5'TE 5 İSTEDİ

Başbakan Davutoğlu, konuşmasının sonunda Ordululara seslenerek şunları söyledi:

"Ordu için müjdeler vermek istiyorum. Her şeyden önce Ordu- Giresun Havaalanı'nı açıyoruz. Giresun'u, Ordu'yu nasıl sahil ve tüm Karadeniz'i Karadeniz sahil yolu ile birleştirdiysek, inşallah şimdi de dağları yeşil yol ile Karadeniz'in tüm yaylalarını birleştireceğiz. 19.5 kilometrelik Ordu Çevre Yolu'nun yüzde 60'ını tamamladık. 10 kilometresi tünellerden oluşan bu yolda biz Ordu'nun Karadeniz'in dağlarını Ferhat aşkıyla deliyoruz. Muhabbeti Karadeniz'in dağlarından İç Anadolu'ya, Karadeniz dağları üzerinden gönderiyoruz. Ordu'da şuana kadar yaptığımız yatırımlar dışında 21 bin aile ve çocuk sağlığı merkezi, 22 spor tesisi ve en önemlisi de 20 bin kapasite ile Orduspor'a yeni Ordu Stadyumu'nu yapıyoruz inşallah. Akdeniz-Karadeniz Yolu'nu da en kısa zamanda yapıyoruz inşallah. Ordu'nun eğitimde ne ihtiyacı varsa karşılayacağız inşallah. Ordu her türlü hizmeti hak ediyor, Ordu'nun tüm limanlarını ulaşım imkanları ile donatacağız. Ünye çevre yolunu tamamladık. Ordulular 7 Haziran'da 5'te 5 yapmaya var mıyız. Yüzde 70 ile Ordu'da ve Türkiye'de rekor kırmaya var mıyız. Bir görevimiz daha var, Ordu dışında yaşayan tüm Ordululara mesajlarınızı gönderin. Sizlere güveniyoruz. 7 Haziran'da bize en güzel hediye Ordu'dan gelecek inşallah."

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Giresun İl Kongresi'ne gitmek üzere salondan ayrılmasının ardından Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ı ziyaret etti. Başbakan Davutoğlu burada Büyükşehir Belediyesi bahçesine hatıra olarak bir fidan dikti. Başbakan Davutoğlu'nun Ordu programına Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, AK Parti Ordu milletvekilleri İhsan Şener, Fatih Han Ünal, Mustafa Hamarat, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, AK Partili belediye başkanları, parti yöneticileri ve coşkulu bir partili topluluğu katıldı. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Başbakan Davutoğlu: 'İç Güvenlik Paketi'ni Engellemeye Kalkarlarsa Onların Hepsine Bonzai... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement